Julen är här...tralallaallla

0kommentarer

God Jul på Er!

I dag är det annandagjul och det är stilla och lugnt.
Vi har just kommit hem efter en tur till stan och bio, Änglagård 3, mycket bra!
Hälsade också på och åt hos min dotter på McDonalds på Kungsgatan vid PUB, kul att se henne jobba:) Stolt mor.

Julen har varit mysig tillsammans med familjen. God mat mycket kärlek och lite klappar.
Jag fick 2st fina böcker, en från min Mormor Mimmi, som köpt just den bok jag tittat på, tur:) En bok från Designtorget som man kan arbeta med löpande med fickor för fröpåsar, noterignssidor för olika saker man planterat i t.ex. grönsakslandet, rabatten osv. Med jätte fina bilder, lite gammeldags. Av Jonas fick jag "Trädgårdsdesign i Praktiken" av Dan och Ann-Christin Rosenholm ( fint efternamn :), också jätteanvändbar och fin bok, med tips o roliga ideér för din och min trädgård.

Granen vi har i år såg först lite slokörad ut men nu tycker jag det är fint, den är dock inte rak! hihi.

Vi blev många på Julafton hos oss i år på kvällen, båda mina systrar med fam och mor o far + Tinos syster, 18st.
Vi fick duka långbord på tvären, men finns det skjärterum så finns det hjärterum.

Tomten hittade hit och alla blev överförtjusta! Barnen fick varsin klapp och för att få den var de tvungna att hoppa 2-10 hopp beroende på paketets storlek. Jättekul!

Kristallkronan fick lämna plats för kronan och hamnade ute, det blev fint, hm kanske ska ha en där också så småning om....


Min dotter tyckte jag hade gjort det lite för vårligt hemma, jag har nog tagit efter min mormor, en helt underbar mormor som jag kallar Mimmi och gjort sen jag var liten. Hon hade så här fint i stitt köksfönster nu på Julafton när vi var där.


Måste berätta kort om henne. Mimmi är snart 88år. Hon bor i Hägersten i samma lägenhet sedan 1947.
Hon tränar varje morgon och simmar ca 1000m 2ggr/vecka. Går promenad varje dag. Ser gärna på bio, men bara det hon läst i DN ska vara bra. Går på teater säkert 1ggr/månad. Läser böcker, gärna från senaste nobelpristagaren. Stickar de mest fantastiska vantar o sockor. Bakar efter nya recept och hittar nya spännande bakverk fortfarande som hon vill prova, tycker jag är kul! Bara vi får hennes goda vaniljkrokar på Julafton vilket vi alltid får. 
Mimmi har växter som hon vårdar och gärna delar med sig skott av. Jag har t.ex. en planta från lönnen i mitten på bilden, den är lika stor men inte lika full av grenar, funderar på att klippa ner den lite så den blir som denna.
Visst är hon fantastisk min mormor! Hon är dessutom jätterolig att umgås med och diskutera livet med. Hon är inte så gammalmodig utan mer i nutid och det är kul, men såklart med mycket erfarenhet och klokskaper att komma med, underbart. Vi kan ha så roligt tillsammans önskart vi hade mer tid ibland att ses. Ska försöka hinna med det mer.

Nej nu ska jag hinna plugga lite också innan Gulashsoppan ska på spisen.

Kram i mängd och hoppas Du haft en skön Jul!

Pillan

Kommentera

Publiceras ej