Jag har köpt en Buskmagnolia, Äntligen! Det känns så himla spännande. Nu vill jag på ett sätt att åren ska svischa fram, ja kanske rentav åka en tidsmaskin så där en 10-15 år framåt för att se hur fint det kommer bli. Nu är den liten o ny späd och lite osäker där den står. Jag har gett den fin ny rododendronjord och täckbark runt om. Den står i lä och halvskugga till soligt, varmt o skyddat. Den borde vara glad o trivas. Ska bara komma ihåg att ge den massa vatten i Maj och näring, det står i min planeringsbok nu så jag borde komma ihåg det.Så får du magnolian att trivas;
1. Markberedning är A och O innan du planterar. Magnolian trivs inte i styva lerjordar eller rena sandjordar. Satsa i
så fall på planteringsbäddar. Bäst för markberedning är en blandning av torvmull och barkmull samt lite naturgödsel.
2. Inte för djupt. Plantera inte magnolian djupare än den stått i krukan.

3. Välj rätt plats till din magnolia. Olika magnolior kräver olika vad det gäller sol och skugga. Hör med din plantskola vad som gäller.

4. Magnolian trivs inte i för torr jord och behöver vattnas, särskilt i slutet av maj och under sommaren. Men låt magnolian torka ut framåt sensommaren, det främjar blomstersättningen.

5. Höstgräv inte eftersom rötterna är ömtåliga. Undvik likaså att trampa omkring runt magnolian då rötterna lätt skadas.

6. Inled våren med magnolia-godis! Blanda en topdress av torv, bark och starkare kogödsel eller kompostjord och sprid ut där din magnolia står. Vill du vara extra snäll kompletterar du med ytterligare torv- och barkblandning på hösten (men utan gödsel!).

Puss o Kram en lycklig Pillan

Kinesiskt ordspråk:
"Det bästa hade varit att plantera ett träd för 20 år sedan. Det näst bästa är i dag"

Hej

Nu är jag tillbaks efter att ha haft långledigt, så himla skönt.

Nu är jag Fru Uhrström Äntligen!

Oj vilken dag det blev, Den bästa i mitt liv!
(Ja efter mina barns födelse förstås, bäst o lägga till annars säger min man till mig =)

Vigseln var i Dalarökyrka och festen på Gålö skärgårdskrog.
Vi hade så himla tur med vädret då det regnade o var svart hela fredagen och söndagen!
Men vår dag, Lördagen den 18 Juni så sken solen och det var lagom varmt och alla var där som skulle.
Alla var så fina och glädjen o kärleken spirade hela dagen.
Här är vi i kyrkan som Man o Hustru och lyssnar till Johan Földhazy,Helenas kille, när han spelar Så skimrande var aldrig havet på tvärflöjt för oss, vi bara mös.

http://www.youtube.com/watch?v=tQQmuvCBxtE&feature=related

Joakim Bergström och Jessica Marberger sjöng Kärleksvisan och Ett liv för mig.
Det var helt underbart, de sjöng så fint och tårarna rann, det var nog inte ett öga tort i kyrkan.

Kärleksvisan:
http://www.youtube.com/watch?v=dl8j0PKeGFI
Ett liv för mig:
http://www.youtube.com/watch?v=scQ2EX3UkKUNär vi kom ut stod alla och väntade, men vad vi inte visste var att de ställt upp sig på rad med golfklubbor och krattor :D Hihi, det var jätte kul! Så himla goa vänner!
Här är Hektor Jonas mellangrabb fram o kramas och Tobias, Hektors kusin.
Kolla in väskan, visst är den fin, skorna är lika.


Nere bland våra vänner, vem ska börja kramas? Det blev kö :) Alla var så söta o lite rörda, det var så härligt att få träffa alla.Våra vänner Joel o Ia hade hyrt en fin bil till oss, en vit Cadillac med röd skinnklädsel så himla kul. Rickard-Yxan o Åsa hade ställt en korg med skumpa o choklad o jordgubbar i bilen. Oj vad vi njöt av dessa läckerheter och bilen och OSS hela vägen till festlokalen samtidigt som vi belv fotade hela tiden av Patrik vår duktiga fotograf. Vi har ej fått hans bilder ännu så det kan bli fler bilder här sen.


