Sensommarblommorna är så fina nu.

0kommentarer

Hej,
Det börjar bli lite kyligt ute men visst är det sommar än, iallafall i min trädgård. Det blommar så fint och fler knoppar är på väg att slå ut. Jag hoppas att de hinner slå ut innan det blir för kyligt om nätterna. Det var ner i 4 grader här om kvällen. Hua!

Klematisen har klättrat snällt upp för sitt fina stöd i järn. Det är fint att få lite höjd i rabatterna så man ser blommorna i fler nivåer och dessa syns bra på håll och innifrån huset vilket är trevligt. Det upptäcker jag mer och mer att rabatterna och blommorna är fina att se på från olika fönster.
 
Från vårt badrum ser jag till framsidan där Krasse och Hortensian blir fina tillsammans. Ute ser de ut att vara långt ifrån varandra. De blir läckra tillsammans, starkt mörk rosa Hortensia med orang och gul Krasse i bakgrunden.

För 2 år sedan satte jag Liljelökar jag köpt på en höstmarknad. Första året frös de innan de han komma upp. I år blev de så här fina, nästan allihop, 15st. Men jag trodde att minst hälften var vita men de var alla rosa. Sen var jag helt säker på att de skulle bli höga och brudslöjan jag satt intill skulle bli låg. Det blev precis tvärt om, hihi. Kul när naturen gör som den vill. Jag läste att Liljor mår bra av sand kanske det som saknas i denna kompakta lerjord. Jag ska ge dem lite sand från sandlådan inför hösten. Nu får de blomma klart.

Minirosen jag satte i skuggan på framsidan tillsammans med en Mårbacka har blommat så fint nu en tid. Jag trodde den var röd men den var romantisktrosa. Den ska få en fin plats i trädgården och så håller vi tummarna att den klarar kylan. Det har hänt förr. Så kasta ej överblommande minirosor, de kan ta sig år efter år.

Floxen jag köpte från Odla.nu har verkligen tagit sig allihop. Det är en favorit växt hos mig, har dem i många färger. Denna var dock ny för mig. Skulle gärna vilja ha några vita, de doftar ju så gott. Kanske sätter några vid nya pergolan så kan vi sitta där på sensommarkvällarna och dofta och njuta lite extra.

Rosenskäran jag sådde i våras har vuxit och blivit jättestora...men de har ej blommat än...undrar om de hinner innan frosten?! Men visst är de fina som de är, påminner lite om dill men kraftigare!
 
Hoppas du njuter nu då sensommaren än är skön och det blommar ännu. Snart är det höst och vi får dekorera med lite andra färger och material. Ska bli kul det med!
 
Kramis Pillan
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej