Hej!
Här är jag och min blivande underbara man!

Den 18 Juni 2011 gifter vi oss, helt fantastiskt härligt!
Jonas friade till mig i Barselona 12 juni 2010, vilket blir vårt förlovningsdatum.

Vi var på bröllopsmässan i helgen och beställde ringarna, äntligen.

Mycket modernt i Titan, super fint och hållbart i evighet. Precis som vår kärlek.
Det passade oss perfekt.
Min ring har även stenar runt om då jag vill ha mycket blingbling :)

Vi träffade på en kollega till mig vars bror är smed och stod på mässan.
Han ska nu få göra min vigselring vilket känns super spännande. Vi skissade lite och ska ses om 1v och fila lite till på bilden av ringen. Den blir i vitguld och en stor diamant med många små runt om, eller 3 mellanstora och massa små runt om... Vi får se.
Pärlbroderad axelbandslös brudklänning 7138

Vi såg massa fina klänningar, men jag ska ut på stan med mina tärnor, Helena min dotter och min bästis Moni och leta efter den.Men likande den på bilden blir det nog, axelbandslös och krämvit. Men vi hittade en super fin rock/kavaj till Jonas, ljusblå i rockoko stil, Åh man börjar nu känna att det närmar sig.
Jag kan blogga lite då och då om detta då det är så himla kul! Lägga upp bilder vart eftersom.

Så klart blir det massa blommor i dukning och en fin bukett ev. ska jag göra buketten själv med hjälp av en granne som är florist. Tänk om jag kan göra den med egna blommor från trädgården, det vore jätte mysigt.

Puss o kram hela dan!

Ännu ett test:
Välj en trädgård, din egen eller någon annans. Vilka siktlinjer finns i trädgården? Vad ser man från trädgårdens sittplatser? Vad ser man från entrén? Altanen? Tomtgränsen? 

I vår trädgård såg man allt var man än var i stort sett när vi flyttade in, det var mycket öppet.

  
Vi började i år med att sätta upp plank som vi målade vita, ca 180cm höga mot ena grannen rakt fram när man kommer ut från vårt hus.

Entrén; Rakt fram till vänster när man går ut ur huset har vi en friggebod där min dotter bor, till höger ett garage med en utbyggnad där min son bor. De ville ej ha insyn när de går in och ut till stora huset och vi ville ej se ner till grannens lite skräpiga infart. Vi förlängde sedan planket hela vägen bakom garaget och fram till den befintliga häcken vid p-platserna vid infarten vilket gjorde det ombonat och mer ”städat” även där. Från Entrén ser man också 2st frodiga rabatter direkt till höger med blommor från tidig vårvinter, julrosor, tulpaner, funkia, akleja, löjtnantshjärtan, höstflox sist höstanemoner. Vintergrönt som buxbom och järnek. Till vänster ser man tallen och sluttningen nedanför som har fått massa nya växter i höst.

Från garaget mot den nya häcken, som löper utefter hela infarten mot gräsmattan, satte vi också ett plank med en stallgrind i så när man kör in till oss och ska gå in ser man inte direkt in till innergården som skapats med dessa väggar. Det blev en skön innergård, lite mer hemlig och lättare att dekorera med klätterväxter och tillfälliga stilleben. Det gjorde jätte mycket för insyn och mysfaktor och rumskänslan.
På sikt när häcken blir hög kommer man bara att se gräsmattan och tomten genom rosenportalen vilket gör att man ej ser allt direkt när man kör in till oss.
Här byggs det för fullt, stengången leder till Johans hus, utbyggnaden på garaget. Till höger syns vårens tulpaner. Det blev en mysig innergård!

