Hej,
 
Det är ändå lite sorgligt även om jag försöker hålla modet uppe genom att tänka på den fina hösten och jul med allt mys och julpyssel med växter det innebär.
Sommaren är dock slut och det blåser kallt där ute.
Jag bläddrade ner i min egen blogg och ser alla fina blommor som gett oss sådan glädje i år.
Den nya rabatten som jag hoppas nästa år skall svälla över av blommor som fick nya rosor mm. Vet att lerjorden ätit upp mycket av mullen jag lade dit, så mer ny jord och sand kommer att behövas + kanter. Det är inte min styrka att fixa bra kanter och avgränsningar mot gräset. Får bli bättre på det helt enkelt för det underlättar ogräsrensningen rejält.
 
Jag har faktiskt satt några fler lökar. Tulpaner i läckra färger. De flesta satte jag vid entrén där vi kommer se dem bäst under våren och några vid vårens frukostveranda på gaveln av vårt hus.
Jag gilladefärgerna på de nästan svarta tullisarna och de aprikosa.
De rosa, Angelique, har jag haft förrut. De påminner om stora fyllda rosor, jätte fina! Men de blommade tyvärr bara ett år. Ny plats denna gång kanske ger bättre förutsättningar. Annars köper jag nya igen det är de värda!
 Så här fina var de första året jag satte Angelique, visst är de härliga, kan knappt tro att det är en Tulpan.
Det som ändå blommar nu som jag går ut och kikar på nästan varje dag är, en fin Fingerborgsblomma, Krassen, Luktärtorna, Rosenskäran som tillslut började blomma, det är massa knopp på dem. Kanske ska ta in demo o se om de slår ut inne innan frosten tar dem?!
Rosen Westerland som doftar nått otroligt gott är nu mer en favvorit! Den blev så himla fin i år, hög och full av blommor och doften sprider sig långt och länge.
Astrid Lindgren rosen går mot sitt slut, denna bild är både härlig och lite skrämmande. Men värd att visa tyckte jag, detta är ju naturens gilla gång. Det ser ut lite som gamla siden lumpor av underkläder från 1800 talet o tänker man så blir det fint. Några rosenknoppar kämpar på och hoppas hoppas hinna slå ut.
Den nya rabaten vid trädet fodas o växer som bara den, bara en av rosorna som myrorna gillade och byggde bo runt ser lite tagen ut, den tar sig säkert till nästa år med lite kärlek.
Övrigt har det brett ut sig precis som jag hoppats på och klätterrosen kommer snart ha tagit över det gamla körsbärsträdet tillsammans med den fina Alpklematisen som blommar med fina lila småblommor på våren.
Trädet har fått svampar på hela stammen, det ser lite kul ut. Hoppas det inte tar död på trädet bara det är så fint som växtstöd och får gärna vara det många år till.
Köpte en miniros till, färgen var så härlig. Den ser vi nu in ifrån köket och den trivs ute än bara den får lite vatten emellanåt. Innan frosten kommit i backen ska jag hitta en fin plats åt den så kan vi njuta av den även nästa år.
 
Ha en skön Oktober dag nu det ska jag ha, glad varje minut solen skiner, det piggar upp!
 
Kraaaam Pillan
 
 
Jag glömmer ibland bort att ta in blommorna och njuta av dem inne. Min bästis Moni är dessto bättre så ibland när jag varit hos henne blir jag lite inspirerad. I dag tog jag in lite av varje och det blev sååå fint.
Kvällarna blir ju så mörka fort nu och trots lampor ute så får man inte glädje av blommorna lika ofta, så in med dem!
 
I köket blev det liten rosbukett.
Rosen Swanny och Leonardo Da Vincie tillsammans med Kantepenatan, ny favorit och sällskap dam till mina rosor.
 
I vardagsummet blev det mer höstlikt.
Allt om Trädgård ligger alltid framme, detta är näst sista numret, passade fint färgmässigt, knäppt va? Tänker Ni så? På silverfatet ligger små fina kvistar med röda bär från årets nya apel.
 
Några blommor fick pryda altaret.
Vitahortensior är så vackra när de börjar vissna, de blir rosa och ljusgröna och helt underbara. Glad jag tog in dem. Bredvid står några av de sista blommande rosenkvistarna från den nu jätte stora 3åriga New Dawn, min första som min man gav mig i present. Jag säger det igen, vi borde ta in blommor oftare!
 
