Trosa och Tullgarn i vinterskrud, vilken dag!

1kommentarer


I dag tog vi en tur jag och Jonas till Trosa för att på hemvägen stanna till på Tullgarnsslott och julmarknad.
Vilken fantastiskt dag! Solen sken på oss hela vägen och vintern var så vacker.

Vi tog en rask promenad genom Trosa utefter ån, snabbt för att bli lite varma, det var kallt i dag. Vi hittade en liten affär vi visste att går vi in här måste vi shoppa... choklad och lakrits affär! Å så blev det, jag hittade choklad med lakrits o Jonas sötlakrits:) Smarrigt.


I Trosa hade många lagt stor möda på fina portaler över sina grindar, denna var den finaste vi kunde hitta, vill se den i vår!


Under vår promenad kikade vi på alla gulliga små hus som finns i Trosa, vi såg då helt fantastiska istappar och frusna nypon som var fina som de vackraste glaskonstverk.


Hela rosenbusken var full av istappar. Annorlunda och fint.


Vi gick sedan till vårt lilla favorit ställe, Antons krog.
Anton i egen hög person stod utanför och började prata med oss.
Anton han hade blivit kallad Tony genom åren då han hade restaurangen "Fina Fisken" i Trosa.
Nu undrade folk? Vem är Anton?! Det är ju jag svarade Tony:) Nu hade han bytt namn på gamla restaurang "Mamsell" till Antons krog.
Här har varit polisstation, fängelse och brandstation under början av 1900-talet.

Han stod där ute i sin svarta skjorta och svarta förkläde lite fläckigt av mjöl o mat :) Han påminde om en kock från en gammal film. Vi gick in och åt hans goda fisksoppa. Julbordet såg frestande ut men vi visste att vi efter detta besök skulle gå till Marsipanfabriken och fika och ville ej vara föööör mätta då.
Så soppa blev perfekt och god var den också.


Vi gick en kort promenad till sen tog vi en värmande latte och provade lite olika choklad och marsipan bitar på det charmiga lilla fiket, Marsipanfabriken. Några bitar var för söta några njöt vi av.


Vi åkte sedan mätta o nöjda till Tullgarns julmarknad.

Det första vi ser är fina stickade tröjor, mössor och sockor mm i finaste ull. Jonas hittar en fin mössa han önskar sig i julklapp men killen tar ej kort, Äsh. Jonas frågar var finns ni? Killen svarar Farsta. Haha, på Filipstadsbacken i Farsta:) 7 min från där vi bor med bil. Perfekt, jag måste åka dit en dag snart...

Vi gick igenom det gamla stallet och titta på allt fint i de gamla bås där hästar har bott tidigare, supercharmigt, men tyvärr hade vi missat att ta med kontanter, men jaja, kanske lika bra. Vi kom ej hem med varken ostar, korvar eller tomtar.

Det var kallt ute och kylan bet tag i våra kinder, men vi promenerade ändå bort till slottet och drömde hur det skulle vara att bo så, med utsikt över vattnet och massa fina rum för våra vänner och familj som vill komma o hälsa på, kanske göra om det till ett pensionat!I orangeriet hade de gjort det lite julmysigt. Tomtemor o tomtfar satt o hälsade på alla barn.

Det var verkligen vackert runt Tullgarns slott, vi måste åka hit en vår eller sommar, det var så mycket fina träd och häckar som var formklippta så fint, de skulle jag vilja se i grön skrud.

Vinterkramar Pillan

1 kommentarer

Moni

12 Dec 2010 20:56

Vilken härlig dag ni haft, Pillan! Roligt när du lägger ut så många fina bilder. Puss, ses imorgon på lunch i Globen.

Kommentera

Publiceras ej