Nu har det Japanska körsbärsträdet och björnbären kommit på plats.

0kommentarer

I söndags hade jag lite tur:)
Min man bjöd mig på en superfin weekend på Södertunas Slott tillsammans med några goda vänner, Ia o Joel. En fin överraskning, jag visste inget!
På vägen hem på söndagen sa vi att vi skulle stanna till på Zetas bara för att ta en liten koll.
Det visade sig vara höstmarknad och fina rabatter på träd o buskar. Jippie! Vilken tur! 
Jag som brukar ha sådan koll men denna hade jag missat... sorry.

Det var precis vad jag längtat efter. Fick dock lite dåligt samvete för mina läsare, jag borde haft koll o skrivit om det här... men just nu hinner jag inte allt jag vill.
Vi strosade iallafall runt i lugn o ro och kikade på allt fint. Vi hittade en taggfri Björnbär som vi inte kunde motstå, det är nog det bäret jag gillar bäst efter hallon.

Sen letade vi efter ett fint Japanskt prydnadskörsbärsträd. Vi fick present kort på Plantagen för att köpa ett träd, men de var slut där sist jag tittade. Men detta träd är från våra vänner som jag nämnt tidigare. Nu blev det av nu slog vi till :) Åh ett jättefint ex så klart. Vi fick hjälp att klippa till den på engång så nu vet vi hur man beskär trädet. Det var proffsigt!


Så här fint kommer det bli om några år varje Majmånad, vi får nog ställa till med fest då så alla får komma o titta! Ingen kommer missa var fam Uhrström bor!

Vi drack jättegod äppelmust mös o kramades mitt i allt grönt.
Lite mer växter åkte med, lite Ljung o Cyklamen, ett litet kålhuvud.

Sen fick jag lite tid hemma o pyssla o gräva med alla fina växter och som vanligt gick tiden så fort och jag bara jobbade på, skönt. När jag började bli klar och skulle börja fota så hade mörkret kommit o jag hade inte märkt någonting. Det var ju så varmt ute!? Känns synd att hösten är här samtidigt som det är en så mysig tid.
Nästa helg hoppas jag hinna ut till skogen lite och plocka svamp. Vill ha Trattisar igen, mina förråd är helt slut nu med svamp.

Nedan ser ni lite av det jag fotade under kvällen:

Det kommande blommande vackra Japanska körsbärsträdet. Vita Marktäckande rosen Swany som jag är så nyfiken på hur det blir när den vuxit till sig lite är liten o blyg ännu.

Kant Nepetan som kommer överflöda i blåkaskad mellan rosorna Astrid Lindgren i rosa. Efter att de hundra tulpanerna blommat igen...hoppas de blommar igen, man vet ju aldrig med tullisar.

Här är Björnbärsbusken mot en södervägg som kommer ge den skydd och massa värme o många stora goda björnbär! Mmmm va gott det skall bli. Den som väntar på någe gott...

Julrosen är fin året om, bladen är så läckra!

Dvärgsyrénen är fin i höstmörkret i dess sköna färger.

Nu när hösten kommer blir det att plannera och drömma igen, men liiite till ska jag nog hinna plantera och fixa.
Ska få lite glas av min syster och föräldrar, kanske kan börja spåna på hur ett växthus skulle kunna växa fram...

Tjing o Kram
Pillan

Kommentera

Publiceras ej