Hej,
 
Ja vilken härlig tid det är nu. Var ute och fotade lite och blir lite förvånad själv över vilken flora vi har nu i trädgården. Många sorter som verkar trivas här.Vi har en ganska lerhaltig jord som jag försöker luckra upp lite med kompost och ny jord o sand. Blommorna verkar gilla detta vilket så klart är härligt.
Den stora rabatten, vår barbapappa, har fått lite för tidig kompost så jag får rensa lite ogräs. Ska ge den närign och vattna och sedan lägga på lite täckbark är min plan. Då hoppas jag att det som skall växa växer o inte ogräset.
 
Den Nya rabatten kan jag redan nu se färgstämningarna i. Jag vill inte skynda tiden men måste säga att jag är så nyfken att se hur det kommer se ut om säg 3år. Den som väntar på någe gott... 
 Pergolerna möter varandra och skapar ett trädgårdsrum man bara vill vara i.  
Det börjar fylla på och växa till sig i Barbapappan. Vår "sjö" i bakgrunden blänker fint i kvällssolen och ser inbjudande ut för ett kvällsdopp. Det är 27 grader så det är helt ok att bada när som på dygnet nu.
2st fina vita härligt doftande Pioner har slagit ut. Tillsammans med den blå Aklejan och rostiga nätet blev det riktigt fint.
De Rosa Pionerna är på väg att slå ut vilken dag som helst. Visst är berget i bakgrunden fint!
Förra årets fynd Rosen Pinoccio är nu på väg att slå ut i ett hav av Lavendel.
Så glad att hon klarade den hårda vintern.
Lavendel i ljuvasteblå mot himlen den grå.
Vår baksida känns extra inbjudande i år. Möbelgruppen rymmer 10-12 personer beroende på rumpstorlek. Vi har ju måga smårumpor på besök ibland så vi brukar kunna bli ett gäng runt bordet till lunch, middag o fika. Härligt när de små syskonbarnen är på besök att alla då kan sitta tillsammans.
Solen ligger så perfekt på pergolan som nu är möblerad och en ultimat plats för kaffet på maten eller ett glas gott vin. The och mörkchoklad och en god trädgårdsbok funkar det med. Provade det senast nu ikväll. The´t blev så gott. Filtarna i kistan kommer väl tillpass när det blir lite svalare.
Rabatten vid trädet har tagit sig så bra. Färgerna blev fint ihop. Alunrot och Nepeta och Akleja i harmoni tillsammans. 
Praktlysing är lite av ett ogräs, men ett fint sådant det får hänga kvar ett tag till. Det blev helt ok som bakgrund till Praktbetonikan i skön lilaton. I zinklådorna växer luktärtor och potatis och Spanskkörvel på tillväxt.
Stilebet jag skrev om tidigare har växt tillsig och har nu blivit så här tät o fin.
Lite näring och vatten o så kärlek förstås. Ni glömmer väl inte att prata lite med blommorna? Jag gör det hela tiden. Grannarna måste undra ibland vem jag pratar med, hihi. Men det gör inget. Blommorna mår bra Och jag.  
Busk Magnolian i blom?! Fantastiskt, det trodde jag aldrig. Så här fin är den utslagen.
Plymspirean i skogsdungen blev ju så bra! Hortensian framför är på väg men blir finast till sen sommaren då den tar över prakten i denna skogsglänta.
 
Godnatt och sovgott den som kan.
Det är ju lite mörkare nu än för några dagar sedan men visst kan man njuta av trädgården en bit in på kvällen det är ju den bästa tiden nu. man vill ju inte riktigt gå o lägga sig... Men snart är det en ny trädgårdsdag för oss som gillar det gröna o sköna.
 
Kramar Pillan
 
 
Hej!
Vilken härlig sommar vi fått! Det är vi verkligen värda efter en så lång vinter.
Det växer så det knakar i rabatterna, härligt. Jag hinner knappt med att rensa undan ogräset. Men det bästa är att några av rabatterna börjar bli några år och täcker hela rabatterna så inget ogräs klarar sig där längre.
Det är mitt mål att alla rabatterna skall bli så, det skall vara enkelt.
 
Mitt nästa projekt är just att göra det mer enklet i trädgården, framförallt gräsklippningen och få fina kanter runt rabatterna. Jag har kikat på stenar som kant, det kan bli både fint och praktiskt.
 
Den nya rabatten kan jag ännu bara ana hur fin den kommer bli. Mycket vitt blått och rosa i det vackert gröna. 
Dagliljorna jag köpte på mässan skulle vara vita med rött innuti samt mörktröda, några har börjat blomma redan... i gult!? Jaja säkert någon mening med det.
 
En blomma kom på denna Pion men Åh så vacker, vilken djupt röd färg, precis som jag hoppats på.
En spegel ute under tak blir som ett fönster och ger dubbeleffekt av trädgården för den som sitter med ryggen emot. Man måste tänka på allt och alla :)
En favorit i repris! Blir som en liten kudde på krukan i sötaste rosa.
Luktärter på väg upp i blandade färger.
Min Tomat odling skulle behöva liiite mer kärlek gödsel o vatten. Detta ska bli små buskar med massa små tomater på. Mmm hoppas de blir så där söta o goda...
Alunrot i alla dess färger o former är så tacksamma och fina. Blommorna är söta och bladen är fina från början och långt in på hösten.
Vit Akleja tillsammans med Kantnepeta som tagit sig så bra vid trädet.
Murgrönan kämpar sig sakta uppåt.
Fick ärva 2st jättefina blomlådor av min mormor. Har precis som hon satt Lobelia i blått tillsammans med en fin klarrosa Pelargon. Fin hela sommaren.
Jag trodde inte det var sant när jag upptäkte att Busk Magnolian hade 2st knoppar! Oj vad stolt jag är över detta. Jag trodde det skulle ta år innan den blommade.
Dvärgsyrenen är så fin i sin form. Ska bara hitta en bättre plats där den kommer till sin rätta mer.
Funkian är snart dags att dela på, lika så Sockblomman i bakgrunden. Här är den rabatt jag behöver lägga minst tid på. Knappt vattna!
Plymspirean har verkligen tagit sig bra här. Vacker dag som natt där den lyser upp.
I förgrunden VitaHortensia som är fulla av knopp. Stubben är fin och marken uner är täkt av små söta röda smultron. De blå blommorna ser ut som blåeld, de har jag fått av min syster, de får gärna breda ut sig så som de gör. Någon som vet vad de heter?
Potatisen Maria har tagit sig jättefint, den blommar snart. Fick ett bra tips av grannen. Täck odling av gräs. Har ju läst om det endel men han intygade att det är toppen just på potatis. Och det har verkligen vuxit massor. Ett lager med jord sedan fyllt på med massa gräsklipp. Ska bli kul o se hur många potatisar vi får på 5st.
Sommaren är verkligen här och vi badar och njuter för fullt.
Hoppas Ni gör det samma!
 
Kramar Pillan