Hemma igen o hösten närmar sig o det gör inget...

1kommentarer

Rosen Pinoccio minns ni? Den underbara rosen som fick flytta in hos oss i somras.
Den blommar fortfarnade och ger glädje. Den ser ut som siden och jag ångrar inte att vi blev sambo.
Hortensiorna är så fina fortfarande, de har skapat ett hjärt, kärlek till dem.
Den vita har verkligen funnit sin plats och den 2 åriga rosa uppe till höger har bara gett en liten blomma  men har fint bladverk tillsammans med den nya Hortenisan med mörkare blad.
Apelnsbär är nu höstfina i rött, de gör sig vackert mot den mörka nu kalla poolen.
Nu är badsäsongen över men om några månader ska den åter värmas och vi ska njuta av den igen.
Astrid Lindgren denna underbara ros bara  blommar och blommar. Den har verkligen hittat hem hos oss. Kantnepetan fyller upp fint runt i kring och ger ett litet stöd och skapar en fyllig rabatt. Om ni inte använt Kantnepeta så kan jag varmt rekomendera den som utfyllnad och kantväxt. Lite dyr tyckte jag men den var  värd var krona.
Kärleksörten är i så vacker i färgen just nu, den har blivit så kraftig o fin i år.
Tänk att här blommar på våren över 100 tulpaner... Snart är det vår igen, blir spännande o se hur många de blivit under denna vinter, de förökade sig under förra vintern de små rackarna.
 
Hoppas ni njuter av sensommaren och analkande hösten. Jag längtar ut till skogen. Jag hoppas hinna ut en sväng i helgen.
 
Kraaam Pillan

1 kommentarer

Gizella

25 Sep 2012 16:05

Hej Pernilla!

Vilka fina bilder och vilken vacker färg på rosen. Ang nepeta, även om den är dyr så är den väldigt lätt att föröka. Klipp av "tussar" och stick i kruka eller rakt ner i rabatten. Funkar nästan alltid och är superenkelt. Jag gör faktiskt samma med lavendel, struntar i att sätta i krukor och sätter rakt ner i rabatten. Kram kram

Svar: Hej Gizella, Tack, vad kul att du är på min blogg o kikar:) Tack för tipset det ska jag prova, har det med lavendel och det fungerar jätte bra men inte med nepetan. Däremot så köpte jag via Odla.nu och de var billigare och har tagit sig jätte bra! Kram Kram Pillan (lova säg till om du skall till någon fin trädgård på besök)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej