Nu har det hänt! Fröna har grott...

0kommentarer

Hej,

Hoppas allt är bra med er!

Jag mår toppen, önskar bara att det var liiite varmare ute dock. Varför kom vinterkylan igen?!
Men då det är vår och det ä ljust ute så är det bara att hoppa i snickarbyxorna o Haglöfströjan o ut o rensa i rabatterna. Härligt! När man kör ner näsan i jorden o ser alla små små liv som är på väg upp och känner doften av jord blir man lite smått berusad. Snart kommer det vara grönt i rabatterna igen och det kommer blomma och dofta härligt.

I går kväll var jag ute o strödde ut lite blåkorn, hade tänkt mig kobajs men nu fick det bli det jag hade hemma. Men solen kom ju idag... hade hoppats på lite regn. men snart kommer väl det me.

Men till dagens tema mina frön :D
Jo minsann det har börjat gro ordenligt. Gamla frön från mor o far sedan 2010 har tagit sig vilket är jättekul!
De har legat i min kyl i melittafilter sedan dess.

Toffelblomma, som ska vara lätt o driva upp enl mor, gula små söta blommor.
Åh se så många som vill upp ut o pryda vår trädgård!

Akleja av olika sorter har tagit sig jätte bra, både från mor o far 2010 och nya från i år. En ny sort bl.a. med svartablommor som jag är mycket nyfiken på har kommit upp. Tror det kan bli superfint ihop med vitt o rosa, läckert eller hur!
2st Vita malvor oxå från mor o far.
En annan liten planta är jag extra glad o spänd över hur den ska klara sig o ta sig, det är Rödjättevalmo som jag tagit frön från grannen. De har kommit upp men är suuuuper små :)
Hoppas hoppas de tar sig. Ser en fin sommar rabatt fram för mig med Rödvalmo, blåklint och vita stora prästkragar och några gula dagliljor mitt i som lyser upp.
Fingerborgsblomman har grott men den är också såå liiten, det är helt otroligt att tänka sig att den kan bli stor ståtlig uppåt 1m hög!? Wow!
Rödrudbeckia har ej tagit sig, har ställt ut den, ev. kan den behöva lite kyla. Vi får se. Annars får jag köpa ett par plantor. Klotlöken blev för ranglig och dog... blir plantor...Provade iallafall.

Massa Basilika plantor har vi fått, har satt några i egna krukor med ny planteringsjord. Får se om de skjuter i höjden nu. Det ser lite roligt ut med en liten grön prick i de stora krukorna men vänta bara!
Purjolöken har tagit sig men de ser så rangliga ut... läste att man ska hålla dem på ca 6cm höjd o klippa vart eftersom. Men det svåra är vattningen, jag sprejar mina frön o plantor nästan varje dag men det är liiite för varmt inne. Såg att Pernilla på TV ikväll på Trädgårdsonsdag gjorde det samma, kul man gör nått rätt :D

Kan ej ställa dessa i garaget då blir det för mörkt även om jag har fönster... hm. En dag ska jag ha ett växthus för alla dessa plantor nu ser köket ut som ett växthus, lite trevligt men svårt när vi är många till middagarna.

Pellargonerna som såg rätt livlösa ut efter ensamheten i garaget i möker o kyla har nu tagit sig fint och bara längtar ut, de kikar ut genom fönstret och undrar Nääär ska vi få komma uuuut! Lite till måste de växa på sig och värmen måste komma, än är de bara barn.

Se på Fikusträdet då vad det växt :) Måste snart byta till större kruka redan, härligt, kanske kan bli frukt på det om ett par år iallafall. Vore ju underbart gott o lyxigt med egna fikon!

Jag känner det absolut värt tiden och allt pyssel, lite var dag faktiskt, för att få växterna att frodas o må bra. Ska bli så kul när det blir lite varmare ute att få plantera och ställa ut allt och se att detta har jag lyckats med alldeles själv.

Kram på er och hoppas ni njuter av den sol som dyker upp och doften av jord och liven som nu visar sig i den härliga jorden.
Glöm ej att så ett frö för dig och kärleken!

Tjingeling Pillan

Kommentera

Publiceras ej