Hej,
 
Denna sommar har vi lagt mest fokus på vårt hus.
Vi har byggt om allt utom badrummen och vårt gamla sovrum som skall bli Wilsons rum, nu sover han där men det är långt ifrån fixat som han o vi vill. Men det hinner vi under hösten.
 
Så detta inlägg kommer bara handla om huset hur det såg ut innan undertiden och efteråt.
Under tiden vi byggde var mina föräldrar så generösa så jag och min man och Wilson fick bo där på deras vind på madrasser på golvet. Deras vind är ombyggd och har högt i tak och stora fönster så det gick ingen nöd på oss.
Vi fick istället många trevliga stunder tillsammans med mina föräldrar. Vilket passar extra bra då min far är sjuk i cancer och jag vill vara tillsammans så mycket det går med honom och mamma. Våra stora grabbar bodde kvar i sina hus på tomten med kyl o frys utanför och tillgång till micro och liten spis löste det sig ganska bra. Vatten finns i friggan och liten kyl redan.
 
Huset då!
Varför byggde vi om? Vad har vi gjort?
Jo, det började med att vi ville ta bort ön i mitten på köket, vi slog huvudet i fläkten, den gick inte att flytta på och det osade ut i hela huset när vi lagade mat. Trevligt men opraktiskt.
Vi hade ett stengolv i köket som blev mycket kallt då vi stängde av värmegolven i och med att vi köpte en luftvärmepump.
Vår öppna spis stod bara mot köket, vi hade inte glädje av den i vardagsrummet.
Vi hade 2 små rum till ingen nytta och hade våra garderober och skrivbord i korridoren vilket var mycket opraktiskt.
Vi ville få ett större sovrum med arbetsplats som ej syntes från sovrummet och en klädkammare i samma rum.
Nytt golv i kök och vardagsrum så det blev mer enhetligt och större. Nytt kök när vi ändå var igång med ny bättre fläkt och större spis och ett på platsbyggt skafferie som var en gammal dröm som blev verklighet.
Hallen blev på platsbyggd med bra förvaring för kläder skor vantar o väskor. De 6st stora Bruka korgarna kom väl till pass.
 
Skisserna, innan och efter: 
OBS lilla väggen försvann i och med att vi höjde taket och en pelare står där istället och håller upp taket. Vi byggde en vägg mod badrummet och korridoren för att ställa kyl o frys där samt för att slippa se dörren in emot toaletten, det blev jätte bra även för Wilsons rum som blir mer avskilt. Skönt att inte komma direkt ut i köket heller när man kommer ut från toaletten.
 
Så här såg det ut innan i vårt hus, Köket och vardagsrummet:
 
