Ulriksdalsträdgård en fin lördag i Oktober.

0kommentarer

I Lördags åkte jag och mina ungdomar till Ulriksdalsträdgård, det var länge sedan och vi var förväntansfulla.
Sonen på fikat dottern på att hitta nått o köpa lika så lilla mamma Pillan.
Vi hittade massa fint så klart.


Vi började med att strosa utomhus lite, en del perenner fanns det kvar och det till bra pris. Köpte så klart en klätterväxt, en Klematis Anita, sommarblommande med stora vita blommor, kommer lysa upp fint i sensommarkvällen i det gamla körsbärsträdet som snart kommer omgärdas av en syrenberså.
Vi plockade på oss Ljung, murgröna plättar i luften (får man sylt till frågade sonen o vi asgarvade alla tre hahaha) Vi hittade några super fina vita krulliga Cyklamen. Jag kan tycka att de släta är lite för perfekta, jag älskar däremot dessa sötnosar. Ni har ju redan sett de rosa, men dessa vita var ännu snäppet bättre. Vet ej vad det är som gör att man känner mer för vissa blommor än andra, men det gör man!

I korgen landade också en gul stor fin Pumpa, det är ju snart Halloween och den lyser upp så fint. Det börjar ju bli så mörkt nu!
Fikat blev till belåtenhet, ungdomarna tog matiga surdegssmörgåsar och jag härligt mustig tomatsoppa m gott bröd. Vi delade på en krämig morotskaka och jag drack en balja gott kaffe. På Ulriksdal sitter man så mysigt i ett växthus, fikat är hembakat och allt känns så genuint och bra.

När vi kom hem satte jag ner murgörna och de små söta Cyklamen i korgen vid entrén tillsammans med vintergröna från trädgården och mosskuddarna från taket Så här fint blev det!

Visst är de bedårande!

Super söta :)

Höst Anemonen blommar som aldrig förr, härlig färgklick i allt det gröna.

Det börjar bli lite för kallt att sitta här, men än ser det inbjudande ut och man minns de sköna sensommarkvällarna när det var så där ljummet i luften och man satt tills man inte kunde se vad det stod i boken även om man hade levande ljus överallt.

Mårbacka fick komma fram lite till, det är ju lite värme nu trots allt.

Pumpan smälte in fint i zinkbaljan med övriga blommor och örter. Den kommer lysa upp vid entrén och leda oss in varje kväll nu en tid fram över, tills det blir dags att julpynta vilket jag redan ser fram emot.

Vad som hände med dessa telningar får ni se nästa gång.

Tack för att Du läser min blogg, det gör mig jätte glad att se att så många är här, det är några varje dag vilket är super kul! TACK!!

Kramis o gosis
Pillan

Kommentera

Publiceras ej