Hej Vänner!

Nu har Apeln slagit ut och den är som en vit dröm. Den ser ut som ett litet äppelträd vilket var precis meningen. Äpplen ger fallfrukt om man inte är där hela tiden och tar hand om den och det hade kunna ge fläckar på altanen som är så pass nära. Det lärde vi oss när vi var på Zetas och köpte trädet. De är mycket kunniga på Zetas och det gör det värt varje krona för det man köper där, det lönar sig i längden att få det rätt och som man tänkt sig. 

Detta vackra träd kommer att ge oss små orangröda bär som är oätliga men i otroligt fina höstfärger.
Min plan är att det ska vara vackert året om i vår trädgård.


Just nu njuter vi dock av de vita härliga blommorna.

En lite humla surrade runt trädet och flög från blomma till blomma. Det var svårt att fånga den på bild, men tillslut hittade lilla humlan en blomma att sniffa på liiiite extra så jag han få en fin bild. Visst är den söt?

Humlar hör sommaren till och de ser så lena ut men vem vågar klappa?

Ha en toppen dag nu och glöm ej att se till de små djuren i din trädgård också.
Humlor,bin och fjärilar och småfåglar är så fint att ha i trädgården.
Lycka till!

Kraaaaaaam Pillan
Hej!

Hoppas allt är bra med er!
Visst är det en härlig tid just nu. Jag går en el två vändor varje dag i min trädgård. Det är så mycket som är på väg upp och jag vill inte missa ett enda blad el. blommas utveckling. Jag välkomnar dem alla och pratar lite med dem. Tänker på det om grannarna är ute o hör mig tror de nog att jag är lite knäpp, men det gör inget.

Vi har en stor altan på vår baksida, den är ca 170m2 och löper runt vår pool. Här kan vi ha middagar fika spela bandy eller springa o busa runt poolen, ja inte jag så mycket men barnen.
Det är en väl utnyttjad yta.
Runt om är allt så skirt o grönt och på väg att växa på sig. En helt ny rabatt som jag skrev om tidigare ser ut som en svart platta dock men det är på gång jag lovar. Körsbärsträdet är som finast i sin vitaskrud. Det gäller att njuta nu allt går så fort över.

Jag och min dotter var på Zetas häromdagen och fyndade ett fint träd en Korallapel. Malus x zumi calocarpa, korallapel. Orange till orangeröda frukter.
Vi blev vi lite småförsälskade i detta träd. Knopparna var vackert rosa och det var så fin form på det och lagom stort. Trädet fick en hedersplats vid altanen. Det enda är att det kanske kommer ge oss skugga på kvällen som vi inte vill nu, men i sommar kanske det är skönt. Hm ja man ska tänka på allt. Men vi blev supernöjda!

Knoppar som snart skall brista    ut i vita vackra blommor och översålla det lilla trädet. Ren o skär kärlek.


Jag tycker om detta träd det är så maffigt och nu när det blommar är det så vackert så.

Fikonträdet har nu vuxit tillsig och blivit så fint. Men trodde nog att det skulle växa fortare, kanske det vilar nu för att skjuta i höjden senare. Den ser ut o må bra iallafall.

Njut o mys nu av allt som är på väg eller av det som blommar som bäst nu.
Känn dofter på dagen o kvällen, olika dofter kommer fram olika tider på dygnet, så gå ut morgon o kväll o upplev din trädgård det finns massa nytt man ser varje gång nu och olika beroende på tiden på dygnet.

Kram o ha en skön dag!

Eder lite lyriska sommarberusade PillanJag älskar nu Tulpaner Än mer!

Kraaam o ha en toppen vecka!

Pillan
Hej!

Oj vad det går fort nu.
Ena dagen är något på väg att slå ut nästa är den i full blom för att sedan vara överblommad och något annat snor ens uppmärksamhet.
Så här såg vår entre ut innan helgen. I dag när jag åkte lyste Löjtnantshjärtana upp hörnan och var full med söta rosa o vita hjärtan, härligt! 