Från de olika sittplatserna vi har ser man:
Från altanen under tak, vid köket på Norrsidan ser man, Tallen och skogspartiväxterna som är ny planterade, man ser Helenas Friggebod och garaget, en ljuslila klematis som klättrar upp vid Johans fönster. Man ser insidan av planket, en liten öppning mot parkeringen, men knappt bilarna. Till höger en stor syren, lite till vänster på höger sida en kaprifol som hunnit bli till åren och doftar underbart på sommarkvällarna.  Man ser också studsmattan ute på gräsmattan, mindre vacker, men bra när lillskrutt på 4,5 år hoppar o leker där.  I dag ser man grusinfarten, men så snart häcken växt upp kommer man bara se den och rosenportalen och prydnadskörsbärsträdet i häcken. Samt 2 nya små vårblommandeklematis vid planket i slutet av häcken. Ingen insyn alls!

Om man istället sitter på vår lilla frukostaltan på gaveln i österläge så ser man i dag rakt ur mot vägen genom vår stora infart, mindre kul. En stor häck mot vägen med bra insynsskydd. Gräsmatta nedanför oss, den ligger lite högre upp då det är lite nivåskillnad på tomten här, ca 75cm. Till höger ser vi vår äng och 2 körsbärsträd. Ängen är mer eller mindre gräsmatta som fått växa fritt men som blommade fint i somras. Bakom körsbärsträden ser man ner till vägen och grannarna, här skulle häcken behöva förlängas så vi får insynsskydd och rumskänsla i den hörnan också.

Skulle vilja plantera lite häckar som avskiljare och rumsskapare här, men det får vänta lite då barnen ska få ha lek yta här. Men så snart häcken vuxit upp blir det bättre. Ev. sätter vi en häck in på tomten framför ängen mellan den och stora öppna gräsmattan för att få lite att kika in bakom=)
Vi har planer på att göra en pergola över frukostaltanen så den mot sommaren blir mer ombonad och ger skön skugga på fm när det är mysigt att sitta här och äta frukost.
Sitter vi på baksidan i bästa söderläge ser vi ut över trädäcket och poolen. Allt är helt öppet idag inget spännande alls. Men det ska ändras med 2st pergolor och 1st inklätt växthus, + ev. nya träd och buskar och högtgräs vid poolen.


Det fina man ser här är rosen och lavendel häcken och grannens berg och stora fina en.
Den enda nivåskillnaden som är här är att till höger har vi ett pumphus som påminner om en jordkällare. Detta är i sig ett stort projekt. Den är vildvuxen i dag och skulle vara kul att göra till ett fint stenparti eller terrassera med stenmur eller torvblock.

I vår ska vi ha en ny sittplats vid körsbärsträden i ängen, här står i dag en liten bänk. Det är jätte trevligt att sitta här och titta mot huset och mot lilla frukostverandan och poolen härifrån. Funderar på att göra en stenbelagd rund platta här för formens skull och kanske nått högt växande, syren el liknande runt om. Hit skulle jag vilja flytta våra gammaldags trädgårdsmöbler i vitmålat trä, ryggarna med klassiska kors. Här kan bli mysigt att sitta o sippa på gott kaffe o fika och prata i lite skydd av träden med utsikt över huset och vår fina altan.

När vi sitter i lilla poolen på västra sidan av huset, med kvällssol i vårt SPA, så ser vi in till grannens baksida, de är aldrig där men ej så fint. Vi funderar på att sätta upp plank även här för att avskilja området och skapa rum och mer ombonad känsla. Rakt fram från huset ser vi kullen, pumphuset som också skulle vara kul att fixa taket på då det är mest ogräs i dag. Den nya flädern som står till höger om kullen kommer att ge lite skydd och grönska på höjden.

Ja i vår trädgård kan man göra mycket för att skapa rum, nya vyer och fina siktlinjer. Det är inte mycket som gömmer sig eller är hemligt här i dag. Men det är det som är lite kul. Den är i dag som ett vitt papper med oändliga möjligheter till kreativitet.
Från vägen ser det hemtrevigt ut, men stort och öppet i dag.

Slut för i dag tack för i dag!
Pillan

Huset!

I vårt område finns mest äldre fritidshus. Men även ett antal äldre villor och en gammal fin gård.


De äldre sportstugorna är från 40-talet då området omvandlades till sommarstugeområde. I den ”nya delen av Vidja” där vi bor byggdes husen på 70-talet.

