Nu har jag tagit examen i Trädgårdsdesignkursen Primo!

0kommentarer


Trädgårdsakademinskurs Trädgårdsdesign Primo är nu inlämnad och Klar!

Hej,

Nu har jag lämnat in allt mitt arbete och slutliga uppgifter till Trädgårdsakademin.
 Nu väntar jag bara på ett utlåtande vilket är jätte spännande! Jag är själv kritisk, men min kära sambo är jätte stolt över det jag skapat.

Jag tänkte nu dela med mig av det arbete jag gjort.
Då det är så otroligt mycket så får ni se dessa delar:

1,Trädgårdsbeskrivning
2,Funktionsplanen
3,Illustrationsskisen

Det jag också gjort men besparar er ifrån är:
Checklistan
Växtlistan på 12 sidor
Trädgårdsskötsel samt idecollage har jag också lämnat in, men de finns att hitta i tidigare bloggsidor nedan.

Beskrivning till Trädgårdsritning Vidjavägen 70       2011- Q1
Trädgården består i dag till stor del av endast en stor gräsmatta, en stor altan med pool på baksidan och en altan undertak på framsidan, några få rabatter.
Önskningarna är att göra trädgården mer lummig, romantisk och inbjudande, få in mer frukt och bär lite grönsaker och fler perennrabatter samt få lite höjd på trädgården med hjälp av t.ex. pergola och nya träd, fler insynsskydd samt blomning från tidig vår till sen höst.
Jag har delat upp trädgården i 6 olika rum/delar.
1,Infarten med p-platsen, entrén.
Här kommer det att bli träd och nya rosor som blickfång, marktäckare för mindre arbete och mer grönska. Rosenportal mot gräsmattan och en vitgrind som välkomnar.
2, Lek ytan med fria gräsytor för bollspel och plats för en studsmatta, frukost verandan.
Denna del är innanför häcken och rosenbågen från infarten till vänster. Det som ska läggas till här är en pergola med klätterväxter som ger skugga lite längre fram under sommaren, men solig och varm på våren och en trappa ner från övre delen till gräsplanen. Marktäckare för mer grönska och mindre gräs i slänten där det är svårt att klippa.
3, Den romantiska fruktträdgården med stenläggning i cirkel med rosenportaler som välkomnar.
Här ska de vita trädgårdsmöblerna i trä stå omgärdat av syrener och perenner som rosor, fingerborgsblommor, löjtnanshjärtan, prästkragar lavendel. En fika och läs hörna med doft och romantik.
4, Pool och altan för sol o bad, mat och grillning samt umgänge.
Växter i färger som djuptrött och mörkt- och ljuslila samt höga gräs och bambu, soldäck och pergola för skön skugga under varma sommardagar och insynsskydd vid sol och bad.
5, Grönsakshörnan med grönsaker o bärbuskar i rader samt komposten.
Komposten kommer döljas med en häck, samma häck ger insynsskydd mot grannen i öster. Nya bärbuskar och grönsaker i trälådor, pumphuset/kullen som blir ett fint blickfång som stenparti med vårblomning i fina färger. Tvättlina intill tvättstugan och spa som får ny utsikt, ett plank som insynsskydd.
6, Woodland, innergården och Entrén.
Fler träd för att få fina blickfång och skapa lummighet och bli mer inbjudande vid entrén. En färgsprakande rabatt som man ser på långväg när man kommer in genom stallgrinden så man vet vart man hittar entrén. En ny trappa vid ingången med större altan mer praktiskt. Björnbär och klematis mot planket för nytta o nöje. Stora buskar som rododendron, ormbunkar och marktäckare som funkia under tallen för att ge fin grönska där det i dag är torrt och grått.

2, Funktionsskiss


3, Illustrationsskiss


Nu är det bara att sätta igång och gräva och plantera och njuta och vänta på all växtkraft.
Detta kommer att bli ett långt projekt, det kommer ta några år räknar jag med då det tar mer tid än vad man tror, det kostar en heldel med växter och material. Sakta men säkert kommer det vi i dag har som tomt, gräsmatta, snart vara en lummig spännande inbjudnade trädgård. Resan är målet brukar man säga och Nu ska vi ut på en underbar resa i vår trädgård!
Kramar Pillan

Kommentera

Publiceras ej