Min egen Botaniska trädgård där hemma...

2kommentarer

Hej!
 
Välkommen till min nya designade blogg, hoppas du kommer att gilla den, jag blev jätte nöjd. Stort tack till min gulliga dotter Helena som är lite av en blogg expert som hjälpte mig.
Jag har också registrerat en ny domän så nu hittar ni mig även på Pernillastradgard.se snart, tar visst någon dag innen det är klart.
 
När vi kom hem från Gotland och hade varit borta några dagar så gick jag runt i min egen trädgård och blev ganska glad över allt fint. Jag har en egen liten Botanisk trädgård iallafall i mina ögon.
Nedan ser ni lite vad som blommar hos oss just nu så här ibörjan av juli.
 
Kraaaam Pillan
 
Zinkbaljans blommor har nu tagit över den helt och blummar så fint tillsammans. Jag är glad över att jag ibland kan hålla mig till några få färger som här vitt rosa och blått. 
 
 
Pionerna blommar, men bara 2 av 3st. Förra året blommade alla 3 och det var lite förvånande då det var första året. Pioner är ju lite som primadonnor, de gör som det behagar. Helt rätt.
Fick en vit Malva av mor. Det är en riktig sommarblomma.
 
Flemmentanzen kommer snart att få något mer att klättra på jag lovar :) Den kan ju bli 3-4 meter hög.
 
De vita Blåklockor jag köpte visade sig vara en vit och en blå. Men det blev ju såå fint ändå. Här ska det vara massa färg, ja i rött blått o lila med lite vitt.
 
Detta är en ros jag köpt enbart för färgen, den är så läcker, är den röd eller rosa?! Vet ej men den är svår att låta bli att bara stå o titta på. Den heter Ros Buisman's Triumph.
Funderar på att göra en ny sittplats mellan träden då det är en så skön kvällssol här och på dagen skön skugga. Vi kommer nog att bygga en altan med pelare och tak så vi kan klä in den med klätterväxter och skyddande skirt myggnät. Jag har sett en jätte fin bild på det i ett reportag i Drömhem och Trädgård. Kanske redan nästa vecka blir drömmen en verklighet.
Jag köpte om ni minns 5st små fina Funkia skott på en av mässorna i våras. Jo då alla frös och kom ej igen, jag var för snabb med att ta ut dem. Nu har jag köpt en ny och den är så fin och blommar översållat. Jag får nog ta och inse att jag bäst köper rejäla plantor. de lilla och små är inte min grej, mer det lite större och perenna rabatter
Jättedaggkåpan min nya favorit har tagit sig jätte fint på min tidningsrabatt. Mycket bra sätt att göra nya rabatter på då man slipper gräva!!! Vem vill gräva?!
En Klematis som nu äntligen fått ett stöd att klättra på, den är vackrast på baksidan denna blomma.
Inga ord behövs Digitalisen är så ståtlig och vacker.

2 kommentarer

Caroline

05 Jul 2012 18:39

Hej!
Jättefin ny sida du har:) Och en härligt inspirerande blogg:)
Kika gärna in på min blogg om du har lust:)
Kram Caroline
carolineslivsstilsblogg.blogspot.se


Svar: Hej Caroline, Tack! Det samma vad fin blogg Du har :) Ska kika på den ibland när jag behöver inspiration för min hälsa. Träna är det jag behöver komma igång med jag är lite av en periodare, ibland tränar jag 2-3ggr/v ibland inget mer än trädgårdsarbete o promisar, ja alltid nått. Jag är inte den stilla sittande personen precis, bara när jag bloggar :) Kraaam på dig
Pernilla

Silla

06 Jul 2012 10:00

Åh vad underbart att se och vilken härlig känsla det måste vara att få landa i denna idyll varje dag! Fantastiskt Pillan!!!
Kram Sillan ;-)

Svar: Jaaa tack precis så är det, jag njuter av att komma hem och tar varje dage en lova runt i trädgården o kikar att allt mår bra o pratar lite med blommorna :) Kraaaam på dig!
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej