Nya Tullisar o lite som blommar nu.

0kommentarer

Hej,
 
Det är ändå lite sorgligt även om jag försöker hålla modet uppe genom att tänka på den fina hösten och jul med allt mys och julpyssel med växter det innebär.
Sommaren är dock slut och det blåser kallt där ute.
Jag bläddrade ner i min egen blogg och ser alla fina blommor som gett oss sådan glädje i år.
Den nya rabatten som jag hoppas nästa år skall svälla över av blommor som fick nya rosor mm. Vet att lerjorden ätit upp mycket av mullen jag lade dit, så mer ny jord och sand kommer att behövas + kanter. Det är inte min styrka att fixa bra kanter och avgränsningar mot gräset. Får bli bättre på det helt enkelt för det underlättar ogräsrensningen rejält.
 
Jag har faktiskt satt några fler lökar. Tulpaner i läckra färger. De flesta satte jag vid entrén där vi kommer se dem bäst under våren och några vid vårens frukostveranda på gaveln av vårt hus.
Jag gilladefärgerna på de nästan svarta tullisarna och de aprikosa.
De rosa, Angelique, har jag haft förrut. De påminner om stora fyllda rosor, jätte fina! Men de blommade tyvärr bara ett år. Ny plats denna gång kanske ger bättre förutsättningar. Annars köper jag nya igen det är de värda!
 Så här fina var de första året jag satte Angelique, visst är de härliga, kan knappt tro att det är en Tulpan.
Det som ändå blommar nu som jag går ut och kikar på nästan varje dag är, en fin Fingerborgsblomma, Krassen, Luktärtorna, Rosenskäran som tillslut började blomma, det är massa knopp på dem. Kanske ska ta in demo o se om de slår ut inne innan frosten tar dem?!
Rosen Westerland som doftar nått otroligt gott är nu mer en favvorit! Den blev så himla fin i år, hög och full av blommor och doften sprider sig långt och länge.
Astrid Lindgren rosen går mot sitt slut, denna bild är både härlig och lite skrämmande. Men värd att visa tyckte jag, detta är ju naturens gilla gång. Det ser ut lite som gamla siden lumpor av underkläder från 1800 talet o tänker man så blir det fint. Några rosenknoppar kämpar på och hoppas hoppas hinna slå ut.
Den nya rabaten vid trädet fodas o växer som bara den, bara en av rosorna som myrorna gillade och byggde bo runt ser lite tagen ut, den tar sig säkert till nästa år med lite kärlek.
Övrigt har det brett ut sig precis som jag hoppats på och klätterrosen kommer snart ha tagit över det gamla körsbärsträdet tillsammans med den fina Alpklematisen som blommar med fina lila småblommor på våren.
Trädet har fått svampar på hela stammen, det ser lite kul ut. Hoppas det inte tar död på trädet bara det är så fint som växtstöd och får gärna vara det många år till.
Köpte en miniros till, färgen var så härlig. Den ser vi nu in ifrån köket och den trivs ute än bara den får lite vatten emellanåt. Innan frosten kommit i backen ska jag hitta en fin plats åt den så kan vi njuta av den även nästa år.
 
Ha en skön Oktober dag nu det ska jag ha, glad varje minut solen skiner, det piggar upp!
 
Kraaaam Pillan
 
 

Kommentera

Publiceras ej