Hej,
Denna bok fick jag i Julklapp av min Jonas, den är super användbar och fin att kika i och ger  massa bra tips.
I mitt förra inlägg skriver jag om en bild om en stuga med fin rabatt framför, den ser ni här på omslaget nedan:
Det lilla gulliga huset med en fantastiskt romantisk liten vild trädgård som nästa helt gömmer det lilla gulliga huset i grönska. Fint va?

Kram Pillan

Uppgift; Gå en promenad i en trädgård eller titta i en trädgårdsbok eller trädgårdstidning.

Studera planteringar och vilka färgkompositioner som använts. Har man använt komplementfärger? Analoga färger? Varma? Kalla? Finns det någon som tagit upp färgen på hus, intilliggande byggnader eller föremål i planteringen? Vad tycker du är tilltalande respektive mindre tilltalande? Skriv in dina svar i rutan här nedan.

Efter att ha kikat i lite böcker och tidningar, då det är vinter o inga trädgårdar är annat än vita av snö, har jag kommit fram till det som tilltalar mig och inte.
Den första bild som jag hittade som tilltalade mig var en bild på ett litet rött hus med gammalt tak som gick i rosa, gammalt blekrött tak. Framför på gården var det gammaldags stengångar av natursten och gräs o mossa. Rabatterna bestod av några välklippta buxbomsbuskar som doldes av höga rosa fingerborgsblommor, rosor i härliga olika rosanyanser, blå lavendel lite här o var. Vita prästkragar som lyser upp och långt bort i bakgrunden höga gammaldags mörk orange kungsliljor som otroligt nog passade mycket bra in i bilden. Mycket romantiskt
harmoniskt och fint i kallaanaloga färger.


Jag hittar också en underbarbild som påminner mig om en rabatt jag en gång haft. Klara komplementfärger, Rött Blått och klaraste gult. Det var Blåklint, gula Dagliljor och helt underbara klara röda Jätte Vallmo tillsammans, inte precis intill varandra en del grönt emellan, grönt som väntade på att få blomma lite senare då dessa växter blommar tidig sommar. Jätte läckert och svenskt på någe vis. När det blommade senare i denna rabatt gick det i kallare nyanser, rosa och blå och lila Aklejor, vita prästkragar, vita och blåklockor, Fingerborgslommor och vita Klematis som klättrade upp i äppelträdet som stod i rabatten, lugna harmoniska kalla analoga färger. Fint!
I min egen trädgård har jag en plan att använda lite starkare färger på ett område men i den kallaskalan. Vi har ett skelett av ett växthus som vi ska klä in armeringsjärn och massa klätterväxter. En mörkröd ros, Flammentanz och mörk blålila Jackmani Klematis, pipranka med lite ljusare grönfärg och vildvin för den vackra höstfärgen och de gröna bladen under sommaren. Analoga kalla starka färger.


Analoga varma färger som orange, gul och varmt röda toner kan bli i mina ögon så fult och fel, det är inget jag skulle våga mig på. Orange tillsammans med lila är inte alls tilltalande tvärtom.

Men en ljusgul och svagt lila färg kan vara jätte fint tillsammans, så nyansen på färgen är oerhört viktig. Tittar man på färgkartan så stämmer det ganska bra, de ljusa nyanserna kompletterar varandra bra de lite mörkare är ej i linje med varandra för att komplettera varandra.
I ett grönsaksland kan jag däremot tänka mig lite gula nyanser som ringblommor och krasse, det ger värme och färg till en annan ganska ensam grön färg.
Att komplettera en blå rabatt med lite gult ger liv och lite spänning åt rabatten, en bra komplimentering tycker jag.
2 andra fina komplementfärger är en svagt gul-rosa rosen Charles Austin med rosa fingerborgsblommor. Jätte härlig kombination, som en smarrig glass.

Jag hittade en lite annorlunda rabatt med mörka starka färger som tillsammans blev fantastiskt. Liljor i mörk orange och mörkt rosarött tillsammans med blåriddarsporrar, mörkgröna funkia, mörkröd Alunrot, och några svagt rosa Astilble. Huset i bakgrunden är en gammal lada i mörk falurött. Livfullt varmt o vackert.
Inte helt lätt detta då jag mest fastnar för och dessutom hittar mest på bild, vitt blått o rosa i romantisk anda.
Men den senaste rabatten med lila rött och orange var fantastisk!

