Vi har blivit med Buskmagnolia!

0kommentarer

Jag har köpt en Buskmagnolia, Äntligen! Det känns så himla spännande. Nu vill jag på ett sätt att åren ska svischa fram, ja kanske rentav åka en tidsmaskin så där en 10-15 år framåt för att se hur fint det kommer bli. Nu är den liten o ny späd och lite osäker där den står. Jag har gett den fin ny rododendronjord och täckbark runt om. Den står i lä och halvskugga till soligt, varmt o skyddat. Den borde vara glad o trivas. Ska bara komma ihåg att ge den massa vatten i Maj och näring, det står i min planeringsbok nu så jag borde komma ihåg det.Så får du magnolian att trivas;
1. Markberedning är A och O innan du planterar. Magnolian trivs inte i styva lerjordar eller rena sandjordar. Satsa i
så fall på planteringsbäddar. Bäst för markberedning är en blandning av torvmull och barkmull samt lite naturgödsel.
2. Inte för djupt. Plantera inte magnolian djupare än den stått i krukan.

3. Välj rätt plats till din magnolia. Olika magnolior kräver olika vad det gäller sol och skugga. Hör med din plantskola vad som gäller.

4. Magnolian trivs inte i för torr jord och behöver vattnas, särskilt i slutet av maj och under sommaren. Men låt magnolian torka ut framåt sensommaren, det främjar blomstersättningen.

5. Höstgräv inte eftersom rötterna är ömtåliga. Undvik likaså att trampa omkring runt magnolian då rötterna lätt skadas.

6. Inled våren med magnolia-godis! Blanda en topdress av torv, bark och starkare kogödsel eller kompostjord och sprid ut där din magnolia står. Vill du vara extra snäll kompletterar du med ytterligare torv- och barkblandning på hösten (men utan gödsel!).

Puss o Kram en lycklig Pillan

Kinesiskt ordspråk:
"Det bästa hade varit att plantera ett träd för 20 år sedan. Det näst bästa är i dag"

Kommentera

Publiceras ej