Skön höstdag i skogen gav fin skörd.

0kommentarer

I dag ville jag bara ut till skogen. Jag fick inte med men någon, alla var upptagna. Men jag hade bestämt mig så jag gick själv, tog med en korg och lite vatten.

Det var så skönt o stilla i den vänliga skogen, mötte knappt en kotte på hela tiden.
Långt bort hörde jag en hund skälla, en fågel skrika o ett pickande på ett träd. Annars var det tyst. Skönt.
Jag och mina tankar och mitt sökande efter svamp.

Ganska snart hittade jag lite svamp, men man vill ju hamna där man bara står o hittar mer o fler o fler. Lite längre in i skogen blev det så, super kul. Sitter man ner på huk efter att man hittat en finnar man dem överallt.
Det var ett skönt ljus i skogen till en början, sen började det skymma o bli lite kallt då gick jag hemmåt.

Jag funderade för mig själv när jag gick där, undrar hur andra svampplockare gör, rensar de på en gång eller gör de det när de kommer hem? Jag rensar i skogen, dels lämnar man sporer kvar och det kan ge mer svamp nästa år har pappa sagt, vet ej om det är sant, men det låter rimmligt. Sen är det så skönt när man kommer hem och det är klart och man inte behöver sätta sig nån timme o rensa när man är rätt trött efter att gått i kuperad skog. Gör det nu slipper du göra det sen som jag brukar säga o det mesta:)

Hit kom jag efter att gått hemifrån 10min, visst är det häftigt! Jag stormtrivs i skogen, mycket tack vare mina föräldrar som alltid tagit med oss, mig och mina systrar, ut för att plocka svamp, lingon och blåbär och ibland bara för att komma ut gå och sen fika.
 
I Vidjaskogen finns det ett berg, jag gick utefter det största delen och då kunde jag plocka svampen i ståhöjd ibland, det var lite coolt. Skönt för ryggen om inte annat. Den är lite trött nu. Jag kunde ju inte sluta, jag plockade i nästan 2,5h.

Ett riktigt praktexempel! Fin va!

Skogen var lugn varm tyst och så grön o fin. Jag njöt av att bara strosa runt ensam med näsan i backen.
Ibland såg jag inte svampen men plötsligt stod jag mitt ibland dem och fick passa var jag satte fötterna.

Här är dagens fynd, mm det doftar ljuvligt gott, Härligt!

Nu är svampen upplagd på brickor o tidningspapper för att torka, det tar säkert några dagar kanske hela veckan. Men oj vad gott o trevligt att ha i vinter, torkadsvamp i glasburkar för soppor o grytor, crepes mm.

Hösten är härlig och jag tackar skogen för dagens skörd!

Tack Pillan

Kommentera

Publiceras ej