På mitten av 1900-talet skulle stugor som våra, kallade sportstugor ligga i så orörd natur som möjligt vilket många fortfarande gör, ser naturligt och skönt ut. Många tomter har stora stenpartier med massa vacker mossa, äldre höga granar och tallar, ormbunkar och vilda blommor.

Många hus är äldre modellen av fritidhus ingen gjort något med på länge, tomterna är vildvuxna och naturliga. I vissa har man lagt till med blomrabatter och inhägnade köksträdgårdar nu på senare tid. Friluftslivet var viktigast och ej odlingen i sig på den tiden men nu mer vanligt.
Det finns också timmerhus med lite äldre trädgårdar som har gammaldags blommor men ändå mycket naturtomt, passande tycker jag är det med bärbuskar och äppelträd oxå.

Det finns ett hus med putsad fasad och lite herrgårdslik uppfart med grusgång och uppfart med rosenrabatter som är upphöjda. De har en pool de avskärmat med höga plank och ett litet hus för ombyte och ev. bastu intill.  Allt mycket elegant och tilltalande. Passande att skärma av poolen då den inte riktigt passar in i ”herrgårds” miljön.


En granne har en fantastisk äng under ett äppelträd, på våren är det fullt av kungsängsliljor, både vita o rosa, sen kommer fler o fler olika vår och sommarblommor, helt underbart. Jag kan stanna länge och bara tjuvkika in genom deras fina gärdsgård. Huset är rött med vita knutar och ligger på en höjd. Allt i rätt stil för hus o område. De har också en inhägnad köksträdgård med grönsaker och bär. Deras tomt omgärdas av en nygjord, gammaldags gärdsgård vilket är super charmigt.


Vi har i vårt område en visningsträdgård, oj oj vad här har kämpats. Det är stenpartiväxter i en stor härlig slänt, med lite kortklippt gräs emellan blomsterkuddar och sten och berg. Det blommar nästan som finast under våren, men det fortsätter hela året. Det mest fantastiska är att man hittar nya blommor överallt, små söta originella blommor med otroligt vackra färger. De har i skogspartierna planterat rododendron som blivit enorma och i dessa, allihop, växer det supersöta fantastiska klematis i matchande färger, helt underbart, trolskt.

I området finns även en stor fin gård med anor från 1700-talet. Här blommar det från tidig vår till sen höst. Väl krattade grusgångar leder fram till huset, i mitten en cirkel av blommor med flaggstång i mitten. Buskar och träd, blommor allt i harmoni och vackert format. Inget för stort eller tar över utan allt flyter ihop till en skön trädgård i harmoni.


Vår egen tomt som är i det nya området är mest gräsmatta och en liten bit skogstomt några rabatter en pool och stort altandäck, allt på ca 1600m2. Vi har satt upp plank och häck för att skapa nya rum.  Bonden lär ha kört iväg all matjord och kvar blev lerjord. Några som haft hus i denna del sen 70-talet har byggt upp trädgårdar med bärbuskar, fruktträd och köksträdgårdar. Men många har endast gräsmatta och häckar någon buske och någon enstaka blomrabatter.

En del har bara gräsmatta, några trädgårdar är skrotupplagor för avlastning för skrot o bilar, och några låter allt bara vara vilket kan vara bättre än de 2 sist nämnda…

Tjing Pillan

Hej!
Jag utgår från vårt hus i Vidja.
Sitter man i köket vid köksbordet ser man åt flera håll.

Dels ut på vår altan i norrlägeunder tak. För 2 år sedan målade vi golvet och möblerna där vita. Gamla gedigna klassiska trädgårdsmöbler som egentligen borde stå i en berså. Träsoffa och 2st fåtöljer och ett bord, med ljuskrona över bordet och matta i blekt rött under. Alltid en blomma och ljusstakar på bordet. Det ser ljust och trevligt och inbjudande ut. Detta ser vi genom dörren som leder dit ut.

