Hej,
I helgen var jag med mina bästa underbara vänninor bimbosarna till Väddö. Carinas föräldrars fina ställe som vi fick låna låg mysigt i en skogsdunge 10 min promenad avstånd från havet.
Vilken helg vi fick!
På fredagen hade vi kräftskiva med alla rätta tillbehör.
På lördagen åkte vi efter en lång go skön frukost i solen till Grisslehamn och hittade en super fin liten affär. Blue Corner House. Vi fyndade massa fint. Sen åkte vi hem och åt lunch för att sedan gå ut i skogen och där hittade vi massa gula kantareller, underbart, vi jublade då vi fyllde korgen med svamp som ingen hade trott ens skulle bli halvfull och skålade i skumpa som vi hade med i korgen. Vi hade en mysig lördagkväll med mer god mat och en fin söndag trots regn tillsammans med avslutande lunch i Norrtälje.
Blue Corner House i Grisslehamn.
Hit måste du åka om du är i närheten. Oj vad mycket fint. Vi ville inte gå därifrån. Liten söt butik med många saker man vill ha och absolut behöver! Allt var så där Åhhh Vill Ha!
Jag fyndade några småsaker.
En fin karaff för mjölk när man är många eller som vas för mina egen plockade buketter.
Glasmanchetter i lite större modell med fint mönster passade till de vita ljusstakarna på matsalsbordet.

Några fina ljuslyktor, har ju så få... :D
 
 Butiken finns med på Facebook om du vill se mer vad som finns att fynda här men åk hit, det är värt ett besök!
 
Kramis Pyjamis nu ska Pillan sova
GodNatt
Hej,
Det börjar bli lite kyligt ute men visst är det sommar än, iallafall i min trädgård. Det blommar så fint och fler knoppar är på väg att slå ut. Jag hoppas att de hinner slå ut innan det blir för kyligt om nätterna. Det var ner i 4 grader här om kvällen. Hua!

Klematisen har klättrat snällt upp för sitt fina stöd i järn. Det är fint att få lite höjd i rabatterna så man ser blommorna i fler nivåer och dessa syns bra på håll och innifrån huset vilket är trevligt. Det upptäcker jag mer och mer att rabatterna och blommorna är fina att se på från olika fönster.
 
Från vårt badrum ser jag till framsidan där Krasse och Hortensian blir fina tillsammans. Ute ser de ut att vara långt ifrån varandra. De blir läckra tillsammans, starkt mörk rosa Hortensia med orang och gul Krasse i bakgrunden.

För 2 år sedan satte jag Liljelökar jag köpt på en höstmarknad. Första året frös de innan de han komma upp. I år blev de så här fina, nästan allihop, 15st. Men jag trodde att minst hälften var vita men de var alla rosa. Sen var jag helt säker på att de skulle bli höga och brudslöjan jag satt intill skulle bli låg. Det blev precis tvärt om, hihi. Kul när naturen gör som den vill. Jag läste att Liljor mår bra av sand kanske det som saknas i denna kompakta lerjord. Jag ska ge dem lite sand från sandlådan inför hösten. Nu får de blomma klart.

Minirosen jag satte i skuggan på framsidan tillsammans med en Mårbacka har blommat så fint nu en tid. Jag trodde den var röd men den var romantisktrosa. Den ska få en fin plats i trädgården och så håller vi tummarna att den klarar kylan. Det har hänt förr. Så kasta ej överblommande minirosor, de kan ta sig år efter år.

Floxen jag köpte från Odla.nu har verkligen tagit sig allihop. Det är en favorit växt hos mig, har dem i många färger. Denna var dock ny för mig. Skulle gärna vilja ha några vita, de doftar ju så gott. Kanske sätter några vid nya pergolan så kan vi sitta där på sensommarkvällarna och dofta och njuta lite extra.

Rosenskäran jag sådde i våras har vuxit och blivit jättestora...men de har ej blommat än...undrar om de hinner innan frosten?! Men visst är de fina som de är, påminner lite om dill men kraftigare!
 
Hoppas du njuter nu då sensommaren än är skön och det blommar ännu. Snart är det höst och vi får dekorera med lite andra färger och material. Ska bli kul det med!
 
Kramis Pillan
 
 
 
 
 
 
Jag kunde inte låta bli att dela med mig av alla dessa bilder. Himlen och regnet gav trädgården en helt ny färgton. Så vackert och härligt.
Jag var ute och fotade lite då jag såg skenet på himlen. Regnet kom som en sky från öppen himmel. Maffigt och läckert då den gav himlen ett gult upplyst sken. Märkligt.
Bilderna fick ett gammaldags sken vilket var lite annorlunda.
 
Kramis Pyjamis Pillan
Hej,
 
Regn hör till sommaren o barn o bad i regn. Tilde min söta systerdotter badar gärna och ofta. I sommar lärde hon sig simma. Hon är så stolt o glad. Se vilken glädje!
  
Kram o godnatt Pillan
Hej,
 
Nu har jag haft skön semester och är åter igång och jobbar.
Det händer så mycket i trädgården nu och jag njuter varje dag av alla fina blommor och grönska.
I kväll fikade vi första gången i nya pergolan i kvällssolen, jättemysigt och fint :)
Vi har nu 5st olika platser att fika och äta på, kanske lite många kan tyckas men alla fyller sin funktion.
På altanen mot entren under tak har vi nu en matplats med nytt bord o stolar från grannen, plats för minst 8 pers. Det ska bara målas vitt så blir det jättefint.
På gaveln har vi frukostverandan för vårens frukostar och svala sommardagar, solen ligger på här på förmiddagen och är skyddat mot vind.
På nya pergolan en soffgrupp för 5 personer, Covent Garden möbler inköpta via blocket, vi gav 700kr för hela gruppen. Toppen pris för så fin kvalitetsgrupp.
På baksidan har vi det vanliga, bordet med 8st stolar + 4st solstolar.
Ingen behöver stå hos oss :)
 
Men nu till det som blommar som bäst just nu! 
 
                                                               Jag plockar gärna buketter och njuter av blommorna på bord både inne och ute. Jag skulle kunna plocka mycket mer blommor om jag inte var lite för snål. När mina rabatter svällar över av blommor om några år då ska jag göra stora fina buketter och alltid ta med när vi går bort på middag. Jag minns att min mamma alltid gjorde fina väldoftande buketter som vi gav bort, ibland fick jag hjälpa till och det var jättekul.
                                                     Smårosor tillsammans med Lavendel är sött i en liten flaska. Jag kan ej titta mig mätt på dessa rabatter. Färgerna är så samstämmiga och det är precis så där lite lagom oordning och rufsigt som jag vill ha det. Mitten rabatten kommer att bli mer tät kanske redan nästa år. Då kommer den vara bedårande. Färgerna är lite mer dova med inslag av vitt.    
 
 
 
Visst är det härligt med blommor!
Jag kommer kommentera vilka blommor som är med här men nu måste jag sova så tillsvidare får ni njuta av bilderna o gissa namn :)
 
kraaaam o sovgott
Pillan