3st pallkragar och projekt Grönsaker 2013

1kommentarer

Idag han jag med lite fix i trädgården själv.
Med oss hem från Gotland kom det 3st pallkragar, haha de låg o skramlade i bilen hela veckan nästan, men jag fick 3st för 200kr vilket jag tyckte var bra pris.
I dag ville jag hitta en bra plats för dem och lägga i marktäck och börja projektet Grönsaker 2013.
Jag har ju också fått ett litet växthus av min kära syster Åsa. Tyvärr gick alla glas sönder i vintras, trist men sant. Men i dag hittade jag en plats även för det och kom på en plan hur jag ska kunna använda den och ev. sätta plast istället för glas. Det blir dock nästa projekt. Nu satte jag den på plats med marktäck och zinklådorna i. Det ska bli ett golv i så småning om, troligen stenplattor som är billigt och enkelt att lägga.
Utifrån växthuset placerade jag sedan pallkragarna och jag tyckte att det blev bra och ser fram för mig fler kragar runt det lilla huset som än så länge är naket.
Lite fel årstid kan man tycka men jag kommer vara först ut o så nästa vår.
I den högre pallkragen ska jag lägga kompostjord först sen fylla på med ny redan gödslad jord från Plantagen, den är riktigt bra. Det enda är att så snart man öppnat påsen blir man övertäckt av en svärm av mygg. De gillar visst mylla o gödseldoften?!
 
Kramis Pyjamis Pillan
 
 

1 kommentarer

Åsa Arvidsson

25 Jul 2012 17:41

Jag är säker på att växthuset trivs bättre hos dig än hos mig. Pappa gjorde ett tappert försök att odla tomater där. Jag vattnade dem aldrig och till slut åt min ödla upp det som fanns kvar. Ha ha :)
Ska bli gott att få smaka på alla härligheter som kommer växa där ;)
Kram Åsa.

Svar: Hej Kära syster, ja jag hoppas på en stor skörd nästa år. Då får vi ha skörden fest :) kraaaam o tack!
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej