Hinner inte med, Nu blommar det!

0kommentarer

Hej,

Jag hinner inte med allt jag vill just nu, men oj vad det är roligt.
Jag har ont i händer o axlar o rygg av allt grävande o planterande men det är ju så himla roligt.
I helgen han jag plantera lite nya rabatter men de tkommer i nästa inlägg.
Här har jag fotat lite som blommar just nu, el nja dessa tog jag för några dagar sedan och nu går det så fort så nya bilder från i helgen kommer snart. hinner ej med... :)

Mini Pensér är så tacksamma o söta. Här efter ett litet regn.

Kungsängsliljorna har tagit sig såå fint, de har förökatsig till min stora glädje.
I år är det nästa lika många vita som lila, det känns lite lyxigt.

Bigaråträdet är så pampigt o vackert just nu, det är lite osynligt annars men nu är det detta trädets stordagar och får all vår uppmärksamhet och våra beundrande blickar.

På nära håll ser blommorna ut som små vitsippor.

Klematisen som jag satte för 2år sedan har nu tagit sig jätte fint. Den klättrar flitigt upp för den skönt mossiga stammen av ett gammalt körsbärsträd som ej blommar mer av egen kraft.

Ett litet experiment! Jag har läst om många som gjort rabatter med hjälp av tidningspapper som ogrässtopp.
Måste ju prova detta. Rensade lite ogräs och rörde upp jorden lite, sen lade jag på tidningspapper och ny jord och på med de nya tuvorna av Jättedaggkåpa och mer jord. Med vattning var kväll så har det nu tagit sig jätte fint. Meningen är att Daggkåpan skall bre ut sig så inte något ogräs ska kunna leva här. Rabatten är precis vid vår entré så det känns lite roligt att fått det så fint här nu för en billig peng. Kåpan köpte jag ju via Blocket om ni minns.

Vårt fina prydnadskörsbär har tagit sig men blommar blygsamt trots benmjöl o gödsel i höstas. Får ge det än mer gödsel o kärlek i år så kanske det blir översållat med söta rosa blommor nästa år. En stor del i trädgårdslivet är väntan och att ha tålamod. Men det är det värt!
Nästa inslag kommer ni få se Tulpanerna, de har ju blivit 160st i år. Det var 100 från början!?

Kramis i Solen
Pillan

Kommentera

Publiceras ej