Tjing Pillan

Hej,

Nedan ser du exempel på vad jag gör i min kurs just nu:

Öva dig i att kombinera färger genom att plocka blombuketter. Vilka färgkombinationer tilltalar dig? Vilka arter använder du?
1, Prästkragar vita och gula, blåklint, mörkrosa rosor, gråbo, dallergräs. Somrigt och fräsht, rött o blått i harmoni med komplementfärgerna vitt och gult. Gräset ger liv och höjd till buketten.
Ungefär så här skulle det bli, kunde inte plocka några blommor då marken är frusen.


2, Flox i rosa, vitt och violett, tobaksblomman Lime Green, med stenbräcken runt om, milda pasteller med skön lime som inslag.

3, Lupiner i blandade kallafärger, rosa löjtnanshjärtan, vita prästkragar, guladagliljor, akleja i svala färger, vita skira hundkex, en kanske 2st mörk rosa rosor. En vild och vacker bukett att ha på fika bordet i bersån.


VISST BLIR MAN INSPIRERAD OCH BARA LÄNGTAR TILL SOMMAREN OCH ATT FÅ PLOCKA BUKETTER!

Nästa uppgift:
Gå en promenad i en trädgård eller titta i en trädgårdsbok eller trädgårdstidning.

Studera planteringar och vilka färgkompositioner som använts. Har man använt komplementfärger? Analoga färger? Varma? Kalla? Finns det någon som tagit upp färgen på hus, intilliggande byggnader eller föremål i planteringen? Vad tycker du är tilltalande respektive mindre tilltalande? Skriv in dina svar i rutan här nedan.

Detta ska jag jobba med nu...
Ni kan få se svaret senare om jag kommer ihåg att lägga in det :)

Kram Pillan

God Jul på Er!

I dag är det annandagjul och det är stilla och lugnt.
Vi har just kommit hem efter en tur till stan och bio, Änglagård 3, mycket bra!
Hälsade också på och åt hos min dotter på McDonalds på Kungsgatan vid PUB, kul att se henne jobba:) Stolt mor.

Julen har varit mysig tillsammans med familjen. God mat mycket kärlek och lite klappar.
Jag fick 2st fina böcker, en från min Mormor Mimmi, som köpt just den bok jag tittat på, tur:) En bok från Designtorget som man kan arbeta med löpande med fickor för fröpåsar, noterignssidor för olika saker man planterat i t.ex. grönsakslandet, rabatten osv. Med jätte fina bilder, lite gammeldags. Av Jonas fick jag "Trädgårdsdesign i Praktiken" av Dan och Ann-Christin Rosenholm ( fint efternamn :), också jätteanvändbar och fin bok, med tips o roliga ideér för din och min trädgård.

Granen vi har i år såg först lite slokörad ut men nu tycker jag det är fint, den är dock inte rak! hihi.

Vi blev många på Julafton hos oss i år på kvällen, båda mina systrar med fam och mor o far + Tinos syster, 18st.
Vi fick duka långbord på tvären, men finns det skjärterum så finns det hjärterum.

Tomten hittade hit och alla blev överförtjusta! Barnen fick varsin klapp och för att få den var de tvungna att hoppa 2-10 hopp beroende på paketets storlek. Jättekul!

Kristallkronan fick lämna plats för kronan och hamnade ute, det blev fint, hm kanske ska ha en där också så småning om....


Min dotter tyckte jag hade gjort det lite för vårligt hemma, jag har nog tagit efter min mormor, en helt underbar mormor som jag kallar Mimmi och gjort sen jag var liten. Hon hade så här fint i stitt köksfönster nu på Julafton när vi var där.


Måste berätta kort om henne. Mimmi är snart 88år. Hon bor i Hägersten i samma lägenhet sedan 1947.
Hon tränar varje morgon och simmar ca 1000m 2ggr/vecka. Går promenad varje dag. Ser gärna på bio, men bara det hon läst i DN ska vara bra. Går på teater säkert 1ggr/månad. Läser böcker, gärna från senaste nobelpristagaren. Stickar de mest fantastiska vantar o sockor. Bakar efter nya recept och hittar nya spännande bakverk fortfarande som hon vill prova, tycker jag är kul! Bara vi får hennes goda vaniljkrokar på Julafton vilket vi alltid får. 
Mimmi har växter som hon vårdar och gärna delar med sig skott av. Jag har t.ex. en planta från lönnen i mitten på bilden, den är lika stor men inte lika full av grenar, funderar på att klippa ner den lite så den blir som denna.
Visst är hon fantastisk min mormor! Hon är dessutom jätterolig att umgås med och diskutera livet med. Hon är inte så gammalmodig utan mer i nutid och det är kul, men såklart med mycket erfarenhet och klokskaper att komma med, underbart. Vi kan ha så roligt tillsammans önskart vi hade mer tid ibland att ses. Ska försöka hinna med det mer.

