2 Nya rosor i mitt liv och de andra

1kommentarer

Hej,
 
Ja så kom jag återigen till Älta Handelsträdgård. Denna gång tillsammans med min dotter och min man.
Vi promenerade runt lite i trädgården och kom till rosorna. De blommade så vackert nu, vi ville ha!
Min man fann en vit vacker ros som doftade underbart, lite citrus. Jag i min tur hittade en ros i en färg som gjorde mig knäsvag, en gammaldasgrosa lite ljustchoklad som såg ut som finaste siden från fjärran östern. Åh vill haaa...
Vi kunde inte motstå dessa skönheter så vi köpte båda + en ny välbehövlig kratta, den där hemma är helt slut.
Fort hem och plantera, var ska de vara, var passar de i färg? Plats finns det alltid men det ska ju liksom passa med det som kommer. Det blev dock inget problem.
Den vita skönheten hon heter Margaret Merrill och den Rosa rosen heter Lavender Pinocchiio, fint namn! Här fick de komma hem i den nya fina rabatten framför stora altanen. Nu kan vi se dem vardag.
Lavender Pinocchio i full blom.
En av mina första favoriter bland rosor och som alltid kommer vara en favorit är Rosen Leonardo Da Vinci.
Här gör den sig jätte fint tillsammans med Lavendel och Jättedaggkåpan.
Astrid Lindgren möter oss när vi kommer hem.Denna rosa nyans är så fin tillsammans med Kantnepeta. Jag tänker på fina rosenträdgårdar jag besökt och småler för mig själv, nu har jag det hemma :) Visst får man vara nöjd o glad över sina blommor så där nästan lite fånigt glad?!
Ett fynd jag gjorde förra året var en väldoftande lite orange ros som jag inte visste riktigt var jag skulle placera. Nytt för mig, nä jag velar alltid och sällan en tanken. Den plan jag gjort är härligt o busigt att från gå...
Denna lilla dam är iallafall en Westerland, en Floribunda ros som fick bli kompis med New Dawn.
New Dawn på väg att bli en riktig dam, än lite tonåring över henne men snart kommer hon täcka hela väggen precis som en stor madonna, Ljuvligt! Tänk vad lite gödsel, vatten och kärlek kan göra.
Flemmentanz har också fått en plats i mitt hjärta. Dess röda färg är så perfekt och gör mig så glad när jag ser den. Jag hoppas verkligen att denna blir så där enorm och överväldigad som man kan se på bilder på Flemmentanz. Var lite tveksam om den var bra tillsammans med Pinocchio men joo visst blir det fint. Damerna kommer säkert att komma bra överens.
 
Kram o puss från en nyfrälst Rosälskare
Eder Pillan
 
 

1 kommentarer

Therése Hjälte / Grön skön passion

10 Jul 2012 22:39

Vilken ljuvlig, underbar, vacker, ros "Pinoccio"...DEN hade inte jag heller lämnat kvar på plantskolan....vilka mardrömmar DET skulle leda till ;-)...

Svar: Hej Therése, Ja visst är den fantastisk! Nu hoppas jag bara att den överlever vår vinter som kommer varken vi vill eller ej... Fin blogg du har! Tack!
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej