3é Advent med goda vänner

2kommentarerHej!

Tänk vad mysigt det kan bli med lite ljus och eld, gott fika och härliga vänner samlade.
I söndags hade vi en liten adventsfika. Ibland bjuder vi in alla vi känner nästan, men i år gjorde vi en liiiten fika för att hinna prata med dem som kommer. Vi fick en jättetrevlig och mysig söndagseftermiddag.
Jag lärde känna en vän till Jonas lite mer, Maria. Det visade sig att hon fotar också blommor men suuper fint. Hon har haft en fotoutställning tom. Så vi kikade på bilder och jag visade min skiss på trädgården och vi pratade idéer. Det finns såååå mycket man skulle kunna göra. Just DoIt sa vi. Ja en dag så ska vi det... :)
Här står jag och fixar det sista innan gästerna kommer. Glöggen ska vara varm o bullarna på plats pepakaksburken framme och skinkan skuren.
I år har vi bakat lussekatter, peppisar på egen deg, mumsmums.
Skinkmackan satt fint innan allt sött o gott, vi hade köpt en extra fin senap i år, chili, tequila och citrongräs smak?! Super god!

Det blev så varmt o gott i huset, ljus överallt och öppna spisen i köket hjälpte till.

Här sitter Micke E Nina Micke S och mitt emot Moni och Lisa våra nära o Kära vänner i Vidja.
Vi han planera Nyår också. Vi är oftast hos oss på Nyår och äter skaldjursplatå och dricker massa skumpa och så får det bli i år också.
Jag tror att vi alla kände oss lite nöjda när vi bestämt det, puh :) Vi har nog firat nyår ihop i sissådär 18 år tillsammans. Så nu är det bestämt o klart igen.

Nu har fler vänner kommit, Palle sitter närmast o sen Maria, till höger om Palle sitter lilla Engla och sen Andreas och Jonas min man o sen Annika o lilla Alice 3v. mysmys...

3é Advent på vårt altare.

I år har jag mycket blommor inne, Amarylis, Hyacinter, Tulpaner, Orkideér och en jätte vacker rosen- och granbukett från Nina, kul idé att sätta ihop dem båda små taggiga växterna, en manliggran med en kvinligros, som gifta, läckert! Nina är jättepysslig, hon och Moni kan göra underverk med små medel. En dag ska jag ta med kameran o fota får ni se :) Moni har oxå en blogg, Harmonien, ni hittar länken bland mina tips på länkar, kika får ni se!

Saknar snön ute, men pyssla o pynta måste man ju iallafall.

Hoppas Du får en super skön helg nu och en härlig 4é Advent.
Nu är det bara en vecka kvar till Jul och det ska bli så mysigt.
Min Jul blir lite annorlunda i år. Sedan jag varit liten har vi alltid ätit julbord hos min mormor på Julafton och träffat kusiner o moster o morbror, systrar o föräldrar. Ätit gott, sjungit, pratat och fikat till Kalles Jul. Men min mormor är sjuk och orkar ej i år, det är så sorgligt. Men hon är snart 90 år så jag får väl acceptera det trots att det är svårt... Kanske att jag tar över traditionen och har julbord hemma hos oss. Vi har pratat om det så det kanske blir så. Det blir dock aldrig som jularna hos mormor Mimmi. I år blir det lunch med min dotter o hennes pojkvän, Jonas Wilson o jag. Sen kommer systrar m fam o mamma o pappa hit på kvällen. Det blir så bra såååå. Kanske kommer tomten också :D

Varma Julkramar Pillan

2 kommentarer

Moni

16 Dec 2011 10:28

Vad fint du gjort, Pillan. Och jag har ju fördelen och turen att få uppleva allt det mysiga också, inte bara se de fina bilderna. Tack för jätte mysig adventsfika i söndags. Puss och kram! Din Moni

Anonym

16 Dec 2011 10:32

Hej Vännen,

Tack! Ja nästan så bilderna visar på hur varmt o mysigt vi hade det. Det blev en så skön stund i vintermörkret. Härligt med så fina vänner.

Kram Din Pillan

Kommentera

Publiceras ej