En solig helg, helt underbart!

0kommentarer

Heeej,

Oj vilken underbar helg det varit. Är solbränd i både ansikte o nacke=) Sådan skön värme.
Det fick fort från vinter till jaa nästan sommar. Det är sååå sköööönt och uppiggande.

I fredags åkte grillen fram o det smakade ljuvligt gott med grillad ytterfilé och rödvin i kvällssolen ute på altanen.
Vi firade min kära syster Hanna, hon o familjen kom över. Vi drack det första rosévinet mm gottis.

Sen kom ännu en solig dag, jag var hela lördagen i rabatterna. Jag tog fram en blåsmaskin och blåste löv, det blev 5 säckar löv och super fint när jag var klar. Jättenöjd kände jag mig och lade mig för att sola och vila lite. Blev dock snart rastlös och gick över några av rabatterna och vårstädade bort det risiga sedan i höstas. Jag vårstädar alltid, bra att låta riset och löven ligga kvar, dels skyddar det blommorna och ger viss näring åter till jorden, det maskarna hinner äta upp o bajsa ut :) Det blev så fint, och nu kommet solens strålar åt överallt och kan ge energi och värme till mina småplantor som behöver allt de kan få. Om 2v kommer vi få sommarvattnet påslaget, då ska de få vatten också. Gick faktiskt runt med vatten kannan lite på kvällen, men det blir ej så mycket.

I dag söndag har jag planterat lite av det jag köpte på årets mässor. Brudslöjan hamnade framför pionerna, och mellan dem hamnade en vit och en rosa Flox. Flox är en av mina favorit växter. Den blommar från sensommar till långt in på hösten, den doftar underbart. När jag var barn och vi skulle bort på middag under denna period så plockade alltid jag och min mamma en bukett med bl.a. flox till dem vi skulle till. Det vill jag också kunna göra. Snart har alla mina Flox, ca 8st tuvor, blivit stora o fina nog för att ta av.
Jag satte också lite frön, gräslök i en rabatt där jag har örter och rosor, vitlök i samma rabatt, men de kommer först nästa år. Sådde lite basilika också, håll tummarna att det funkar. Frön är ej min starka sida, de kräver sån bevakning hela tiden, vatten sol, ut o avhärdas osv. Perenner, buskar och träd är min grej =)
Jag planterade 6st funkia i mitt Woodland. De ska få bre ut sig och täcka den nu så grå backen. Så fort jag kan och har råd ska jag köpa några stora fina Rododendron och plantera mot grannen och klä in dem med klematis. Det är så häftigt att blanda dessa två. Den ena en fin fröken välvårdad och perfekt och den andra som ett vildhavre som sprider ut sig tar för sig och bara Är. Coolt!

Just nu är det Vitsipporna som är coola som brer ut sig och bara tar över och äger, det får de för de är så himla fina och de säger Nu är det vår, kom ut i solen o vila med mig.

Jag tog några få bra bilder, än är det lite för grått o mest jord eller så har ni sett det redan =)
Penseér är jätte fina, vanliga men super fina =)

En Jättedaggkåpa på väg att växa tillsig har en droppa på sig och lever upp till sitt namn, fint!
Det ser ut som en diamant.

Åh Julrosen som bara blir större o finare, nu ser man tydligt att det är flera blommor på väg på samma gren.
Det blåprickiga ni ser är blåkorn, har slängt ut det lite överallt. Så ett rejält nattregn vore toppen.

Tjingeling!
Hoppas Du haft en skön helg och varit ute och njutit av det fina vädret, doftande jorden och sett blommorna som blommar. Ta vara på var minut i det ljusa sköna vädret, snart blir det grönare och då ska vi suga in all klorofyll i lungorna o bli höga som hus =) 

Kram Pillan

Kommentera

Publiceras ej