Mina nya fynd från Odla.nu Tänk så smidigt att kunna shoppa på nätet!

1kommentarer


Hej alla goa läsare!

Känner ni våren i luften, värmen pirret i kroppen o knoppen!
Så himla härligt.
I helgen blir det näsan i jorden o rumpan i vädret minsann. Jag ska sola nacken :)

I går beställde jag massa fina blommor på Odla.nu.
Åh jag bara längtar att få hämta ut dem och få ner dem i jorden hemma hos mig.

Jag har bestämt mig för att göra om 2st mindre rabatter till en jättestor rabatt framför huset på baksidan och behöver då fylla med massor med fina blommor. Runt allt detta blir det sedan enheldel fint grönt, vad vet jag ej ännu. Det är så soligt på denna sida så jag vet ej om Funkia funkar :) men kanske det finns soltåliga sorter med, har ej hunnit kolla det.

Seee! Visst är det underbara blommor jag hittat!? 


Papaver orientalis
Blommar under försommaren med ljuslila blommor och en praktfull plommonlila mitt. Bäst färg får Patty´s Plum i halvskugga men tål även full sol. Lättodlad. Ca. 60 cm. Härdig i stora delar av landet om jorden är väldränerad, kan behöva täckas i norr. 3 st.

  
Echinacea purpurea
Mörkrosa, dubbla, roliga etageblommor, vacker även som snittblomma. Gillar varm, mullrik jord i full sol. Blommar i juli-oktober. Härdig i stort sett hela landet vid god dränering och skyddad växtplats. Blir ca. 80 cm hög. 3
  
Paeonia lactiflora
En krämvit, doftande skönhet. Denna underbara pion är en av de bästa dubbelblommande vita sorterna. Blir ca. 90 cm hög och blommar i maj-juni. Har inga stora krav och kan odlas i hela landet. 1 st.

  
Paeonia lactiflora
Denna eleganta pion har fyllda mörkt röda blommor. Den blir ca. 85 cm hög och blommar i juni-juli. Lämplig som snittblomma. Planteras grunt i humusrik, kalk- och lerhaltig, fuktighetshållande men väldränerad jord i sol-halvskugga. Mycket härdig. Kan odlas i hela landet. 1 st.

 
Phlox paniculata
Den första flox med gultonade kronblad! Ganska små rosa blommor med gulgröna inslag i stora blomklasar. De ljusgula knoppar är inneslutna i rödbruna hölje. Lättodlad och har inga större krav på jorden. Trivs i full sol men blommar snällt även i halvskugga. Härdig och kan odlas i stort sett i hela landet. Blommar i juli-september. Blir ca. 60 cm hög. 6 st.

Kraaam Hela Helgen!

Eder Pillan

 

1 kommentarer

Ann-Marie Widell

31 Mar 2012 14:37

Hej Pernilla,Tack för i måndags, det var jättetrevligt med god mat och nya människor. I tisdags kom mina fuschior, 18 stycken till antalet och 9 olika sorter + 6 pelargoner. Allt är omplanterat och nu är det bara att titta på när de växer. Ett par fuschior ser tyvärr lite trötta ut:-( hoppas att de repar sig.Du får ha en härlig helg, hälsningar Ann-Marie WDu vet väl att du måste toppa fuschiorna så att de grenar sig!?Kommentera

Publiceras ej