I korridoren stod garderober och arbetsplats och hallen var onödigt stor.
De 2 små rummen som blev vårt sovrum.
Flytt på gång! Oj vad spännande det var nu!
Vi tog in vår pinnsoffa sista kvällen för att se lite TV innan den åkte ner. Tomt så det ekade. Ojoj Nu närmar det sig...
Nu börjar rivandet!
Under bygget upptäktes det att taket över köket inte var i så gott skick. Det byttes helt ut och vi fick högt i tak så som vi önskat men inte tänkt kosta på oss från början. Det blev ett jättelyft för huset! Men lite skrämmande när vi kom hem och inget tak låg på huset över köket!! Var det en rivningsfirma vi anlitat?!
Sen låg taket där och det känndes lite bättre.
Sen kom äntligen själva bygget igång.
Här är vår klädkammare: 
Vårt nya arbetsrum och sovrum på andrasidan väggen.
Vi ville inte ha arbetsplats i samma rum så man ser det när man skall sova.
Så det blev en vägg i mitten vi kan gå runt.
Pärlspont på väg upp på väggarna, det kommer bli så ljust, skönt.
Korriodoren blir nog bra tillslut...
 Köket snart på plats, oj vad bra det blir med kaklet!! Det är så svårt att se framför sig och göra alla val. Men vi är super nöjda. Vi har hållit oss till så naturliga material och färger som möjligt för att få ett harmoniskt hem.
Nu börjar saker komma på plats och vi kan se hur det skall bli.
I hallen har vi en fototapet och på platsbyggd hall.
Vi flyttade hem igen den 25 Augusti efter att ha bott borta i 8veckor. Oj vad skönt det var att få sova i sin egen säng igen. Det var lite nytt att flytta hemifrån o sen flytta hem igen. Ny erfarenhet.
Första frukosten på gång i vårt lättarbetade nya fina IKEA kök.
Lidingöluckor med svartastenbänkskivor.
Ön är ännu ej klar här men på gång.
Bakom öppnaspisen valde vi att sätta stora 60x60 kakelplattor som ser lite rostiga ut, superläckert blev det tyckte vi! Nu är spisen dessutom framåtvriden så vi kan ha glädje av den både i kök o v-rum som nu mer är ett o samma rum.
Nya golvet är Hårdvaxad massiv Ek, helt underbar! Stabilt golv med naturlig och fin färg.
Precis som vi önskat kanske tom lite bättre :)
Här är ön på plats, den byggde min duktiga man.
Den är på hjul så vi lätt kan rulla bort den när vi är många.
Köket blev så läckert. 
I taket fällde vi in högtalarsystem vilket känns lyxigt.
Soffan fick plats!! Vi var lite osäkra om den skulle störa altandörrarna. Det funkar. Men en dag skall vi byta dessa dörrar mot 4m stort glaspartie med skjutdörrar. Det kom ej med på notan denna gång.
Klädkammaren ligger i anslutning till sovrummet mellan våra bokhyllor som vi nu har intill vår arbetsplats vilket är mycket mer praktiskt än som förut bakom soffan!?
Skönt att kunna gå rakt ut på altanen från vårt rum.
Duros sköna gröna tapet gör att vi sover super gott om nätterna. Sovrummet är extra ljudisolerat ut mot hallen vilket gör att det är tystare också.
I hallen valde vi en fototapet som alltid ger oss sol och skog i vårt hem.
Lätt att hänga "ut" tvätt året om :)
Den på plats byggda hallen i pärlspont är vi supernöjda med.
Skönt att kunna gömma kläder och skor ibland när det blir för många och rörigt.
Spegeln skall upp och lite tavlor kanske en byrå. Men det kommer, vi ser oss som nyinflyttade under denna höst.
Korridoren blev bättre än väntat. En av bokhyllorna med glasdörrar blev nu vitrinskåp likt en serveringsgång som förr i tiden. I den lilla bokhyllan har vi alla kokböcker. Rakt fram ser man den öppnaspisen som välkomnar när man kommer in i huset.
Det blev en skön rymd i rummet med bra akustik.
Här har gardiner kommit på plats och det är mörkläggningsgardiner vilket är super trevligt!! Över förväntan bra. Lätta att dra för ger direkt mörker när man drar för dem och snygga! Tack vare att min kära man inte ville ha rullgardiner, klokt val.
Sandbergs tapet med gammaldags bilder på växter blev mycket fin på mellanväggen.
Passar hos oss iom mitt trädgårdsintresse. Min man fick ge lite vika här.
Skönt att vakna med denna utsikt, ljuset flödar in och vi ser den inbjudande trädgården och altanen från vårt sovrum nu vilket är härligt.
 
Ja vi är så himla nöjda.
Det har varit ett enormt jobb med ritande skissande alla val och funderingar hur vill vi ha det hur kommer det att bli, vad kommer det att kosta!?
Vår budget och tid sprack rejält då taket var så illa däran så vi var tvugna att byta det helt och hållet i köksdelen+ vardagsrummet. Vi bytte också ut all el då den var gammal. Nya innertak överallt också som vi kanske inte var inne på från början. Nästan dubbelt så dyrt o dubbelt så lång tid tog det.
Men bra belv det vi är super nöjda!
 
Vad tycker Du?
Blev det bättre eller var det bra som det var?
 
Kram och tack o hej!
Nästa inlägg blir om trädgården som fått lite nya rosor bla men det blir nästa gång.
Pillan