Påsken som kom med sommaren.

0kommentarer

Hej och hoppas Du haft en Glad Påsk!

Jag måste säga att detta har varit en av mina bästa påskhelger på mycket länge!
Vilket väder till att börja med, så varmt o skönt. Jag har suttit och solat i bikini vid flera tillfällen, ja när jag inte solat nacken med näsan i rabatterna.
Vi fick en lugn skärtorsdag med middag för 2 och bubbelbad, sen vållgästade vi våra grannar som bjöd på Irishcoffe och en trevlig pratstund.
Långfredagen blev lite pyssel o lite fix i trädgården, klippte rosorna och krattade ihop massor, de täckte hela gräsmattan, frökapslar sen gick vi över till Moni o Micke och hade en super trevlig och rolig kväll med våra vänner. Vi letade godisägg, pickade ägg mot varandra, svarade på gåtor mm ute i solen med en drink i handen. Sen åt vi en härlig påskbuffé vi alla hjälpts åt att fixa. Mätta o nöjda gick vi ut i vårkvällen och satte oss kring eldkorgen och njöt av gott sällskap och värmen från elden med varsin irish.
Påskafton hade jag lite ont i halsen och tog det mest lugnt i solen sen var vi till mina föräldrar, vi träffades allihop i familjen, mina 2 systrar och alla barn och åt påskmat mm lika gott och mysigt denna dag.
Påskdagen kom 2 av våra goa vänner på påsklunch vi solade och mös.
Sen kom en dag då jag hade ork och tid att fixa i trädgården, jag åkte till Plantagen och shoppade loss tillsammans med min dotter Helena:)
Jag köpte frön, dill, morötter, mangold, rödbetor, palsternacka rädisor, sallad, krasse i härliga färger.
I fyra stora zinklådor planterade jag lite av grönsakerna. Ev. ska jag göra ett nytt trädgårdsland för lite rotgrönsaker, inte så stor men ändå. Ska se om jag hittar pallkragar till bra pris.
Tittade efter potatis men just den sorten jag ville ha fanns ej, den för lite lerigjord, Princess.
Vi kunde inte låta bli att köpa lite rosor, det blev 3st Astrid Lindgren rosor ljust rosa. De satte jag vid infarten bland de 100 tulpanerna.
1st Flemmentans, röd klätterros. Den får klättra upp mot friggeboden så man ser den när man kommer vid entrén.

3st tomatplanter, med kommande små körsbärstomater fick följa med hem, de står nu i köksfönstret. I dag tjuvnöp jag dem för bättre och kraftigare plantor. Hoppas jag ej var för snabb nu bara.

4st stjärnöga kom med också, vita och mörktlila, det är en ny favorit sedan förra året, har nog tyckt att de var lite fula eller tantiga förr, märkligt hur man bara kan upptäcka en växt och plötsligt gilla den...kan Inte ha med åldern att göra... Jag har nog aldrig kikat åt det hållet bara.


Sommarskylten fick komma fram tillsammans med de fina Ranunklarna, också en ny favvo.
Man kan ju få tro att vi är på stranden även om vi mest är och jobbar eller i skola el på dagis.

Pooln gjordes ren av killarna och sanden i filtret byttes ut, vi hittade en videofilm på nätet som visade hur man gör, helt fantastiskt bra med internet, vad gjorde man förr när man inte kunde eller visste hur?!
Framför rabatten är mina nya pioner, som jag först trodde att en hade fryst, men de kommer jätte fint. Det ska bli så spännande och se om de blommar i sommar. De kan vara lite kinkia dessa fina damer första åren.
Mellan dem har jag sagt Flox och framför rosa Brudslöja, men det har jag nog skrivit förut.

Måste ju visa en ny bild på Julrosen som slagit ut helt också, jag är så himla glad att den tagit sig, den kommer ju att komma igen o igen nu vart år och det känns lyxigt.

På Altanen på framsidan satte jag ihop ett stillebe som än ser lite tomt ut, men här ska jag plantera lite Mårbacka Pelargoner och annat grönt när det blivit lite varmare.

Förra året på Ulriksdalsslotts mässa köpte jag denna lilla fina gråhylla,
den ska också fyllas med massa grönt o skönt, men inte riktigt än då nätterna kan vara kalla än.
Men visst är den fin, jag tycker grått är en så fin färg mot det gröna och rosa, vita och lila som är mina färger.

Syrenen är absolut på gång, den ger hopp om en skön varm sommar och en snar skolavslutning. I år tar min dotter Helena studenten, oj oj vad stor hon är min lilla flicka.

Jag har lyckats med något jag knappt tror är sant! En granne här i Vidja har en helt fantastisk slänt, under sitt fina träd, fullt med kungsängslijor på våren. Jag vill också ha tänkte jag förr förra året och satte några lökar, i år har de kommit igen och blivit nästan dubbelt så många som förra året. De är helt ljuvliga, som små konstverk. Om ni följt min blogg har ni sett en och annan bild på dessa skönheter. Fler kommer för denna bild togs i helgen och redan i dag har de en helt annan färg och form, nya bilder kommer. Men Oj vad glad jag är, tänk om bara några år då har jag en äng av kungsängsliljor att beskåda. Då ska jag sätta en fin stol där och bara njuta. Kanske tar semester några dagar just när Kungsängsliljorna blommar :D

Tjineling för denna gång!

Ut och njut nu är det så mycket som händer i rabatterna, nästan så man kan höra hur det knakar och sprakar när det växer.

Kram Pillan Grön

Kommentera

Publiceras ej