Det är så fint med brudspirean så här på våren, ännu lite tuktad av senaste klippningen men busar med vita härligt doftande blommor som kaskader ut över det gröna. Doftar gör det lite överallt nu, Spriean, Syrener, Kaprifol, gräs mm. Ut o njut!! Tider går som sagt alldeles för fort just nu.


Rödsockblomma när den är som bäst, blommorna är fortfarande kavr och bladen har börjat svälla över.
Denna växt är ny för mig sedan några år, men nu ser jag den oftare både hemma hos andra och i tidningar. Den är så tacksam och söt. Från en blommande häck till en grön med lite rosa i tät låg häc0k.

Denna Tulpan kommer att slåt ut i en helt fantastisk vacker svart tulpan...I går kväll var den det.
Som knopp ser den lite ut som tagen ur en saga, kan det vara en draka montro?! 

Hjärtana på väg...Kungsängsliljorna är ännu fina.

Hejjja Sverige!! Denna rabatt tillägnar jag Lorén :) Kan det bli mer svenskt, Gult o blått med röda inslag!

Här ser ni hur fint det kan bli med nya cyckelställ! Min fina man snickrade ihop dem på en helg. Det blev riktigt bra. Ordning o reda löning på fredag.

Tjing o Kraaam
Pillan
Hej Igen kära vänner.

Måste ju säga att jag är mycket stolt över denna härliga Holländska Tulpankaskad som möter oss var dag när vi åker o kommer hem. Min erfarenhet är att oftast så blommar Tulpaner en säsång sen kommer bara blad. Jag kunde bara hoppas att några av de 100 tulpaner jag satt skulle komma igen i år. Vad händer? Jo de kommer allihop och har dessutom förökat sig :D Jag har säkert redan nämnt detta men jag är faktiskt jättestolt.
Det roliga är också att emellan blommorna så kommer Kantnepeta och Rosor så när Tulpaner går in för vila och återhämntning så tar de över och ger oss en ny fin infart.


Ja man behöver nästan inga ord, de talar för sig själva!
De är helt enkelt underbara!

Kraaam en lycklig Tulpanägarinna Pillan
Hej,

Jag hinner inte med allt jag vill just nu, men oj vad det är roligt.
Jag har ont i händer o axlar o rygg av allt grävande o planterande men det är ju så himla roligt.
I helgen han jag plantera lite nya rabatter men de tkommer i nästa inlägg.
Här har jag fotat lite som blommar just nu, el nja dessa tog jag för några dagar sedan och nu går det så fort så nya bilder från i helgen kommer snart. hinner ej med... :)

Mini Pensér är så tacksamma o söta. Här efter ett litet regn.

Kungsängsliljorna har tagit sig såå fint, de har förökatsig till min stora glädje.
I år är det nästa lika många vita som lila, det känns lite lyxigt.

Bigaråträdet är så pampigt o vackert just nu, det är lite osynligt annars men nu är det detta trädets stordagar och får all vår uppmärksamhet och våra beundrande blickar.

På nära håll ser blommorna ut som små vitsippor.

Klematisen som jag satte för 2år sedan har nu tagit sig jätte fint. Den klättrar flitigt upp för den skönt mossiga stammen av ett gammalt körsbärsträd som ej blommar mer av egen kraft.

Ett litet experiment! Jag har läst om många som gjort rabatter med hjälp av tidningspapper som ogrässtopp.
Måste ju prova detta. Rensade lite ogräs och rörde upp jorden lite, sen lade jag på tidningspapper och ny jord och på med de nya tuvorna av Jättedaggkåpa och mer jord. Med vattning var kväll så har det nu tagit sig jätte fint. Meningen är att Daggkåpan skall bre ut sig så inte något ogräs ska kunna leva här. Rabatten är precis vid vår entré så det känns lite roligt att fått det så fint här nu för en billig peng. Kåpan köpte jag ju via Blocket om ni minns.

