Nya ideér hela tiden...

1kommentarer

Hej igen,


Ja det finns så mycket jag vill göra och det finns hur mycket plats som helst på tomten att utveckla.
Den rabatt jag just nu är mest stolt över är min rosen och lavendel rabatt. I dag var den så vacker i höstsolens sken att jag bara log.
Den stora ängen under körsbärsträden var ett test i år, vi får se om jag vågar hoppas på äng ännu ett år, annars kanske jag börjar gräva här och plantera alla de växter jag längtar efter. Läste Hannu Sörestams bok, gör det lite då o då =), och fick tips om att skapa en gång av järnstänger som växter får klättra på och skapa lite skugga för ömtåliga växter, lät spännande o snyggt med ett trädgårdstak mitt i, Ja vi får se.

Vill i min trädgård vara lite vild o galen, ska söka efter lite kul grejer på Loppisar som man kan ställa ut lite här o var så det händer lite. Min fina Madonna ger ro och lugn åt altanens ena hörn, men vill ha mer smycken och spännande saker att upptäcka o hitta men som smälter in lite naturligt.

Jag har läst att man kan bygga rabatter på tidning, det kommer jag prova till våren, skulle vara skönt att slippa gräva, då kanske man kan anlägga lite mer blomstervyer i vackra färger o former liiiite fortare.
Någon som gjort det får gärna berätta hur det funkat för er!
Jag läste att man bara lägger nått lager tidning direkt på gräset, lägger på grov kompost som grenar mm sen kompost och sist 2cm jord. Kan plantera t.ex pumpa på som snabt ger bra jord, men är lite osäker om man kan plantera nått där direkt, känns ej så, möjligen så nått... hmmm får prova mig fram.


Jag har ett tomt växthus oxå utan glas, allt gick sönder i vintras, som jag funderar på låta liksom växa igen av vildvin o klematis o humle mm. Kan bli hur coolt som helst eller inte. Men då tar jag bort det hela, man ska göra kul tokiga saker o ej vara rädd är min devis, måste våga prova lite. Äsh kan det inte vara vår nu=)


Kram kram over and out

Pillan


1 kommentarer

Kattis

01 Dec 2010 13:15

Ett tips till; Hannu Särenstam har en kokbok också, som är helt underbar.

Kommentera

Publiceras ej