Bilden kommer att förstärkas och blir mer ombonad när murgrönan vi planterat vid 4 av pelarna vuxit till sig, och den nya ”gamla” kaprifolen vuxit upp.

Ser vi ut genom fönstret i köket mot infarten till tomten ser vi dels insidan av det nya planket med stallgrind. Stilleben i form av växter i kruka och en gammal fin cykel på insidan samt lyktor. Garaget med fönster här åt. Lite till höger ser vi den nya vintergröna ligusterhäcken som är på väg upp, i den en rosenportal där 2st Canadensare vid namn John Davis, rosa klätterrosor ska få klättra upp i vår. (hinner ej i höst o få ner dem tyvärr)

Lite längre bort i häcken närmare stolpen med en svart urna och ljung står ett ny planterat japanskt prydnadskörsbär som kommer bli helt ljuvlig till våren. Infarten är grovtgrus och här får ca 4-6st bilar plats. Man ser lite av häcken som är framför bilarnas nos, är en tätvuxen formklippt häck med lite mörkgröna blad, vet ej namnet. Man ser även det nya vita planket som sträcker sig mellan häcken och garaget.


Bilden kommer i vår att förstärkas då vi i år planterat 100st tulpaner Triumph i blandade färger och när dessa lagom blommat klart kommer de rosor som också ska få landa här i vår, Modern Blush att ta över och blomma fram till sen hösten. Det enda är att när Ligusterhäcken vuxit upp lite till om några år så kommer vi ej att se dessa blommor från köket, men alla som kommer hit o vi när vi kommer hem.

Det man ser in mot trädgården från köket är annars häcken mot vägen. En yvig snabbväxande häck med rosa vippor. Den är klippt i våras nu hög och ger gott insynsskydd från vägen som är lågt trafikerad. Precis nedanför fönstret är en rosa ölandstok rabatt synlig, men sen ser man mest gräs och 2 körsbärsträd lite längre bort, varav det ena mer eller mindre dött.

Bilden kommer att förstärkas här då körsbärsträdet väntar på att bli översållat av murgröna och 2st klematis, en vårblommande i lilablå nyans och en sen blommande i mörktrosa. Det kommer bli fint.

Men denna del av trädgården kommer att få vara mer el, mindre orörd då detta är lek yta för barnen. Här får man spela boll o kubb och hoppa på studsmattan som står här annars. Nu är den nerplockad för vintern. 

Från vardagsrummet ser man ut till baksidan av huset, ganska öppet som det är nu. Man ser över till grannen som mot oss har en jättefin bergsknalle mot oss och en stor fin en. Det ger lite skärgårdskänsla. Vi i vår tur har ganska nära deras tomt en sandlåda och ett tomt ödsligt växthus 2x4m utan glas. Vi har ett stort trädäck som löper från huset ut och runt den stora 4x8m polen som nu är täckt av skyddande plåt. Rakt fram där altanen slutar finns den första lilla blomrabatt som kom till här. Den är nu super fin, ja inte just i dag då det mesta blommat över men i somras och tills ganska nyligen. Rosor stora o små i rosa nyanser mot en härligt frodig lavendelhäck som är närmast altanen. Lite örter hittar man även här, nära o bra till huset och grillen som är liten och står närmast huset. Normalt står även ett stortbord och 8st stolar här i nu mer grånatträslag.

Denna bild kommer att förstärkas med flera stycken olika pergola. En rakt fram för att skydda så bollar från lek i poolen ej förstör den nyanlagda rabatten med 3st pioner och liljor och mer härlig lavendel på gaveln av poolen. Den kommer att kläs med någon grönklätterväxt, ev. bara vildvin eller murgröna. En grönvägg för att pionerna ska komma till sin rätt.

En pergola över det nya stora altandäcket som är till höger om poolen när man tittar ut. Den pergolan kommer att gå över ett av hörnen och kläs in med vildvin och om jag hittar tåligt blåregn, ev. någon blåblommande tidig klematis. Där kommer solen att silas ner bara och ge lite skön skugga varma dagar vid poolen och en fin vy från vardagsrumsfönstret.