Nej nu ska jag hinna plugga lite också innan Gulashsoppan ska på spisen.

Kram i mängd och hoppas Du haft en skön Jul!

Pillan

Hej,

I dag har vi pysslat hemma, strykt juldukar bl.a en stor för matbordet, beige med hjärtan. Planterat lite ny mossa som jag ej hittar namnet på men super fin. Lite högre, det blev fulligare o finare i silverskålen. Har också varit ute och tagit bort lite snö från buskarna, den är så tung nu så det är lätt att buskarnas grenar går av o det vore synd.

Se nedan, visst är mossan helt underbar, har inte sett liknande förut. Jag köpte den på Julmarknaden på Siteningeviks Slott som var mysig men ej så super charmig, men skönt att den var innomhus då det var snöstorm i torsdags när vi kom dit. Siggestavik gården var däremot super fin och mysig och hade allt man kan tänka sig i jultid.

I dag åkte jag en vända till Farsta C för att ev. köpa lummer, men som jag trodde den är frydlyst. Men de hade ett alternativ som var jätte fint och ska vara hållbar. Se nedan.
Klädde in årets ljuskrona med kvistarna och satte på lite äpplen. Det blev lite juligare hemma nu, Helena tyckte ju det var lite vårligt här, men nu borde hon bli nöjd.Kram och Julmys till er Alla!
Glöm ej att mysa massor nu tända ljus och bara sitt o prata lite över en kopp varm choklad eller the eller annat gott. Försök tänk att du vill och inte skall eller måste det du ska göra då går allt mycket lättare.
Glömej att gå ut lite också på dagen då det är ljust, vi behövar allt ljus vi kan få denna mörka tid, det ger kraft o energi, mer än du tror. Ha en skön 4 advent, snart är det Jul, i år blir det en strålande Jul, eller hur =)

Kraaaaam Pillan

Hyacinten är en fantastisk växst här i full blommning, den blå doftar mest.


Jul i vårt hus, men Helena tycker det är för vårligt =)


Murgrönan mår som bäst, massa nya skott =)


Hyacinter inköpta och gör sig fint i de nya fattigmanssilvervaserna.

Tjing Pillan
Hej

Hinner knappt blogga, har lite mer på jobbet än vanligt :)

Men vill visa er denna fina kista vi fyndade i höstas på Nacka Byggnadsvård.
Om ni inte varit där så åk dit om inte annat så för en massa härlig inspiration!

Visst är den häftig!

Den kommer att få stå ute på vår altan under tak, ev. kommer vi ha våra dynor i den! Fin och lite annorlunda.

Det som är spännande är att fundera på var den varit och vem som haft den och hur hennes liv var, det är troligen en brudkista som varit full med vackra ting.
Den är super tung och troligen gjord i ek.
Årtalet ska stämma, den är ej övermålad utan detta är orginalmålningen.

Kram Kram Pillan


Hej,

Fick just veta att jag ska bo på Steningevik på torsdag, ser hur mysigt ut som helst!
kika här:
http://www.steningevik.se/Aktiviteter__.html

Vi ska träffas hela kundteamet från WW Logica, Brasilien, US, Indien, Sverige, Tyskland och England. Ska bli spännande.

Att dessutom få bo så här fint kan bli trevligt. Får se om jag kan lura min käresta att komma hit :) hihi vore ändå mysigare.

Tjing Pillan

InomhusI dag tog vi en tur jag och Jonas till Trosa för att på hemvägen stanna till på Tullgarnsslott och julmarknad.
Vilken fantastiskt dag! Solen sken på oss hela vägen och vintern var så vacker.

Vi tog en rask promenad genom Trosa utefter ån, snabbt för att bli lite varma, det var kallt i dag. Vi hittade en liten affär vi visste att går vi in här måste vi shoppa... choklad och lakrits affär! Å så blev det, jag hittade choklad med lakrits o Jonas sötlakrits:) Smarrigt.


I Trosa hade många lagt stor möda på fina portaler över sina grindar, denna var den finaste vi kunde hitta, vill se den i vår!


Under vår promenad kikade vi på alla gulliga små hus som finns i Trosa, vi såg då helt fantastiska istappar och frusna nypon som var fina som de vackraste glaskonstverk.