Vårt fina prydnadskörsbär har tagit sig men blommar blygsamt trots benmjöl o gödsel i höstas. Får ge det än mer gödsel o kärlek i år så kanske det blir översållat med söta rosa blommor nästa år. En stor del i trädgårdslivet är väntan och att ha tålamod. Men det är det värt!
Nästa inslag kommer ni få se Tulpanerna, de har ju blivit 160st i år. Det var 100 från början!?

Kramis i Solen
Pillan
Hej,

Nu äntligen så blommar Tullisarna!
Åh önskar ni alla kunde komma o se :)
De är så starka fina vackra och mååånga, över 100st.
Tänk att de har förökat sig, de måste stormtrivas här.
Det kommer att komma många fler bilder varteftersom här på dem jag lovar.

Förgätmigej brer sakta ut sig mellan Tulpanerna, om nått år är det fullt av dem, ett blått hav!

Johan min son har också snickar tallanger, han fixade en dubbelkompost till oss på baksidan av garaget, äntligen kan jag samla allt trädgårdsavfall i snygga behåller och på så sätt få ny fin egen jord.

Blå Pärlhyacinter är så fint, dessa har jag haft inne under förra vintern och nu blommar de så fint och sprider sig överallt vilket är heeeeelt ok :D

Julrosor i en mjuk fin rosa färg. Det är 2a året de blommar och de är helt bedårande.
Dessa står vid vår entré så vi ser dem varje dag vi går och kommer hem, det är trevligt.

Snart så blommar Löjtnantshjärtana, 2st rosa och en vit.
De växer så det knakar just nu, nästan så man hör hur det växer. Läckert!

Vår frukostveranda har fått en ny New Dawn till vänster om altanen istället för den ljusgröna Klematisen. Till höger finns en New Dawn sedan tidigare (3år) Men det ljusgröna bladverket matchade inte riktigt bra med New Dawn som har mörkgröna lite glansiga blad. Så småningom är tanken att vi skall bygga en pergola runt altanen så att rosorna skapar ett tak på somrarna då solen ligger på långt in på dagen och det blir jätte varmt här då. Den nya rosen fick jag av min syster Hanna i födelsedagspresent, sådana presenter älskar jag att få!

Här hamnade Klematisen Dr Rupel istället. Det blir jätte fint när den kommit upp en bit över planket.
Då kommer den synas från andra sidan också där vi sitter o äter o solar. Den kommer blomma strax efter att Syrénerna blommat över, perfekt helt enkelt.

Kungsängsliljor på god väg att gå i full blom.

Jag har lyckats fynda växter på Blocket. Jag såg en annons att det fanns lite marktäckare och buskar till bra pris. Jag tog med min son Johan och några sopsäckar och 2 stora spadar. Vi fick med oss, 4st Jättedaggkåpa, 3st Vidjehortensior, 2st Rosa Ölandstok, 2st Sockblomma i samma mörkrosa som vi redan hadde. Ibland har man tur. Nästa blogg kommer ni kunna se vart allt hamnade.


Kram hela dan!

Pillan

Den som spar hon har, jo du ser rätt, det är Hyacinter som man har inne på Julen. Visst har den tagit sig bra!! Jag är super stolt. From nu kommer jag vara jätterädd om allt jag köper o har inne under Advent o Jul.
Nedan ser ni små sötlökar som också är sparade och sedan utplanterade så snart kälen går ur backen.

I harmoni  o lite svenskt lyser det gula och det blå upp där det gröna ännu inte tagit fart. Rosen, en Leonardi Da Vinci är nyklippt och väntar nu på en lång skön sommar och många fina rosor.

Jag fyndade lite Påskliljor på Blomsterlandet, så här soligt o fint blev det framför Syrenerna i väntan på deras blommning. För 50kr blev det väldigt fint o det bästa är att de kommer igen nästa år o nästa osv...

Ojoj o WOW :) Jag satte ju 100st Tulpanlökar förförra året. Se nu är de fler, ca 130st!? Helt otroligt. Först tyckte jag det såg ut som mest blad men jag räknade till 130 knoppar! Ni kommer få se mer när de slagit ut jag lovar!
På vissa ställen har jag satt Förgätmigej, de hoppas jag ska sprida sig så Tullisarna är i ett hav om några år. Jag gav dem faktiskt lite benmjöl i höstas, kanske det gav susen...hm den som de vet.