Växt huset jag nämnde har jag en lite vildplan att klä in som en koja eller mysrum med bord o stolar o ljuskronor och mysiga kuddar mm. Klä in det hela först i armeringsjärnsnät och sedan i vildvin ( för grönskan och höstfägringen) rosor och klematis i klara färger, rött (Flammentanz) mörkt blå (Jackman klematis). Lite spännande och läcker direkt utanför v-rummet. Om det inte förstör vyn av skärgård… ej bestämt än, kanske sätter det lite högre upp mellan körsbärsträden… Men att det ska till det vet jag J


Planen är också att plantera lite högt gräs på andra sidan poolen utefter långsidan mellan oss och grannen för att skapa lite rumskänsla och föra tankarna till havet, stranden. Det kan bli fint inifrån också. På altanen står under sommaren 4st svarta solstolar. Bilden skulle kunna förstärkas med några stora urnor med högt gräs i närheten av solstolarna.

Något jag funderat på är ljus och belysning, vi skulle kunna lysa upp mer i vår trädgård. Speciellt på baksidan och runt poolen. Vi skulle kunna lysa upp pergolorna senare och de vackra träd man ser, enen och körsbärsträdet. Det känns lite spännande just denna årstid. Vi har planterat en liten gran vid entrén som ska få ljus i jul. Men den syns ej annat än när man kommer eller går.

På framsidan har vi 2 fina lyktor en vid infarten och en innanför planket. Samt lyktor på huset på flera ställen, bra ledljus för att hitta in.

Från vårt sovrumsfönster ser man mest det vita nya planket mot grannen och en dvärgsyren. Men här kikar vi ej ut så mycket. Men sen planket kom upp skapar det en rumskänsla som gjort det trevligare att se ut här.


Från hallen ser vi ut till gaveln där vår lilla pool, vårt SPA finns, på hösten och framåt har vi ett bord intill i järn med grönspetsplastduk på, låter hemskt, men är fint J På det står fina låga krukor med mossa, röda äpplen och annat fint, ljuslyktor stora o små. Ser fint ut inifrån och mysigt när vi badar i mörkas vinternatten. Den vyn är fin.

KLÄTTERROSEN NEW DAWN PÅ TILLVÄXT!


Detta skrevs i höstas innan all snö kom, i dag ser det lite annorlunda ut, mer vitt kan man säga.
Samt planerna har utökats massor. Återkommer :)

Kram Pillan
Hej!

I går kom jag på att jag skulle hjälpa naturen lite på traven.
Har ju verkligen fått känna på vårkänslorna nu när det töat och massa barmark tittat fram.
Det blir ju inte så vackert ute precis, men låt det töa lite till sen kan det få komma 2 decimeter nysnö o 3-4 minus grader och sol tills våren verkligen kommer. Det vore fint.

Jag tog fram en spade och skyfflade bort massa snö och där DÄR under hittade jag Julrosorna som bara väntar och längtar efter lite ljus för att vakna och piggna till och kanske förhoppningsvis hinna blomma innan det blir för varmt för dessa vackra underbara svala skönheter. Bara denna syn av lite gröna blad gjorde mig smått salig i går. Tänk vad man kan bli glad för lite :)

Hittade i slänten lite mer grönt och några hoppfulla små lappar som talar om att här kommer det snart att blomma och bli fint. Hade glömt de små söta gula vårblommorna som jag satte innan kälen i backen slog till och snön gömde jorden i ett vitt ulligt täcke. Nu är det bara att vänta...


Kram is Pillan
Hej,

I dag vill jag visa på hur fina Pellargonerna var innan de gick i ide. Visst är de underbara!
Man får vår och sommar längtan, men visst börjar det bli ljusare nu, skönt. Åh snart är det mesta av snön borta då kan man ut o gräva igen =) hihi inte än kanske men ändå...
Vill faktiskt ha snön kvar ett tag till då snön ger ett välbehövligt ljus åt oss!

