Hej,
I trädgården fick jag plötsligt en stor jordhög efter att vi drenerat ett av husen.
Först tänkte jag vem ska gräva bort allt detta?! Sen såg jag framför mig en kulle med färggrann Krasse och kanske lite pumpor. Jag åkte till Plantagen och skulle köpa jord och frön.
När jag gått där en stund började
jag fundera i lite större penseldrag. Jag kanske ska göra en ny stor fin perennrabatt. Ett Woodland?!
Så fick det bli.
   
Jag köpte 2st nya Magnolia, en vacker Praktmagnolia Susan i mörkaste rosa och en vit fin Stjärnmagnolia.
Flyttade den Buskmagnolian som jag haft snart 3år som faktiskt blommade med 2st ljuvliga blommor i fjol.
(Bild från 2013) Den fick komma bakom de 2 nya Magnolierna.
Jag gick ut i trädgården och samlade de små plantor av Jättedaggkåpa som självsått sig och planterade som en kant och marktäckare framför. (Bilden från förra året)
Delade en av mina ljusgröna funkior (bilden från förra året) som borde delats på för länge sedan, i 4á och satte 3st i den nya rabatten i fram kant lite till vänster om Magnolierna. Lite krypflox på några ställen så det blir lite rosa i Maj Juni.
Sen hade jag 3st Hortensior som inte riktigt velat ta sig som jag flyttade till nya upphöjda rabatten.
När jag grävde upp dem förstod jag varför, det var rötter från asparna rakt igenom hela plantorna. De hade nog tagit all näring och allt vatten jag gett till Hortensiorna och Buskmagnolian. Så nu hoppas jag de ska ta sig och blomma i år. Nu kommer de få lite godsaker och massa vatten så hoppas jag det blommar till Midsommar.
 
Jag skissar på lite fler växter som jag ska plantera såsmåningom. Lökväxter, marktäckare kanske något mer träd och buske bakom buskmagnolian. Så himla kul!! Som ett barn i en godisbutik känner jag mig!
 
Tänk vad man kan bli överlycklig över så litet som en jordhög. Jag såg det som en ny palett för mig att måla. Dock tar ju våra tavlor lite tid att måla för oss trädgårsentusiaster, men den som väntar på någe gott väntar aldrig för länge.
 
Kram kram
Eder Pillan i ständigt väntans tider!