Hela rosenbusken var full av istappar. Annorlunda och fint.


Vi gick sedan till vårt lilla favorit ställe, Antons krog.
Anton i egen hög person stod utanför och började prata med oss.
Anton han hade blivit kallad Tony genom åren då han hade restaurangen "Fina Fisken" i Trosa.
Nu undrade folk? Vem är Anton?! Det är ju jag svarade Tony:) Nu hade han bytt namn på gamla restaurang "Mamsell" till Antons krog.
Här har varit polisstation, fängelse och brandstation under början av 1900-talet.

Han stod där ute i sin svarta skjorta och svarta förkläde lite fläckigt av mjöl o mat :) Han påminde om en kock från en gammal film. Vi gick in och åt hans goda fisksoppa. Julbordet såg frestande ut men vi visste att vi efter detta besök skulle gå till Marsipanfabriken och fika och ville ej vara föööör mätta då.
Så soppa blev perfekt och god var den också.


Vi gick en kort promenad till sen tog vi en värmande latte och provade lite olika choklad och marsipan bitar på det charmiga lilla fiket, Marsipanfabriken. Några bitar var för söta några njöt vi av.


Vi åkte sedan mätta o nöjda till Tullgarns julmarknad.

Det första vi ser är fina stickade tröjor, mössor och sockor mm i finaste ull. Jonas hittar en fin mössa han önskar sig i julklapp men killen tar ej kort, Äsh. Jonas frågar var finns ni? Killen svarar Farsta. Haha, på Filipstadsbacken i Farsta:) 7 min från där vi bor med bil. Perfekt, jag måste åka dit en dag snart...

Vi gick igenom det gamla stallet och titta på allt fint i de gamla bås där hästar har bott tidigare, supercharmigt, men tyvärr hade vi missat att ta med kontanter, men jaja, kanske lika bra. Vi kom ej hem med varken ostar, korvar eller tomtar.

Det var kallt ute och kylan bet tag i våra kinder, men vi promenerade ändå bort till slottet och drömde hur det skulle vara att bo så, med utsikt över vattnet och massa fina rum för våra vänner och familj som vill komma o hälsa på, kanske göra om det till ett pensionat!I orangeriet hade de gjort det lite julmysigt. Tomtemor o tomtfar satt o hälsade på alla barn.

Det var verkligen vackert runt Tullgarns slott, vi måste åka hit en vår eller sommar, det var så mycket fina träd och häckar som var formklippta så fint, de skulle jag vilja se i grön skrud.

Vinterkramar Pillan

Hej,

Snart är det Lucia och då har vi en mysig tradion att gå till Sofia Kyrka på söder på kvällen och se julspel och ett jätte fint Luciatåg, med först lite mindre söta underbara barn och sedan duktiga fina ungdomar, vackert och mycket stämningsfullt. Det brukar bli helt fullt i kyrkan.Innan konserten brukar vi äta en kullinarisk Grekisk middag på Sonjas grek, ev. även i år, vi får se.

Jag brukar hinna med några julkonserter innan Jul, musik och kyrkan o stämningen ger en skön känsla inför Jul.
Det tar lite udden av ev. stress inför shopping av klappar. Nu mer planerar jag ganska bra, plockar ur familjens önskelistor och gör en egen lista sen vet jag vad jag ska ha när jag väl går ut o shoppar. Underlättar massor.

OM inte julen var på vintern skulle jag önska mig massa fina växter =) Rosor, Klematis, mer lavendel och några stormhattar mm. Men så är det ju inte precis i vårt land.

Kramar Pillan
Hej,

I går  satt jag o kikade på lite foton och fick längtan till våren.


Röda tullisar o violettapensér, vita och mörklila tullisar o rosasockblomma en favvo! (som blir som en liten häck efter blommning), rosa dubbel tullipan, ser mer ut som en ros men det är det icke.


En ring av pärlhyacinter i klarasteblått håller de röda tulpanerna på plats nedanför den snart blommande dvärgsyrenen. Helena min dotters hus syns i bakgrunden.

Entren från grusgången, tulpanerna står ståtligt i fronten, sen ser man tydligt sockblommans rosa blommor som kämpar för att ej döljas av de annalkande bladen som sedan står sig fina hela sommaren o långt in på hösten.

