Färila, Vilken överraskning!

0kommentarer

Hej I dag blir det inget om trädgård…

Igår åkte jag och min kära Jonas upp till Järvsö och Färila. Han skulle på kundmöten och jag jobbade från bilen och sen på eftermiddagen satt jag på biblioteket i Färila. Annorlunda, men det gick.
Färila är den lilla byn man åker igenom på väg till Ramundberget, tar 1min typ att passera, men här finns ett bibliotek.

Sitter här just nu faktiskt =) Jonas är åter på möte.
Vi ska upp till Ramis i helgen för att åka skidor.

Det jag vill berätta i dag är om vår fantastiskt roliga kväll igår.
Ibland har man ingen aning om vart man ska hamna eller vad som kan hända. Så var det i går. Vi åkte till Jörgen och Mia, en tandläkare och hans fru. De ska troligen flytta upp hit och öppna en tandläkarmottagning och Jonas ska hjälpa dem med det Praktikertjänst kan hjälpa till med.

Vi sa; Spännande hur ska denna kväll bli?! Vi hade ingen aning men det blev toppen!

Vi kom till ett helt fantastiskt hus, ett gammalt bönehus som var omgjort till bostad.
Jörgen och Mia tog emot oss mycket gästvänligt med champagne och husvisning.I vardagsrummet var det 7,5m högt i tak!? Vardagsrummet var enormt, här hade det stått bänkar i rader tidigare som i en kyrka. Nu fanns det en musikhörna, arbetshörna, spelhörna, orgel, myshörna med öppen spis och 2 jätte soffor och egentillverkat coolt bord av rejäla plankor samt en egen byggd bar och kylskåp. Super häftigt!

Det fanns ett stort matrum med plats för många gäster, en mindre kök i lantlig charm. På övervåningen fanns ett stort sovrum och ett nytt fint badrum, 2 rum till barnen med utsikt ner till vardagsrummet, med hyfsat hög fallhöjd på 7,5m.

Vi satt framför öppna spisen och pratade en stund först. Jonas och Jörgen har träffats tidigare men inte Mia o jag, men vi hade jättetrevligt. De bjöd på en supergod middag i Italienskt tecken. Goda parmaskinkarullar med avokadoröra, små brushetas och mozzarella o tomat mmmm gott. Sen härlig pasta med kyckling. Till kaffet en gudomlig vitchokladmousse, vi fick också skivor till kaffet! The Beatles!! Underbart. Jörgen kunde allt om The Beatles och hade film inspelningar bl.a. från när de var i Sverige 1963, så himla kul att se. Mina föräldrar borde vart med de hade blivit lyriska.

Jörgen spelade för oss på bas och elgitarr som är likadana som de The Beatles spelade på och vi sjöng Beatles låtar för full hals, hahaha Tur att ingen hörde oss, eller mig i alla fall, jag är döv på ena örat pga. Infektion.

Vilken kväll! Tyvärr så blev vi lite trötta lite tidigt efter en lång dag så vid 12 slaget gick vi upp på övervåningen och fick bo in oss i dotterns rum som inte var hemma. Vi somnade gott.

Idag på morgon fick vi duscha! Underbart... har inget vatten hemma i Vidja just nu, hemskt! (Bra med badhus ibland) Frukosten var uppdukat som värsta hotell frukost i det charmiga lantköket. Skönt o lyxigt att få komma bort ibland annars är det mest vi som har gäster o fixar. Men vi har lovat bjuda igen o det ska bli kul!

Det är spännande att åka ut o resa o hälsa på folk man knappt känner, man vet aldrig vad som ska hända!  Så dagens tips ut o våldgästa vänners vänner eller kunder el avlägsna släktingar el andra, kan bli hur bra som helst!

Vill passa på o säga Stort Tack till Mia och Jörgen för deras gästvänlighet och för en trevlig och god kväll samt för underhållningen: D Och stort lycka till med framtida äventyret!

Kram Pillan vet att Jonas hälsar!


Kommentera

Publiceras ej