Hej!

Man får vara glad för det lilla just nu ute i rabatterna.
Men snart alldeles snaaaart kommer värmen, jag tror vi blir snuvade på våren i år, sommaren kommer direkt i år. I kväll har jag trots regnet rensat ogräs runt Ligustern och klippt ner den lite här o var med en sekatör. Allt för att den skall bli tät o fin och en sån där häck man är lite extra stolt över.

Jag fick så söta Tullisar av en kollega Gulliga Silla. De har stått sig ute i över en månad. De fick sällskap och stöd av en sovande skönt njutande groda.

Tullisarna fick stå i ett fint stilebe utanför köksfönstret, min utsikt var morgon.
Men Kungsängsliljorna har nu gjort sitt och jag har planterat ut dem i rabatten vid vår frukostveranda. Där är som varmast på våren så då passar det perfekt när vi sitter där nästa vår o fikar o kika på dem.

Krokus ger glädje under tid nu, gula, blå o lilaKrokus de är fina allihop. De är så söta där de sticker upp, som små fighters som ska fram upp ut o lysa, härligt!

Julrosen har klarat även denna vinter och kommer vilken dag som helst slå ut. Jag har läst endel om Julrosor och de ska visst frösåsig lätt. Ska bli spännande o se om de gör det hos mig, än har jag ej kunnat se några nya plantor runt ikring.

Löjtnatshjärtana är på väg, man har svårt att tro att om en dryg månad är detta en stor buske som blommar med rosahjärtan, naturen är fantastisk!

Snart kommer en lååång helg. Valborg stundar.

Vi har stora planer men vi ska försöka hinna njuta lite av ledigheten också.
Men altanen skall oljas in möblerna skall slipas och oljas, kanske vi hinner gräva lite rabatter då blommorna jag beställt från odla.nu har kommit :D hihi och de ska ner i jorden så fort som.

Men som sagt, vi ska hinna njuta lite också och umgås med vänner o familjen.

Ha en härlig Valborg, kanske vi hörs av innan men om inte annat, glöm ej att sjunga in VÅREN eller sommaren :) för den är snart här tro mig!

Kramis pyjamis ny ska jag knyta mig o krypa ner i lopplådan.
SovGott!

Pillan

Hej,

Hur har ni det i den kalla våren?
Jag har det bra, skulle bara önska att jag hade ett VÄXTHUS :)
Just nu får mitt kök agera växthus.
I och för sig ganska trevligt. Tänkte på det i morse att här sitter jag som i ett växthus bland alla mina små bebisar.

Det ser ut att bli många Basilikaplantor, Akleja (svarta) och Pellargoner. Många av dem är Mårbacka och Appleblossom mina favvisar, men några vet jag ej vad det är blir spännande o se.
Jag tror att jag har Rödrudbeckia på gång också, men ej säker hihi lapparna liksom försvinner. Men man ser ju sen eller hur!
Toffelblommorna behöver snart ny jord och även purjolöken...Får se om jag får fart på den, känns så sent allting nu. Den borde jag kunna plantera ut nu när jag tänker efter. hm.. har ju helgen på mig.

Detta är ett litet under. Jag köpte några knölar på en mässa förra året och de blommade så fint länge, sen la jag den i garaget över vinter, liksom glömde bort den. Nu tog jag fram den för en tid sedan och började vattna och se!? Nu kommer den igen och ser jättefin ut. Ett Mirakel, måste vara kärlek. :D
Någon som vet vad den heter, har ej förpackningen kvar o glömt namnet.

Jag tog in den stora zinkbaljan från garaget med Dr Westerlunds. Förra året fick jag den ej att blomma så i år ska jag ge den ny jord o ett annat läge, kanske inte full sol?! Den doftar jättegott och skall vara bra för hälsan.
Jag klippte ner den och tog en massa skott, så den har små bebisar runt sig, ett tiotal, får se hur många som växer på sig och blir tonåringar innan de släpps ut på grönbete i den förföriska försommaren.

Kram hela Dan
Eder Pillan

Glad Påsk!


Hoppas allt är bra med Er!

Det är långfredag och vi har varit hos min mor o far på lunch o firat mor på födelsedagen.
Det borde vara vår ute det är den 6 April och man vill sitta mot en hus vägg o sola. Men det snöar... nog om det tycker jag.

I går satt vi i solen, och tog ett glasrosé, det första utomhus i år. Det var kallt men det gick bra. Vi firade min födelsedag, jag o mina kids. Jag fick ett jättefint betongfat "Välkommen hem till oss" står det :) Jag hade kikat på det strax innan o så gick vi till olika affärer då gick Helena tillbaks o köpte det till mig :D

I går när solen sken han jag fota lite och plantera lite nytt jag köpte på Blomsterlandet. Det blev 5st stora Påskliljor och Förgärtmigej, de är så himla söta. Vill ha ett hav av förgätmigej, en dag så ska det bli så. Nu blev det 5st lite snyggt utspritt i rabatten runt tullisarna.