En liten stund vardag får Fikonträdet komma ut men än är det för kallt på nätterna.
Örterna ställer jag in mot huset det torde de klara. Ni ser Mynta, Rosmarin och Oregano. Buddah vaktar och visar OK tecken, allt är toppen och lite till :D

Vi fick en söt liten Jordgubbsplanta på Valborg, den ska snart få komma ut i landet, måste gräva lite till bara o köpa några fler så den ej blir så ensam Å vi vill ju ha massa gubbar mm gottis i filen.

Kram hela dan, hoppas solen värmer oss i morgon oxå.
Eder Pillan

p.s en liten ledsen sak dock, jag glömde mina Fushior ute en natt  nu i helgen o de ser inte så glada ut... jag får nog köpa nya...
d.s
Hej

Hur har ni haft det i helgen?
Jag måste säga att detta har varit en av mina bästa helger på länge!!
Oj vad jag har varit UTE!! Hela helgen :D
Det svider i nacken av all sol... hihi jag blir numer mest brun i nacken o ryggen, känner ni igen er?

Jo helgen började i fredags med lite bubbel i solen på baksidan med min fina man.
Vi började smått planera allt vi ville göra i helgen.
Åh vad fick vi gjort sen?
Lördag fm åkte vi till Bauhaus och köpte material till ett  vindskydd/plank till vår altan på baksidan, olja till altanen och jord på Plantagen.

Sen hem o fixa!! Gubben min snickrade ihop planket och jag slipade alla möbler och oljade in dem, OJ va fina de blev. Vi var helt slut när kvällen kom, vi landade i soffan vid 21 och såg 2st bra filmer på raken sen sov vi gott kan jag lova.
På söndagen började jag olja in altanen, oljan sa slurp o den tog slut... Så till Bauhaus igen :) o mer jord...
Min fina man målade planket och senare satte det på plats. Jag han med en fika med min bästis Moni, gokaffe o mörkchoklad o massa skönt prat som vi är sååå duktiga på.

Sen kom Valborg, då satte jag fart med att gräva en helt ny rabatt som inte alls finns med på min skiss, busigt. Men oj vad bra det kommer att bli! Den blev ca 2x3m. Jag han precis få ner allt i jorden o sen ta en dusch o fixa mig innan gästerna kom, de kom vid 17 tiden vi blev 13 vuxna o 6 barn, för att fira in våren. Vi grillade massa gott och hade det så skönt i solen innan vi gick till vår eld i Vidja och träffade alla grannar och sjöng in våren tillsammans.

Dessa blommor har jag planterat och sått i den nya rabatten:

Röd Rudbeckia Double Decker, Luktpion Buckeye Belle, plantor från odla.nu

Luktpion, Duchesse de Nemours, Flox, Sherbet Blend, Jättevallmo, Pattys Plum Lila, alla plantor från Odla.nu

Doftliljor lökar 10st,, Rosenskära frö.

Näva, Derrick Cook planat från odla.nu, Vitvalmo frö.

Lavendel, som jag hade tidigare, flyttade hit.

Jaa men Nu blir det som vanligt, VÄNTA o se :) men ibland är vänta angenäm. Jag kommer gå ut vardag och kika och längta och vattna o undra Hur kommer det se ut när de är i full blom? Kommer allt att klara sig? Passar färgerna ihop, hur stora blir de?
Spännande åh va härligt!! Bilder kommer jag lovar!


I dag har jag putsat o klippt ner alla rosor, satt lite frön (VitVallmo och Rosenskära) och solat.
Vi hade några goa vänner på besök så då blev det lite vila och vi njöt av kaffe glass jordgubbar o vispgrädde i den nya fina sköna hörnan där det nu mer, när solen ligger på, är super varmt o skönt mm vi njöt! Vilken dag!

Kraaam o hoppas du fick en fin helg med både vila mycket gjort o nått planterat!

Tjingelling Pillan