Nu är det bara pinnar av Pellargonerna med små ljusgröna längtande blad på dem och snart alldeles snart ska de få komma fram i dagsljuset o växa till sig o bli så här fina igen.
Lite ny jord och en liten klippning senare gör nog susen.
Hoppas bara att jag lyckas=)

Kram kram Pillan

En röd vacker häng Pellargon jag fick av min mormor i somras!

Klassisk Mårbacka, min absoluta favorit!
I dag gick jag på en liten bit barmark och fick längtan till våren, vad härligt, bara ett par månader bort så är det soligare varmare och kanske barbacke och fåglarna kvittrar. Längtar!!!

I dag kikade jag ordentligt på min nya uppgift, ojoj jag har massor jag ska göra, kul samtidigt!
Jag ska lämna in ett idécollage, en funktionsplan - den har jag men måste rita om på ett A3 papper.
Jag ska lämna in en växtlista, en beskrivning på ritningen max 1st A4 och själva ritningen och skötselråd! ojoj.
Det är bara att sätta fart.

En tanke, Vad tror ni om att göra en rosenspalje över denna gång, vore inte det vackert och inbjudande fram till vår entré? Fint att se från altanen oxå.

Kramar Pillan
Hej,

I går hade jag en underbar eftermiddag. Jag träffade Moni och Ullis på Sthlm Kaffe m mjölk på Drottninggatan. vi chattrade och hade super mysigt. Alltid lika kul o ses och vi kan prata o prata o en timme bara rusar iväg.

Efter fikat var vi ju tvungna att kika lite i butikerna och fastande i butiken årstiden, som vanligt:
http://www.arstidenstockholm.se/

En av min och Monis absoulta favorit butiker :)
Denna gång blev vi kvar läääänge, vi hittade massa fina kläder på rea. Vi stod längst in i butiken bland vackra stora sidentyger, i blått o grönt och provade kläder o fnissade. Anna-Karin som äger butiken kom och bjöd oss på vin, vi fnissade ännu mer :) Och jag hittade så fina kläder, helt underbara plagg. Kunde inte vara utan ett enda av dem. En vitblus fick jag på köpet då det var lite trådar på den och för att jag köpte så många, super gulligt tycker jag, tack! Det blev 2st fina koftor, 3st blusar och 1 kjol som var bedårande, se nedan!!
En av koftorna hade en jätte fin rygg, se här:


Ja jag blev så himla nöjd. I butiken finns ju massa fint till hemmet och fina växter och saker för trädgården. Om ni inte varit här så åk hit, värt att besöka. Det är bara så himla inspirerande att kliva in här och det tar tid för det finns så mycket att titta på från tak till golv.

Kram hela dan nu ska jag på pulka race o grillning till grannen!

Pillan

Hej,

Nu börjar jag närma mig det momentet i min kurs där jag ska göra en trädgårdsplanering. Jag har valt att göra det för vår trädgård, så klart =). Just nu är jag vid entrén och skissar och funderar, jag är klar med den romantiska delen runt körsbärsträden med rosa rosor fingerborgsblommor och lavendel, kullerstensgolv och rosenportaler och syren häck som ramar in. Den lite mer moderna delen kring poolen och det stora soldäcket är också i stort sett klart på pappret. Här blir det lite starkare färger mörkrött och mörk sammets lila, höga gräs och vackra höstfärger, pipranka för att skapa grönarum med hjälp av en stor trekantig pergola över det ena hörnet av poolsoldäcket.

I veckan har jag som en del i detta arbete gjort ett idécollage som visar på den stämning och de färger som ska ingå, så här blev det:


Nu ska jag rita in vår trädgård, hus och allt som finns där på ett A3 papper...
det hade varit skönt att slippa då jag har allt i skalan 1:100 redan som är jätte bra. Men men, kanske bra att jag lär mig hur man får ner det på ett A3 som är mer lätthanterligt.
Så när det väl är nedtecknat ska jag börja rita in allt fint vi vill ha här.

