Krattat löv och rensat rabatter, glömt hur skönt det kan vara...

1kommentarer

Hej!

I dag har jag varit ute hela kvällen och krattat löv. Tänk att det kan vara så himla mysigt att hålla på i trädgården. Vad jag har längtat. Jag blev varm, jag nös och fick ta ett avbrott för lite middag, sen påt igen. Kunde knappt sluta, men tillslut började jag se dåligt för at det mörknade =)

Det blir snabbt fint när man får städa i rabatterna. De som jag gick över i dag var de som ligger närmast Entrén. Det blev så fint! Och så härligt att se allt som är på väg upp, tom floxen har börjat komma upp, lite häftigt att tänka att de kommer blomma långt in i hösten... men nu är det vår :)
Jag fick fler penséer av mamma när jag fyllde år, de planterade jag i våra svarta fina urnor vid stora entrén, det blev så fint istället för den gamla ljungen som var blekt och ledsen. Penséerna var så söta i den stora krukan, men de växer snart till sig. Blågula och mörklila till färgen, blir fint mot det svarta.

Krokusarna har ej riktigt slagit ut, kanske de är utslagna när jag är på jobbet och solen skiner, jag får åka hem på lunchen o kika kanske?
Men fina är de och många blev de i år.
Jag tycker om denna ljuva svala blå färgen.


Julrosorna har vaknat och är på gång, men redan nu kan jag njuta av dem.
Jag kunde bara hoppas att de skulle komma upp igen, jag köpte dem förra året för att ha som arrangemang på ett bord vid entrén, nu är de i jorden och på väg upp:)
Fantastikst!

Visst är den ljuvlig, nyvaken Julros som längtar efter att få slå ut och sen finnas där för oss länge länge till.

Tjing Pillan

1 kommentarer

Moni

15 Apr 2011 09:19

Så härlig årstid!

Kan rekommendera dig en promis förbi mina föräldrar. De ha en alldeles knallblå rabatt, knökfull med krokusar. Och en julros som blommar helt underbart.

/ Puss och kram!

Kommentera

Publiceras ej