Skogens skatter

0kommentarer

Hej!

I dag är det måndag och jag tänker tillbaks på en fantastisk helg, OJ vilket väder!

Jag tog mig en vända i trädgården på lördagen och planterade de sista växterna för i år, tror jag =).
2st super fina vårblommande Klematis, små vita blommor med vinrött innuti. De båda ska få klättra upp mellan vårt plank och syren för att täcka igen den sista chansen till insyn från vägen, ja när ligustern vuxit till sig förstås. Mot parkeringen och vägen. De kommer blomma april- maj.Sen kupade jag upp lite mer jord kring rosorna för att skydda deras små fossingar mot kommande kyla o heta vårsol. Tror ej jag kommer täcka dem mer, ev. får New Down en liten filt i vår, men det beror på.


Detta är utsikten vid vårt lilla SPA. Behöver köpa nya ljus...

På Söndagen efter en skön promenad i vårt fina område med min bästa vän Moni o grannen Anki tog jag mig själv ut i skogen. Det tar 5min från vårt hus så är man i den mest trollska skog. Jag bannande mig själv att jag glömde kameran, men lovar att ta med den nästa gång. Det var sååå vackert när solensstrålarna trängde sig in genom granar och höga björkar, ner på mossbeklädda stenar och blåbärsris som hade lite bär kvar till min förvåning.
Jag tog med mig 2st kassar fulla med sköntgrön mossa, några smågranar (som stog tokigt till, de behövdes tas bort, jag lovar) Jag plockade en hel bunt med blåbärsris. Hittade inge lingonris, men kunde ej burit med mig mer.


När jag kom hem tog jag fram mina krus o kärl och började plantera.
Det är så skönt att kunna vara ute på sin tomt o pyssla o fixa.
Jag blev nöjd, men tyckte jag fått med mig sååå mycket material, men allt gick åt fort o jag kunde tänka mig lika mycket till...Nästa helg kanske. detta är bara några av de arr jag gjorde.

Min fina lilla Budha som står ute året om såg så fridfull o nöjd ut i söndags i kylan.
Lite frostig om kinderna. Den ger ro i själen och till vår trädgård.


Hej hej!
Pillan

Kommentera

Publiceras ej