Innan Julpyntet kom fram.

0kommentarer

Hej,

Innan jag julpyntade hemma fotade jag lite av de blommor som blommade som bäst.
Rosor Hibiskus Orkideer och Cyklamen.


Jag samlade massa fattigmanssilver och tog in  några kvistar New Dawn, den vackra ljusrosa Rosen.
Det blev så romantisk o fint.

Rosor som blommar i november blir lite extra lyxigt att få ta in och njuta av.
 
Denna Cyklamen kunde jag bara inte motstå, helt bedårande söt i sin krusiga vitrosa kjol.
Hittade den på Ulriksdalsträdgård under kundkvällen.
Jag köpte nog alla kundfynd den kvällen. Missade bara ett o det var frukt i socker, men det gör jag enkelt själv.
Ja Tips till er alla; pensla frukt, äpplen o päron, med äggvita och strö på strösocker så ska ni se att frukten glittrar hela julen. Man kan göra några stycken och lägga bland övrig frukt. Superfint!.

Fynden jag gjorde var, en julros en vit orkidé, 2st glasvaser med små vitablommor,
5st hyacinter oxå vita, min julfavvo färg förutom lite rött också.
En stor fin dubbel amarylis i riktigt juligtmörktröd färg. Ska bli härligt när den slår ut, då är det inte långt kvar till Jul. en knubbig fetknopp. I Nästa blogg kan ni se lite vad det blev av dem =)

Julrosen är så fin, den ska ut i trädgården till våren bland de lilarosa Julrosorna från förra året som blommade om i våras, till min stora glädje!

Denna fina röda Hibiskus är jag så stålt över, den har jag nog haft i 3år nu och den blommar o blommar, man blir nästan borskämd och glömmer hur fin den är. Men denna dag fotade jag och gav den lite extra uppmärksamhet o kärlek.

Jag tror jag har lite gröna fingrar iallafall! Denna ros tog jag in september för att ha i fönstret. Ni ser nyponet, det kom från den ros jag tog in den för men se Nu kommer en ny knopp!? Helt otroligt!! Denna ska jag plantera ut i vår det är liten minirosbuske som jaga bara tog en liten gren ifrån. Härligt!

Ytterligare ett litet bevis :) Min ena vita Orkié har nu 16st nya knoppar 16st!!! + 2 nya stänglar WOW. Det har aldrig hänt förut. Jag har hittat rätt fönster mot morgonsolen i ett svalt fönster, nu står 8st Orkidéer där. Inga Julblommor kommer få plats här i år.


Kramis Pyjamis!

Pillan

Kommentera

Publiceras ej