Jag sitter nästan varje kväll och skissar och ritar och planerar utifrån alla trädgårdsböcker jag har som ger massa bra idéer. Det svåra är att välja mellan allt man vill ha. Jag har nu i första skedet valt lite vad jag gillar och med tanke på sol eller skugga, nu måste jag börja kolla så alla växter trivs i samma typ av jord, jag tror det, har undvikit de växter som kräver extra omsorg och sur jord. Vår jord är lera och kommer att behöva massa torv och kompost för att bli luftig och bra. Lerjord är ju annars näringsrik men ganska tung. Inte alla växter som trivs i den, rosor gör det dock och det är tur då vi ska ha massa rosor här!

När skissen är klar, vilket kommer ta ett tag, ska jag lägga ut den här.

Kram ha en toppen dag!

Pillan

Hej, 

Nu är det snart vår och vi går mot ljusare tider.
Snart dags att börja gå på trädgårsdmässor, få inspiration, köpa sticklingar och växter samt trädgårdspynt mm.
Boka in dagarna redan nu så ser vi lite närmare om vi kan få ihop några dagar då vi kan gå tillsamman.
Jag återkommer närmare med förslag på dagar och tider här på bloggen men kommer att maila er som varit med tidigare för att se vilken dag som passar bäst resp helg sen lägger jag upp det här.

Dessa 2 mässor har jag hittat hitills som jag vill gå på.
Kistamässan - 2011 Rum och Trädgård 10 - 13 mars!
Rum & Trädgård är mässan som visar gränsöverskridanden mellan inredning och trädgård på ett nytt och spännande sätt.

Vi samlar proffsen och varumärkena samt kunskap och inspiration. Alla de speciella detaljer som behövs för att lyckas med trädgårdsrummet och balkongen kommer att finnas på plats i en lustfylld och kreativ miljö.

http://www.kistamassan.se/events/rumochtradgard2011
 
Entré och öppettider:

Öppettider:

Torsdag:     10.00-18.00
Fredag:       09.00-18.00
Lördag:       09.00-18.00
Söndag:      09.00-17.00

Entrépris:

Vuxen: 130 kr
Barn 7 - 15 år: Fri entré!

Gruppris: 110 kr/person
(minst 10 pers)

Välkommen till Nordiska Trädgårdar 2011 i Älvsjö den 24-27 Mars.

SE på och inspireras av färgsprakande idéträdgårdar och balkonger på årets tema. Välj och vraka bland alla spännande och VÄLDOFTANDE örter och plantor som du kan köpa med hem. LYSSNA på trädgårdspersonligheter som delar med sig av sina bästa tips och råd.
Eller passa på att SMAKA på nyskördade läckerheter från ekologiska kök. Du kan också stoppa fingrarna i jorden och KÄNNA på hur trädgårdsterapi påverkar oss.
Nordiska Trädgårdar är en lustfylld mötesplats där besökaren välkomnas av den efterlängtade våren, samtidigt som man får med sig kunskap, nyheter och inspiration. Oavsett om det gäller idéer till en hel trädgård eller bara en liten hörna på balkongen.

Här kan ni läsa mer:
http://www.nordiskatradgardar.se/for-besokare/allman-info

Entrépriser 2011:
Nytt för i år - köp entrébiljett till Nordiska Trädgårdar på nätet!
Vuxen: 140 kr
Barn upp till 14 år gratis i målsmans sällskap
Grupprabatt: 110 kr vid köp av minst 10 biljetter
Mässans öppettider
Torsdag 24 mars kl. 09.00 -18.00
Fredag 25 mars kl. 09.00 -18.00
Lördag 26 mars kl. 09.00 -18.00
Söndag 27 mars kl. 09.00 -18.00

Hej,

Fick ett mail med en uppmaning att hjälpa barn i Afganistan. Gick in på länken och hittade en alldeles lysande idé någon gjort något bra utav!
Vet att detta ej har med trädgård att göra, men jag använder min blogg till det som faller mig in, speciellt nu denna årstid!
Jag blir så glad när jag ser att dels någon gör något av sin idé men också att det är för en godsak.
Denna enkla men geniala idé att ge varma strumpor till barn i Afganistan är lysande och dessutom låta kvinnor i landet få möjlighet att arbeta och tjäna pengar genom att sticka strumporna vilket i sin tur innebär att barnen slipper jobba så mycket. 2 flugor på smällen :D.