Så glöm ej att ut och plocka blommor trots att det är oktober månad!
 
Kraaaam Pillan

Hej Kära Läsare!

Jo det är snart Jul, jag har hunnit boka ett julbord med en kund, bokat en julklappsshoppingdag med min bästis Moni i November och nu beställt mina första Julblommor.

Det blir en vitjul oavsett snö eller inte. Jag är svag för vita blommor året runt men kanske främst till Jul. Rent o ljust o skirt o fint, vackert tillsammans med silver och grönt och levande ljus, mycket mys.

Beställningen från Odla.nu blev så här:

1st Amaryllis Evergreen, En riktigt spektakulär amaryllis med limegröna, stjärnformade blommor. Varför inte göra ett modernt blomsterarrangemang i lime och vitt i år. Blir ca. 50 cm hög. Får normalt 2-3 blomstänglar. Blommar ca. 6-10 veckor efter plantering. Denna eleganta lite moderna Amaryllis kommer att få plats i en grön julgrupp med levande ljus.

3st Amaryllis Jewel,Den lilla, elegant semidubbla, smala vita blomman med en extra liten volang som garnering av blomman och en svag kryddig doft gör Jewel till julens drottning. Blir ca. 50 cm hög. Får normalt 2-3 blomstänglar. Blommar ca. 6-10 veckor efter plantering. Dessa 3 vita drottningar kommer få plats i köksfönstret i varsin vit kruka på fat.

 

10st Jultazetter, Dekorativa och ljuvligt doftande jultazetter, som ger en härlig känsla av jul och vintertid. Blommar med vita blommor. Höjd 40 cm. Blommar 2-3 veckor efter plantering. Jultazetterna klommer få en egen silver skål att glänsa i.
 
3 Julhyacinter White Pearl, En kraftig vit hyacint som senare kan planteras ut och vara perenn. Dessa kommer få plats i små julgrupper tillsammans med lite grönt skönt och ljus så klart.
 
Visst blir det en fin vit Jul att se fram emot!
 
Kramis Pyjamis Pillan

 

Hej, Nu har jag pysslat lite vid vår entré, så här fint blev det:
Gjorde en liten fin höstgrupp med Plättar i luften, vit Hortensia, Cyklamen och Skimmia som var en ny växt för mig förra året. Grodan ligger o myser bland plättarna och välkomnar oss hem till ro o vila.
Sammetsröd Cyklamen och Lätt röd Klöver blev fint tillsammans i korgen på väggen.
 
Åh vad det är roligt o pyssla...
Kraam Pillan
Hej,
 
Hoppas det är bra med Er.
Jag mår toppen om det inte var för lite snuva, jag sitter hemma o jobbar.
Oj vad fint det är ute nu. Färgerna är varma luften är klar och himlen klar blå.
I trädgården kämpar blommorna in i det sista med att hinna slå ut de sista knopparna.
I mina fingrar o hjärna kittlar o kliar det, jag vill ut och plantera och fixa det sista innan vintern kommer.
Jag gjorde snabbt en skiss på alla mina rosor i går och skrev upp dem i ordningen, Rabatrosor, Buskrosor och Klätterrosor. Jag läste mig till och skrev in i mina noteringar hur de ska beskäras. Nu känner jag mig lite tryggare med att jag kanske gör rätt i vår när de skall klippas. Ni vet det där med att när Björkens löv är som musöron att det är då man beskär sina rosor?
 I går beställde jag 5st nya rosor från Odla.nu:) Härligt!
Nu har jag 33st rosor, några av samma sort men 33st små plantor som ska ha vård och omsorg.
Det blev 3st Black Baccara en nästan svart läcker rabatros och 2st Frühlingsduft en klätterros i krämig vitaprikosfärg.
Black Baccara ska få landa på baksidan i samma rabat som Pinocchion.
Klätterosen ska få klä in nya pergolans 2sidostolpar fram vilket kommer göra den fint romantikst inramad.
 
I Helgen ska jag köpa rosjord och plantera dessa vackra damer.
Tror ni att jag redan längtar till försommaren nästa år jajamensan :)
 
Ha en skön dag!
 
Kraaaam Pillan