Sensommaren är så grön o fin.

0kommentarer

Hej,

Detta är vår entré. Jag är lite stolt över rabbatterna, för när jag flyttade in var det mest ogräs och mossa här. Buskarna har jag format som bollar vilket ger ett lite mjukare intryck mot huset.
Rabatten på hörnan blommar från tidig vår med julrosor och sen tulpaner och kungsängsliljor, sen kommer Aklejor och rosa Löjtnantshjärtan och funkian börjar synas, samt den Japanska Sockblomman blommar i ljupmörkrosa på skira stänglar utan blad. När den Sockblomman blommat klart då är dess blad fullt utvecklade och skaper en mur, julrosorna blommar än och funkian har brett ut sig fullt ut och börjar blomma. Nu på hösten står Höstfloxen i sin finaste skrud, rosa och lila sticker de upp mitt iallt grönt. Så himla fint. Tycker jag ;)

Vid entrén där bilarna rullar in står röda höstastrar och lyser upp som stopptecken, kom in här!

Här skall det nya japanska körsbärsträdet stå som vi fått i bröllopspresent av våra kära vänner Kattis o Roger, Moni o Micke o Monis goa föräldrar, Emmie o Ture. TACK!
Men vi har ej hittat det än, Jag var på Plantagen, men de 2 som stod där var så snea, sen var de slut!! Men innan hösten kommer skall det dit en =) Som marktäckare har vi en marktäckanderos vit fyld låg och kraftigt växande, Swany.

Min Basilika som jag drivit från frön är supergod och fin i den vita lillakrukan.

Denna fikus är jag lite extra stolt över. Jag har fått många små skott av min mormor Mimmi, men de har aldrig tagit sig riktigt och Denna! bara blommar o blommar och har gett mig 4st små träd till, skott av grenar jag tagit o satt i vatten o sedan i jord o de blommar också! Bedårande söta klockor!

Min finaste rabatt just nu! älskar dessa färger!

Vi hade poolparty och vi fick denna fantastiska stora vackra Hibiskus av Charlie o Petra! Den fick en hedersplats bredvid poolen som en solitär. Men min plan är att plantera mörktgröna storbladiga funkia runt om! Bara den klarar vintern, den skall få ett varmt o skönt täcke så den sover gott o vaknar torrt o varmt o blommar igen.

Nedan ser ni en oemotståndlig ros o precis så var det, skulle inte alls ha en till klätterros, men så fick jag se denna o känna doften, ljuvlig! Rosen heter Westerland och har färger som för alltid kommer påminna om min brudbukett. Kunde så klart ej låta bli...

Här har jag faktiskt legat lite under sommaren och läst och somnat till så himla rogivande och skööönt, men visst är den fin o titta på också, så läckra o glada färger!

Kommentera

Publiceras ej