Väl framme vid festlokalen stod alla gäster o väntade och drack bubbel i solskenet på terassen. Vilken dag!
Vi drack mer champange och blev ännu lyckligare av bubbel o vänner o släkt o vår kärlek. Ville aldrig att det skulle ta slut!

Åh vad glad jag är! Världens lyckligaste!

Här är hela härliga familjen! Bara Timmy o Tilde som fattas, de hade inte tid =) Men vi fick dem på en bild iallafall men den har vår fotograf.


Här satt vi!

Här är vårt fina värdpar Moni o Micke Strandljung, vi inte hade klarat denna dag utan dem TACK söta ni!
Moni min bästa vän o brudtärna var vi hemma hos tidigt. Jag och Helena min fina dotter och brudtärna var hemma hos Moni redan kl. 0800 för att fixa oss.
Moni bjöd på the o muffins o senare fixade Micke lunch åt alla tjejerna.
Karolina fixade mitt hår och Bella min makeup, de var så himla duktiga och super gulliga, allt blev sååå bra.

Vi var klara ca 13,00 då Rasmus, Moni o Mickes son vår chafför för dagen, körde oss till kyrkan för att träffa fotografen och bli fotade.
Micke tog hand om gästerna och såg till att de kom med bussen och hade kul på vägen ut från stan till Dalarökyrka.

Vårt fina brödrostpar, Toastmadamé Stine Bergholtz och Toastmaster Erik Nilsson.
De var superduktiga, roliga, hittade på bus och hade stenkoll och gjorde middagen till en superfin tillställning. Tack Gulle er!


Min fina dotter Helena som också var mitt stöd och brudtärna under dagen, Puss o tack söta du. Helena höll ett tal vi sent ska glömma, från hjärtat och utan stödlapp och så fint och härligt.


Våra fina pojkar, Hektor, Johan och Anton var så stiliga i sina nya fina kostymer.


Lille Wilson var ochså uppklädd o fin i vit skjorta o vita byxor som snart blev härligt gröna när han tillsammans med Timmy o Tilde rullade ner för gräskullarna efter middagen. Men roligt hade de!
Här kramar han pappa och ser ut över alla gästerna, vad månge de är!


Brudbuketten alldeles nygjord!
Carola hjälpte mig med blommor och gjorde brudbuketten, den blev mycket finare än jag kunnat tänka mig.
Hon är otroligt duktig!
Vi träffades i Årstapartihallar tidigt på torsdag morgonen och valde ut alla vackra blommor till buketten och dukningen som var i samma tema.

Ni hittar hennes fina hemsida och tjänster här:
http://www.carolaslillatradgard.se/

Dukningen blev jätte fin tackvare alla småvaser vi fick låna av Carola och de fina blommorna hon hjälpte mig plocka ihop.

Sen har vi maten, den var helt perfekt kombinerad och underbart god,vi har fått massa beröm av gästerna! Vi fick en så fin förrättstallrik som man inte ville skulle ta slut, sen dubbelmarinerad oxfilé med jordärtskockspuré och vårens primörer. Bröllopstårtan var en dröm likaså de fina cupcakes som serverades till kaffe o avecen.
Allt detta tackar vi Rosie Ödeving-Frånlund för. Rosie erbjuder catering så säg till om ni vill ha hennes hjälp!
Rosie och personalen var helt fantastiska, det var trångt o vi var många men de kämpade på och var så glada o goa hela tiden, toppen!!

Vi har många att tacka för denna dag och vi kunde inte fått den bättre.
Många höll fina tal som vi är så glada för också, inget vi väntat oss så det var extra kul. Vi är super glada och nöjda och önskar att dagen aldrig tagit slut.

Kramar Pernilla Uhrström