Längtar till våren...

0kommentarer

Hej,

I går  satt jag o kikade på lite foton och fick längtan till våren.


Röda tullisar o violettapensér, vita och mörklila tullisar o rosasockblomma en favvo! (som blir som en liten häck efter blommning), rosa dubbel tullipan, ser mer ut som en ros men det är det icke.


En ring av pärlhyacinter i klarasteblått håller de röda tulpanerna på plats nedanför den snart blommande dvärgsyrenen. Helena min dotters hus syns i bakgrunden.

Entren från grusgången, tulpanerna står ståtligt i fronten, sen ser man tydligt sockblommans rosa blommor som kämpar för att ej döljas av de annalkande bladen som sedan står sig fina hela sommaren o långt in på hösten.

Nya rabatten, bland det första vi gjorde under våren 2010. Det är morgonsol här som går över till skugga, norrsida.
Jag satte Buxbom som en låg häck, lite engelskt. Har fått köpa fler redan för att täta till den, missbedömde behovet av antal.
Vita och rosa Löjtnanshjärtan, Höstanemoner 2st rosa och en vit (skulle vart rosa oxå men men =))
En funkia som fanns där tidigare, ej koll på namnet, men ljuslila och långa smala mörkgrönablad.
2st vintergröna Järnekar som ståndaktikt vaktar vår Entre, de blommar sött med småvita blommor lite då o då under sommaren. Höll på att glömma en favvo till, som av en händelse hamnade i rabatten, köpte den för bladenskull de är så fina i grupper, men som sen blommade fantastiskt nästan hela sommaren, Alunrot! Har sedan köpt flera i underbara färger, ska bli spännande o se hur dess blommor ser ut.


Insåg också att vi under detta år har gjort massor i vår trädgård, ojoj vilka projekt vi haft och vad mycket vi fått gjort, massa nya växter, altaner plank mm. Tänker faktiskt dokumentera detta och lägga här så småning om. Så inom kort kommer hela 2010 års jobb finnas att läsa om här. Om det får plats ;)

Kramis Pillan

Kommentera

Publiceras ej