Godfortsättning på det nya året!

Hoppas ni haft en skön Jul och Nyårshelg!

Min blev fylld med godmat, julstämning, familj och vänner.

Vi han med Siggesta Julmarknad och en adventsfika med familj och vänner hemma hos oss. Lite julgrupper fick jag till trots att veckorna före jul var fylld med sorg och planering inför min mormors begravning den 14 december. Begravningen var jättefin och blommorna jag och mina systrar ställde bredvid kistan var så fina. Vita ljuva julrosor tillsammans med blåbärsris i en zinkbalja allt i skogstema. Det var så naturligt och fint. Min dotter spelade flöjt som inledning och ingens öga var torrt oj så fint. Det var Mimmis önskan att hon skulle spela på hennes begravning.

4é advent hade vi fika hemma med lite vänner. Bjöd på skinkmackor o glögg mm så himla mysigt blev det. Men vi hade änglars vakt 5min innan gästerna började komma rasade vårt altantak ner totalt pladask ner över alla våra trädgårdsmöbler som stod under. Ojoj vilken tur att ingen var där just då!! Jag hade strax innan tänt lyktor ute och mina barn o Johan min dotters kille hade just passerat under.... Ojoj vill ej tänka på vad som kunde hänt. Men inget ont som inte har något gott med sig nu planerar vi att bygga in altanen och göra en inglasad gammeldags fin veranda, ett extrarum!

Julafton började med julbad i tunnan ute, det är så lyxigt. Vi tog bara en kopp kaffe o macka innan. Sen var det dags att fixa jullunchen. Mor o far o mina barn Helena o Johan, Jonas och jag skulle äta lunch hemma hos oss. Julluncherna var ju tidigare hos min mormor Mimmi så jag försökte göra så likt jag kunde men ändå med vår egen tatch. Vi köpte en heldel fisk på Melandersfisk i saluhallen på söder. Det var sill 3 sorter och gravad lax. Det Mimmi alltid gjort som jag inte ville missa var en fin ugnsomelett gjord i vattenbad i ugnen som serveras med champinjonstuvning. Oj vad den blev god! Mamma hade trillat köttbullar.

Vi såg sen Kalle och jag dukade fram fika. Jag hittade i en antikaffär på söder strax innan jul 6st Blåblom koppar precis som Mimmi haft. Men de fick min morbror. Men jag blev så glad då de är ett så starkt minne av fikat hos Mimmi på julafton. Jag hade bakat Mandelhorn och köpt lite hembakat av min bästis Moni maräng. Om du inte gjort det så kika in på hennes hemsida hon har catering och bakar helt fantastiska bakverk! http://www.marangenshembageri.n.nu/

Efter fikat vilade vi lite och sen kom syster Hanna m familj och vi bytta klappar och åt julgröt o skinkmackor. Vi saknade bara syster Åsa med familj men vi fick ses på annadag jul då vi hade kalkonmiddag hemma hos oss.

Det blev en jättemysig Julafton. Hoppas Du haft lika gott som jag!

Kramar Pillan