Idécollaget klart.

0kommentarer

Hej,

Nu börjar jag närma mig det momentet i min kurs där jag ska göra en trädgårdsplanering. Jag har valt att göra det för vår trädgård, så klart =). Just nu är jag vid entrén och skissar och funderar, jag är klar med den romantiska delen runt körsbärsträden med rosa rosor fingerborgsblommor och lavendel, kullerstensgolv och rosenportaler och syren häck som ramar in. Den lite mer moderna delen kring poolen och det stora soldäcket är också i stort sett klart på pappret. Här blir det lite starkare färger mörkrött och mörk sammets lila, höga gräs och vackra höstfärger, pipranka för att skapa grönarum med hjälp av en stor trekantig pergola över det ena hörnet av poolsoldäcket.

I veckan har jag som en del i detta arbete gjort ett idécollage som visar på den stämning och de färger som ska ingå, så här blev det:


Nu ska jag rita in vår trädgård, hus och allt som finns där på ett A3 papper...
det hade varit skönt att slippa då jag har allt i skalan 1:100 redan som är jätte bra. Men men, kanske bra att jag lär mig hur man får ner det på ett A3 som är mer lätthanterligt.
Så när det väl är nedtecknat ska jag börja rita in allt fint vi vill ha här.

Jag sitter nästan varje kväll och skissar och ritar och planerar utifrån alla trädgårdsböcker jag har som ger massa bra idéer. Det svåra är att välja mellan allt man vill ha. Jag har nu i första skedet valt lite vad jag gillar och med tanke på sol eller skugga, nu måste jag börja kolla så alla växter trivs i samma typ av jord, jag tror det, har undvikit de växter som kräver extra omsorg och sur jord. Vår jord är lera och kommer att behöva massa torv och kompost för att bli luftig och bra. Lerjord är ju annars näringsrik men ganska tung. Inte alla växter som trivs i den, rosor gör det dock och det är tur då vi ska ha massa rosor här!

När skissen är klar, vilket kommer ta ett tag, ska jag lägga ut den här.

Kram ha en toppen dag!

Pillan

Kommentera

Publiceras ej