3 Juni det är kallt men Syrenerna blommar o studentskiva stundar.

0kommentarer

Hej, 

Det är en skön tid trots att det är kallt och regnar. Tänk när solen o värmen kommer då kommer det bara att skjuta ihöjden allt vi väntar på.
För visst väntar man, min stora nya rabatt är mest bara jord än men det kommer lite mer o mer för var dag.
Pionernas knoppar är små o söta men de kommer. Funkiorna är på väg att veckla utsig och bre utsig. 
Men det finns annat som är i topp form nu Syrenerna och Löjtnantshjärtanen.Så här fin kan jag inte minnas att Syrenen varit tidigare år. Den är helt översållad med blommor.
Vi klippten den för 2 år sedan, toppde den och gallarade lite. Det gav ett gott resultat vilket förstås är jätte kul.
Just i år passar det bra då min son tar studenten på tisdag och det hör ju ihop, student o blommande Syren. Nu kommer jag kunna plocka många små buketter och sätta på alla bord. Doften är underbar inte att förglömma.

Syrenen från andra hållet, här ser ni hur fina Jättedaggkåpan blivit också, den har tagit sig jätte bra.
Funshian är liten än, men den kommer den mé.

I år har jag ansat Kaprifolen, det var så mycket gammalt som inte var så fint då det gjorde att det nya inte såg så bra ut.
Nu ser den frisk o fin ut och blommorna doftar helt underbart om kvällen. Jag kan gå ut o ställa mig en stund o bara njuta o insupa friskluft och doft av Kaprifol mmmm som en visa.

Plättar i luften fick en ny dimension i en korg som är annars är fina som de är. Tillsammans blev det en grön fin lite busig boll och så mycket mer att se på.

På gaveln har en New Dawn som är 3år tagit sig riktigt bra, den klättrar fint upp för väggen. Förgätmigejen tog jag bort förra året men den kom i år igen. Nu får den vara kvar, hade andra planer men ok, naturen gör som den vill ibland. Det är en favorit blomma annars, men kanske inte här. jaja. Den nya rosen Westerland som är till höger om New dawn kommer kraftigt, ska bli härligt o se dess fina aprikosfärgade rosor och känna den lite söta rosdoften. Jag har ej sett några knoppar än, nu jagar jag mest larver. När jag ser dem klämmer jag dem mellan fingrarna så de försvinner. Mest effektivt, såpa mm tycker jag kan förstöra bladen ibland.

Pelargoner är så tacksamma blommor, de kommer stå och blomma o blomma hela sommaren, nu väntar de bara att få ett blåtthav vid sina fötter, Lobelian kommer men de e kallt men så fort solen kommer då Då kommer det bli blått o flott ska ni se.

Att plantera basilika i gamla olivburkar är både praktiskt och charmigt. I dag hittade jag en ny burk jag inte sett förr, den kommer snart hit ska bara äta upp oliverna först, troligen på tisdag :)

Min egen trädgårdsbok har jag fått av min goa mormor Mimmi. Jag fick den på födelsedagen år 2011.
Den är så himla bra. Allt jag planterar skriver jag in här, datum, när de blommar,höjd, sol/skugga, hur de skall gödslas, hur de skall beskäras, när man ev. kan dela dem, om jag flyttar dem, hur de utvecklas osv.
Det är kul o se vad som tagit sig och vad som gått mindre bra. Jag lyckas ej med Höstanemoner som jag verkligen vill ha i stora härliga lite vilda tuvor. Men de tar sig inte... I vintras skyddade jag dem extra med löv för att de ej skulle frysa. men de ser inte ut att komma, äsh. jag får köpa nya och prova på en annan plats.
Det är så bra med boken, i år har jag skrivit in massa nytt och kunna följa det jag satte förra året.

Det är olika flikar för olika växter. Fickor för de lappar som kommer med alla växter, jätte bra info står ju oftast på dem så de är bra o ha kvar trots att jag skriver upp det mesta men inte allt alltid kanske.

Så dagens tips skaffa dig en egen trädgårdsbok och börja föra trädgårdsbok. Åren går så fort o man hinner glömma vad man satt var och vem man fått det av, för det händer att man får växter i present o då är det kul o komma ihåg vem man fick dem av.

Kram på Dig och ha en super skön vecka!
Pillan

Kommentera

Publiceras ej