Nya rabatten, bland det första vi gjorde under våren 2010. Det är morgonsol här som går över till skugga, norrsida.
Jag satte Buxbom som en låg häck, lite engelskt. Har fått köpa fler redan för att täta till den, missbedömde behovet av antal.
Vita och rosa Löjtnanshjärtan, Höstanemoner 2st rosa och en vit (skulle vart rosa oxå men men =))
En funkia som fanns där tidigare, ej koll på namnet, men ljuslila och långa smala mörkgrönablad.
2st vintergröna Järnekar som ståndaktikt vaktar vår Entre, de blommar sött med småvita blommor lite då o då under sommaren. Höll på att glömma en favvo till, som av en händelse hamnade i rabatten, köpte den för bladenskull de är så fina i grupper, men som sen blommade fantastiskt nästan hela sommaren, Alunrot! Har sedan köpt flera i underbara färger, ska bli spännande o se hur dess blommor ser ut.


Insåg också att vi under detta år har gjort massor i vår trädgård, ojoj vilka projekt vi haft och vad mycket vi fått gjort, massa nya växter, altaner plank mm. Tänker faktiskt dokumentera detta och lägga här så småning om. Så inom kort kommer hela 2010 års jobb finnas att läsa om här. Om det får plats ;)

Kramis Pillan

Hej,

Andra advent och det är en fantastisk vinter där ute. Så himla vackert, julen kommer bli vit o fin, härligt.
Julpyssel, bad och lite promis och pulkaåkning, nya gardiner och pepparkaksbak han vi med i dag.


Julgran i zinkhink, står sig fint mot snön.

  
Hyacinterna har börjat slå ut och doften är julig, tidlösa är liten o näpen.


Hittade en ljusslinga jag helt glömt bort, den blev jätte fin på bordet vid vår lilla Pol.
Nu lyser det upp när vi ska ut och bada i vintermörkret, mysigt! Inte alltid man hinner tänta alla levande ljus om man bara ska ta ett kortare dopp. Ibland innan vi ska gå o sova borstar vi tänderna släcker ner huset och sen badar vi och blir så varma och mojsiga ojoj, sen sover man gott. Nu när det är snö och kallt är det extra mysigt att krypa ner i 39 graders värme.

I morse innan frukost tog vi oss ett dopp, underbart :)


Fick äntligen upp gardiner i köket, har bara bott här 4år=)
Nu var det dags. Åh fint blev det, stången som ej syns är från IKEA och gardinen från Indiska.
På bordet är pepparkaksbak på gång.

Så här många och fina peppisar blev det, och då är halva degen kvar till en annan dags bak. Syster Hanna o flickorna Linn och Tilde skulle kommit men blev tyvärr sjuka. Men det finns deg kvar till ett annat tillfälle snart. Krya på dem.

Kramis Pyjamis Pillan

Hej,

Åh vilken mysig vintrig dag vi fick i dag på Siggesta Julmarknad.
Roligt att så många kom med!

När vi kom dit var det snöoväder och knappt vi ville vara ute, till vår glädje var Julmarknaden till stor del innomhus. Bland tomtar o stickat hittade vi fina stickade sjalar, goda älgkorvar, porslin i nya former, sköna krämer man bara måååste ha. De doftade ljuvligt o händerna blev sammetslena.

Fina julkransar och massa hammagjort godis fanns det. Wilson hittade stengodis, mums o toppen om man lägger dem i en skål o ställer ett ljus i kommer ingen ana att det är godis o man får behålla dem för sig själv :)


Moni o fam Min dotter Helena i bakgrunden, Jag o Jonas, Marie o dotter.

Vi fikade i orangeriet där vackra träd växte ibland oss, det såg ut som myrten men vet ej vad det är? Har mailat dem o hoppas få veta snart. Återkommer då.
Vi fikade goda mackor och saffransmuffins julgröt o julskinkemackor. God varm choklad o gott kaffe slank ner.


"Måste ha" var de 2 fina lyktorna i mitten...Men nu är det klappar till min fam o vänner som gäller...Man kan önska sig.

Vi mös vidare ute då solen tittade fram o allt lös upp så himla vintervackert. Wilson åkte skjärtlapp och några av oss köpte det där vi gått o funderat på om vi behövde men visst gjorde vi det.


Vi åkte hem och alla var lite små trötta och mycket nöjda, Wilson 4,5år somnade i bilen.
Nästan jag med.
Väl hemma åt vi varm o smarrig Gulashsoppa och jag gjorde pepparkaksdeg för morgondagens pepparkaksbak.Moni i familjens fina växthus, Harmonien!

