Sommaren är här!

0kommentarer

Hej!
Vilken härlig sommar vi fått! Det är vi verkligen värda efter en så lång vinter.
Det växer så det knakar i rabatterna, härligt. Jag hinner knappt med att rensa undan ogräset. Men det bästa är att några av rabatterna börjar bli några år och täcker hela rabatterna så inget ogräs klarar sig där längre.
Det är mitt mål att alla rabatterna skall bli så, det skall vara enkelt.
 
Mitt nästa projekt är just att göra det mer enklet i trädgården, framförallt gräsklippningen och få fina kanter runt rabatterna. Jag har kikat på stenar som kant, det kan bli både fint och praktiskt.
 
Den nya rabatten kan jag ännu bara ana hur fin den kommer bli. Mycket vitt blått och rosa i det vackert gröna. 
Dagliljorna jag köpte på mässan skulle vara vita med rött innuti samt mörktröda, några har börjat blomma redan... i gult!? Jaja säkert någon mening med det.
 
En blomma kom på denna Pion men Åh så vacker, vilken djupt röd färg, precis som jag hoppats på.
En spegel ute under tak blir som ett fönster och ger dubbeleffekt av trädgården för den som sitter med ryggen emot. Man måste tänka på allt och alla :)
En favorit i repris! Blir som en liten kudde på krukan i sötaste rosa.
Luktärter på väg upp i blandade färger.
Min Tomat odling skulle behöva liiite mer kärlek gödsel o vatten. Detta ska bli små buskar med massa små tomater på. Mmm hoppas de blir så där söta o goda...
Alunrot i alla dess färger o former är så tacksamma och fina. Blommorna är söta och bladen är fina från början och långt in på hösten.
Vit Akleja tillsammans med Kantnepeta som tagit sig så bra vid trädet.
Murgrönan kämpar sig sakta uppåt.
Fick ärva 2st jättefina blomlådor av min mormor. Har precis som hon satt Lobelia i blått tillsammans med en fin klarrosa Pelargon. Fin hela sommaren.
Jag trodde inte det var sant när jag upptäkte att Busk Magnolian hade 2st knoppar! Oj vad stolt jag är över detta. Jag trodde det skulle ta år innan den blommade.
Dvärgsyrenen är så fin i sin form. Ska bara hitta en bättre plats där den kommer till sin rätta mer.
Funkian är snart dags att dela på, lika så Sockblomman i bakgrunden. Här är den rabatt jag behöver lägga minst tid på. Knappt vattna!
Plymspirean har verkligen tagit sig bra här. Vacker dag som natt där den lyser upp.
I förgrunden VitaHortensia som är fulla av knopp. Stubben är fin och marken uner är täkt av små söta röda smultron. De blå blommorna ser ut som blåeld, de har jag fått av min syster, de får gärna breda ut sig så som de gör. Någon som vet vad de heter?
Potatisen Maria har tagit sig jättefint, den blommar snart. Fick ett bra tips av grannen. Täck odling av gräs. Har ju läst om det endel men han intygade att det är toppen just på potatis. Och det har verkligen vuxit massor. Ett lager med jord sedan fyllt på med massa gräsklipp. Ska bli kul o se hur många potatisar vi får på 5st.
Sommaren är verkligen här och vi badar och njuter för fullt.
Hoppas Ni gör det samma!
 
Kramar Pillan
 

Kommentera

Publiceras ej