Nu blommar det!

0kommentarer

Hej,
 
Nu blommar det överallt och det är så härligt, allt löser av varandra precis som jag tänkt.
Nu när det regnat så mycket får växterna bra fart. Det är ganska varmt ute också vilket hjälper till. Det har ju varit en så lång o kall försommar.
Praktbetonican blir större o större för vart år, den är så fin i fägen och gör sig bra tillsammans med den vita Silverarven.
Sallad och dill växer och frodas i den fina Zinklådan. Det tar alltid emot att gallra men det måste jag nog göra snart.
 
Jätte Daggkåpans limegröna färg är underbar tillsammans med den Lilla söta Såpnejlikan. Visste inte att det skulle bli så hääär fint :) Kungsängsliljans frökapslar är vacker som finaste knopp och ger glädje än i rabatten.
Här går min man och kollar till Poolen, den behöver lite tillsyn då och då, klor och ph värde mm. Det är kul att fota trädgården från olika håll, man ser den lite annorlunda då. Jag vill ju ha det så lummigt som möjligt, jobbar på det. Från detta håll ser det ganska lummigt ut med alla träd runt om, härligt!
 
Jag har satt en Klematis som inte riktigt velat ta sig, nu flyttade jag på den så får vi se om den tar sig. Alternativet är att lämna tillbaks den + Vildkaprifolen nedan som inte heller tagit sig. Jag är dock tveksam att jag hittar kvittot. Jag brukar spara dem, men sen svårt o hitta rätt. Man kan ju få lämna tillbaks och få ny
planta om man har kvittot kvar, jag får skärpa mig. Det är så trist när de ej tar sig. Nedan är en Vildkaprifol som ej tagit sig.
New Dawn som vilken dag som helst, kanske åp Rosensdag den 2 Juli kommer att vara helt översållad med vackra skira svagt rosa ljuva Rosor:) Det är en härlig tid! Denna ros är 3år, jag har 3st nya som precis kommit igång, men det är kul att tänka att de också snart är så här stora o fina, tiden går så fort.
 Funshian har tagit sig mycket bra och kommer snart gå ut i fullblom. Petuniorna är bedårande just nu, jag valde verkligen rätt färg i år. Så trist när man köper fel och ej blir nöjd vilket händer. Då är iallafall jag lite för snål för att byta ut dem trots att dessa små pärlor och ettåringar ofta är ganska billiga. I år blev det dock rätt vilket är glädjande.Digitalis är en stor favorit, önskar jag hade många fler, jag sådde några vita men de tog sig inte så bra. Tur jag fått några av Mor o Far, de har massor. Ett år såg man inte mycket annat i deras lilla radhustäppa än dessa sagolika Fingerborgsblommor.En stor En stor Vit Plym Spirea hittade jag i skogsgläntan vid friggeboden om ni minns. Jag trodde det var Astilbe, men detta måste vara en Plym Spirea. Den har tagit sig jätte bra och ser ut att stortrivas på sin nya plats, tack och lov. Man vet ju aldrig. Den är speciellt tjusig på kvällen när det skymmer då lyser den upp fint i mörkret.Funkian, behös inga ord, den är magnifik!Klematis när den är som bäst, full av knoppar på väg att bli överöst och helt täckt av vackra stora blommor som inte är blyga utan bara tar för sig, seee här är vi!! Piilu, en bra och tålig Klematis.Busk Magnolina ser uta att trivas det bådar gott för framtiden, detta buskträd är värt att vänta på alla gånger. Jag längtar dock till den dag jag kan stå här under och titta upp och se alla vita knoppar och de blommor som slagit ut som är helt fantastiska i all sin prakt. Jaja den dagen kommer. Tillsammans med Magnolian har jag planterat 3st Hortensior i olika färger. Det ska bli spännande och se om de får behålla färgen eller om alla 3 blir blå?! Hoppas inte... De ska bli rostrosa och limegrön/vit och en helt vit. Ja den som lever får se... iallafall redan i höst.Om ni inte köpt er första Näva än så gör det.De är så tacksamma och glada, de kommer år från år och blommar o blommar i all sköns färger. De har ofta vackra blad och är gröna länge. De brer ut sig bra så använd dem gärna som kant växt.
 
Nog för idag, men håll med om att det är en härlig tid nu.
I kväll har jag varit ute mellan 20,00 till 22,00 efter att vi varit på kalas. Det är fördelen med ljusa kvällar.
Nästa inlägg kommer handla om vad jag gjorde då.
 
Kramis Pyjamis Pillan
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej