Rosen Pinoccio minns ni? Den underbara rosen som fick flytta in hos oss i somras.
Den blommar fortfarnade och ger glädje. Den ser ut som siden och jag ångrar inte att vi blev sambo.
Hortensiorna är så fina fortfarande, de har skapat ett hjärt, kärlek till dem.
Den vita har verkligen funnit sin plats och den 2 åriga rosa uppe till höger har bara gett en liten blomma  men har fint bladverk tillsammans med den nya Hortenisan med mörkare blad.
Apelnsbär är nu höstfina i rött, de gör sig vackert mot den mörka nu kalla poolen.
Nu är badsäsongen över men om några månader ska den åter värmas och vi ska njuta av den igen.
Astrid Lindgren denna underbara ros bara  blommar och blommar. Den har verkligen hittat hem hos oss. Kantnepetan fyller upp fint runt i kring och ger ett litet stöd och skapar en fyllig rabatt. Om ni inte använt Kantnepeta så kan jag varmt rekomendera den som utfyllnad och kantväxt. Lite dyr tyckte jag men den var  värd var krona.
Kärleksörten är i så vacker i färgen just nu, den har blivit så kraftig o fin i år.
Tänk att här blommar på våren över 100 tulpaner... Snart är det vår igen, blir spännande o se hur många de blivit under denna vinter, de förökade sig under förra vintern de små rackarna.
 
Hoppas ni njuter av sensommaren och analkande hösten. Jag längtar ut till skogen. Jag hoppas hinna ut en sväng i helgen.
 
Kraaam Pillan
Hej,
 
Nu bär det snart av på en sista semester vecka, vi ska till Italien. Jag skall överraska min man.
Det blir en second honeymoon :) Han vet landet men ej vart. Jag kan visa lite bilder o berätta senare. Så idag var jag ute och vattnade o rensade lite i rabatterna och insåg att oj det var visst några dagar sedan jag var ute o pysslade. Skönt var det och jag kände att jag saknat det. Vi har varit på äventyr nästan var helg nu så jag har ej hunnit ut.

Har ni fått se pergolan som den är nu?! Jag minns ej. Det som ska till nu är bara staket och räcke på 3 sidor och något för växterna att klättra på. Men den är sååå fin som den är redan. Växter som Murgröna och Klätterhortensia, klematis och ev. en ros ska få klä in pergolan.

Petuniorna blommar än och färgen som jag hittade i år är så fin, jätteglad att det blev just den! Det blev sött i den blå lådan.

Tyvärr så har det varit så kallt i Augusti så några mysiga sensommarkvällar på verandan har det knappt blivit. Så alla mina ljus som jag satte ut är oanvända och det känns lite synd. Jag skall tända dem en kväll och sätta på mig varmt och sitta ute, bara för att jag vill.
Sommaren går mot sitt slut men sluta ej ut och njut och ta vara på det som är. Idag sken solen länge på vår altan och jag satt ute tills den smet bakom träden. Det var lite somrigt och kändes bra.
Ville inte att det skulle ta slut.
Må väl!
 
Kramis Pillan
Hej,
Septembermånad har kommit och luften är hög och klar.
Skogen full av svamp och det börjar bli höstlikt i trädgården.
Jag har varit borta hela helgen men längtar efter en eftermiddag att kunna vara ute och jobba lite.
Har lite växter jag skall flytta på så de får bättre förutsättningar till nästa år.
Skulle vilja plantera lite kring pergolan också innan det blir för sent. Murgröna och klätterhortenisor skulle vara fint.

Klätterrosen vid trädet har äntligen börjat blomma. Tänk er när hela trädet är översållat av dessa sammetsröda maffiga rosor.

Rosen heter Santana och blommar från Juni till Oktober.

Astrid Lindgrens Rosorna är nu som finast. Ser dem varje dag när jag åker hemifårn och jag kommer hem.
Ljuvligt! De har verkligen tagit sig bra på denna plats.

Minirosen har vuxit så det ser ut som en liten brudbukett, visst är den söt!

Kraaamis Pillan