Innan middagen fick vi lite glögg o annat gott i växthuset hos fam Strandljung. Vi värmde upp det lilla huset så att snön knakade, smälte o föll från taket så vi hoppade högt. Tända ljus o lyktor lyste upp i mörkret och glöggen var aldrig så god. Pepparkakor och nötter upplagt på små fina glasfat o skålar smakade underbart i det frostiga vackra glashuset.
Tänk vilken tur vi har som har så fina grannar och möjligheter att njuta av livet tillsammans.

Kram till alla som var med i dag och för goa vänner och fin familj, Jag är tacksam o glad som har er!
Saknade dock några i dag som brukar vara med men det kommer fler tillfällen till utflykt och då hoppas jag DU kommer med =)

Puss puss Pillan


Hej

Nu är det bestämt, det blir Siggesta Julmarknad nu på Lördag den 4 dec kl 11-16.

Det finns mycket att se här och ett super mysigt fik och en spännande Loppis + Julmarknad så klart just denna helg 4-5 dec!
 
 
Vi ses på parkeringen kl.11.00 vi som kan, annars hittar vi säkert varandra runt i kring.
Vi kan sikta på en gemnsam fika/lunch 12,30. Var kan vi bestämma på plats, men jag tror att det stora glashuset är bäst. :)

Glöm ej att klä er riktigt varmt o skönt så vi kan strosa runt utan att frysa :)
För nu ska vi shoppa, luncha, mysa och umgås!
Samåker gör vi så klart i den mån vi får ihop det=)
Min bil är troligen full redan, mina barn + Rosie, ev. Moni.
 

Kram Pillan

http://www.siggestagard.se/

Julmarknad!

Kom och ät julbord, fika eller köp julklappar! Här hittar du allt från delikatesser, bakat, sylt och honung till smidesjärn, stickat och fårskinn. Dessutom har La Palantine Chocolaterie, Bondens Matbod, Siggesta Kläder och Ingrid Svahn Design öppet och julmysigt.

Välkommen till årets stora julmarknad på Siggesta Gård, där svensk matkultur och gediget hantverk står i centrum. 

Tomtar på Loftet med sagohörna, pyssel och fiskdamm för de små.

I Ladugården serveras ett vällagat traditionellt julbord och i Orangeriet finns juligt hembakat fika och enklare rätter. OBS! Boka julbord på 08-562 80 111.

Vill du ha en marknadsplats? Ring 08-562 80 120, eller maila boka@siggestagard.se.

Gratis inträde, P-avgift 40 kr.

NÄR: kl. 11-16

VAR: Hela gårdenHej,

I veckan har jag just blivit klar med mitt sista och sjunde växt porträtt.
Det var lärorikt och roligt att göra dem, det blev sju stycken.
Du kan se dem här:
http://www.tradgardsakademin.se/vaexa/myplants

Jag förstår mer o mer att det krävs en hel del växtkunskap för att kunna göra bra skisser och design förslag på trädgårdar. Men det gillar jag, utmaningar är till för att klara av.

Jag kommer att göra fler växt porträtt vart eftersom.

Nu ska jag snart börja med nästa del av utbildningen och det är Behov önskemål och förväntningar.
SEN kommer jag att komma till själva Trädgårdsritningen, det ser jag fram emot mest.
Har ju tänkt att vår trädgård ska bli mitt första objekt.
Jag börjar få en ganska klar bild av hur det ska bli i stora drag, en del sommarträdgård med perenner och sommarblommor ängsdel och körsbärsträd med vita trämöbler för sköna fika stunder med saft o bulle.
Poolen med insynsskydd och pergola med skön skugga och slappa solstolar, högtgräs och färgglada klätterväxter runt och över pergolan.

Vår veranda under tak på norrsidan ska bli grönare, har i år planterat murgröna och vildkaprifol som ska få klättra vilt o vackert på de nakna stolparna.
Ett Woodland till höger om vår Entré där vi har en tall som ger skugga och skogskänsla.
En gräsplan som blir lite mer markerad med hjälp av nya häckar, där lek och bus ska kunna ske fritt.
Flera sittplatser för umgänge och solning, fika och middagar i sol och skugga.
Mitt mål är att skapa en romantisk lummig och spännande inbjudande trädgård, Jag bara längtar att få sätta igång.
Just nu är det liiiite svårt snööööö överallt och -20C...


Varma kramar i vinter kylan!
Pillan


Det Japanska prydnadskörsbärsträdet är naket o fruset, svårt att förstå att om 6 mån är det översållat med små söta blommor. Härlig tanke!