Jag kommer i dag sätta in 200kr för varmare fötter för barnen i Afganistan.
Om Du känner minsta lilla för dessa barn ge en slant, liten som stor, det vet jag tas gladeligen emot.
Läs på hemsidan så får du veta mer.
Jag önskar Karin Nilsson all lycka med sitt uppdrag och hoppas och vill se fler göra samma som hon.
Vi kan ej förändra världen men många bäckar små blir en Å och i detta fall en varm tå :)

Kram på er!

Pillan
Varma Fötter
Känner du att du vill hjälpa till att bidra med en strumpa el två, pengarna går oavkortat till att köpa strumpor. 
Handelsbanken: 6463-471 211 478


http://varmafotter.blogspot.com/

GOITT NYTT ÅR!!

2011 kommer bli ett fantastiskt år!
Vi kommer första halvåret planera vårt Bröllop  :) SEN gifter vi oss :)
Jag kommer att bli klar med min utbildning som Trädgårds arkitekt.
Vi kommer hinna göra massa fint och roligt i trädgården. Vi har redan planer på att beställa massa växter från Tyskland genom en bekant, växter som hunnit vuxit till sig lite.

Nyårsafton blev en toppen dag, kväll och Natt.

Började med en mysig frukost med familjen, denna gång var det Hector, Wilson Jonas och jag.
Sen tog jag och Moni en promis i det vackra vintervädret, super skönt.

Anton kom hem och vi fikade och vi firade lilla Julafton med gokaffe och lussebullar vi delade ut klappar, mysigt.
Sen satte vi fart o fixade oss, dukningen var klar sedan i går, men ljus skulle tändas o ja ni vet fixa inför att alla gästerna skulle komma. Vi blev 21st med barn och tonåringar. Nyårsdukning med svart duk och fattigmanssilver och rosor.

Vi åt skaldjur och drack gott vittvin och Champange, mm lyxigt och gott.
Vi pratade om året som varit och vi kom fram till att år 2010 inte varit det bästa året för någon egentligen.
Vi har t.ex. haft ett tungt år. T.ex. så gick min sambos företag han arbetade för i konkurs, Jonas mamma gick bort 18 Nov, Jonas fick TBE och var jätte sjuk i 4 veckor under sensommaren.

Det roliga var vår resa till Barcelona, frieriet som var helt underbart när jag väl förstod att det var ett frieri:D och min nyfunna hobbie på allvar, trädgårdsdesign, Samt att Jonas hittade sitt drömjobb och fick det! Samt att jag kommit mina barn ännu närmare och vi har det bättre än någonsin tillsammans, enligt min mening. Älskar Dem!

I present av Antons kompisar fick vi handstöpta svarta jätte fina ljus, ljuskronan fick nytt liv + fina pynt från Årstiden på Drottninggatan en favoritaffär!

För att få lite Nyårskänsla och bort med julen snabbt köpte jag rosa rosor, superfina, får mig att längta till sommaren. Alla tomtar och allt rött borta nu, skönt...

Hittade en fin korg som passade bra att sätta rosorna i.

I present av Moni min goa finaste vännina o bästis :) fick vi en jätte fin glasvas/ljusstake som blev fin på bordet med ett stort värmeljus.


Vill önska Er alla ett GOTT NYTT ÅR
Ta vara på dagarna vännerna och livet och allt underbart som finns i livet.
Var tacksam för det du har, älska mer, kramas mer, gör det du tycker om, var ej rädd för att prova nått nytt.
Hitta det som försätter dig i Flow, det som du i timmar kan göra utan att titta på klockan, det som ger dig lyckan glädjen och du bara inte vill vara utan. Jag fann det.... Växter Trädgård Design... Vill önska dig Lycka till att hitta Ditt Flow!!

Varmaste Kramar Pillan