Här står alla zinkhinkar och stora zinkbaljor o bara väntar. Snart ska de fyllas med frodiggrönska doftande härligt färgglada blommor kanske några jordgubbar eller annat gott. Men visst är de lite snygga bara som de är?!

Men alla fina blommor då?!
Jo så här ser det ut i trädgården nu.

Fick lite Penséer av mor, så här fint blev det tillsammans med små påskisar.

Nävor på väg upp :) De fick lite ny näringsrik jord så i år kommer de nog bli glada o blomma.

Puss o Kram o Ha en Glad Påsk!

Vi ses på Blåkulla!!
Hej!

Om Du  det minsta gillar min blogg får du jättegärna gå in o rösta på min blogg via denna länk:
http://www.bloggaromtradgard.se/tradgardsbloggar/page/3/


Här hittar du också massa andra fina trädgårdsbloggar!


Kramis o Stort TACK för just Dina ev. stjärnor.

Pillan


Hej,

Hoppas allt är bra med er!

Jag mår toppen, önskar bara att det var liiite varmare ute dock. Varför kom vinterkylan igen?!
Men då det är vår och det ä ljust ute så är det bara att hoppa i snickarbyxorna o Haglöfströjan o ut o rensa i rabatterna. Härligt! När man kör ner näsan i jorden o ser alla små små liv som är på väg upp och känner doften av jord blir man lite smått berusad. Snart kommer det vara grönt i rabatterna igen och det kommer blomma och dofta härligt.

I går kväll var jag ute o strödde ut lite blåkorn, hade tänkt mig kobajs men nu fick det bli det jag hade hemma. Men solen kom ju idag... hade hoppats på lite regn. men snart kommer väl det me.

Men till dagens tema mina frön :D
Jo minsann det har börjat gro ordenligt. Gamla frön från mor o far sedan 2010 har tagit sig vilket är jättekul!
De har legat i min kyl i melittafilter sedan dess.

Toffelblomma, som ska vara lätt o driva upp enl mor, gula små söta blommor.
Åh se så många som vill upp ut o pryda vår trädgård!

Akleja av olika sorter har tagit sig jätte bra, både från mor o far 2010 och nya från i år. En ny sort bl.a. med svartablommor som jag är mycket nyfiken på har kommit upp. Tror det kan bli superfint ihop med vitt o rosa, läckert eller hur!
2st Vita malvor oxå från mor o far.
En annan liten planta är jag extra glad o spänd över hur den ska klara sig o ta sig, det är Rödjättevalmo som jag tagit frön från grannen. De har kommit upp men är suuuuper små :)
Hoppas hoppas de tar sig. Ser en fin sommar rabatt fram för mig med Rödvalmo, blåklint och vita stora prästkragar och några gula dagliljor mitt i som lyser upp.
Fingerborgsblomman har grott men den är också såå liiten, det är helt otroligt att tänka sig att den kan bli stor ståtlig uppåt 1m hög!? Wow!
Rödrudbeckia har ej tagit sig, har ställt ut den, ev. kan den behöva lite kyla. Vi får se. Annars får jag köpa ett par plantor. Klotlöken blev för ranglig och dog... blir plantor...Provade iallafall.

Massa Basilika plantor har vi fått, har satt några i egna krukor med ny planteringsjord. Får se om de skjuter i höjden nu. Det ser lite roligt ut med en liten grön prick i de stora krukorna men vänta bara!
Purjolöken har tagit sig men de ser så rangliga ut... läste att man ska hålla dem på ca 6cm höjd o klippa vart eftersom. Men det svåra är vattningen, jag sprejar mina frön o plantor nästan varje dag men det är liiite för varmt inne. Såg att Pernilla på TV ikväll på Trädgårdsonsdag gjorde det samma, kul man gör nått rätt :D

Kan ej ställa dessa i garaget då blir det för mörkt även om jag har fönster... hm. En dag ska jag ha ett växthus för alla dessa plantor nu ser köket ut som ett växthus, lite trevligt men svårt när vi är många till middagarna.

Pellargonerna som såg rätt livlösa ut efter ensamheten i garaget i möker o kyla har nu tagit sig fint och bara längtar ut, de kikar ut genom fönstret och undrar Nääär ska vi få komma uuuut! Lite till måste de växa på sig och värmen måste komma, än är de bara barn.

Se på Fikusträdet då vad det växt :) Måste snart byta till större kruka redan, härligt, kanske kan bli frukt på det om ett par år iallafall. Vore ju underbart gott o lyxigt med egna fikon!

Jag känner det absolut värt tiden och allt pyssel, lite var dag faktiskt, för att få växterna att frodas o må bra. Ska bli så kul när det blir lite varmare ute att få plantera och ställa ut allt och se att detta har jag lyckats med alldeles själv.

Kram på er och hoppas ni njuter av den sol som dyker upp och doften av jord och liven som nu visar sig i den härliga jorden.
Glöm ej att så ett frö för dig och kärleken!

Tjingeling Pillan